Ev Taşınma Öncesi Rehberi

0
1168
evtasimaoncesirehberitasimaoncesiyapilmasigerekenler

Yeni bir eve taşınma durumu zamanı geldiğinde hepimizin yaşadığı bir durum oluyor. Özellikle günümüzde şehirleşmenin artması ve yeni yapıların gittikçe çoğalması ile beraber çok sık taşınma işlemlerinin gerçekleştiğinden söz edebiliriz. Dışarıdan bakıldığı zaman da ev taşıma süreci bazıları için çok korkutucu bir hal alabiliyor. Normal işlerinin arasında vakit bulup yeni bir ev bulma ve anlaşma süreci ve evi taşımak için iyi bir nakliyat firması ile anlaşmak dışarıdan biraz yorucu ve uzun bir süreç gözükebilir. Ancak doğru ve zamanı iyi kullanarak yapılan bir planlama süreci ile taşınma sürecini çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde atlatmanız da mevcuttur. Bugün sizlere ev taşınma öncesi rehberinden bahsedeceğiz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Taşınma Öncesi Neler Yapmalıyım?

Bir taşınma sürecinin sağlıklı ve başarılı gerçekleşmesi için en önemli nokta taşınma öncesi yapılacak işlerdir. Bu süreçte yapılacak ilk iş güzel bir yol çizmektir. Eğer eski evden ayrılıp yeni ev bulup oraya geçmeyi düşünüyorsanız, yeni bir ev bulma süreci için kendinize zaman aralığı ayırın. Daha sonra ev bulma sürecine girin. Kendinize ve ailenize uygun hayalinizde  ki bölgeye ya da evi seçiniz. Daha sonra ev bulma işlemini tamamladıktan sonra diğer işleme geçiniz. Bu noktada eşyalarınızı taşımak için profesyonel bir nakliyat ekibini bulmaya çalışın. Bunun içinde öncesinde belli bir zaman ayırın. Bu sayede diğer işlemleriniz de belli bir zaman aralığı belirleyip daha emin adımlarla taşınma sürecini atlatmış olursunuz.

ev-tasima-oncesi-hazirliklar

Profesyonel Bir Nakliyat Firmasının Sahip Olması Gereken Özellikler
  • Önce insan ve güvenlik ilkesi esasında olmalı
  • Gerekli tüm belgelere sahip
  • Tüm işlemler için sabit fiyat güvencesi
  • Olası sorunlarda etkili ve hızlı çözüm sunabilmesi
  • Alanlarında tecrübeli ve profesyonel ekipler bulundurması
  • Hizmet çeşitliliği

Yukarıda saydığımız özelliklere uygun bir nakliyat firmasından hizmet almanızı öneririz. Bu sayede daha güvenilir, hızlı ve sağlıklı bir taşınma süreci geçirmenize olanak sağlar.

Güvenilir Nakliyeciler Nasıl Seçilir ?

Öncelikle Octovan’ın en iyi nakliyeciler ile sizi bir araya getiren güvenilir bir platform olduğunu hatırlatalım. Octovan, nakliye ekipleri ile yüz yüze görüşmeler yaparak, şirket evraklarını tamamlayan ve kriterlere uyan nakliye ekipleri ile birlikte çalışıyor. Ayrıca her nakliye ekibi aldığı taşıma puanı, yorum, titizlik, taşırken zarar vermiş olup olmaması gibi durumlara göre özel bir algoritma ile nakliye ekiplerini önceliklendirir ve Octovan gerek gördüğü durumda nakliye ekiplerini hizmet dışı olarak tanımlayabilir. Bu nedenle en iyi nakliyeciler ile çalıştığımızı söyleyebiliyoruz.

Güvenilir nakliyecilerimiz kimdir?

+5 sene deneyimli profesyonel nakliyeci

octovan

Değişmez Fiyat Garantisi

Tüm taşıma hizmetlerinde senin ihtiyacına göre fiyatlarımızı sabitliyoruz. Taşıma boyunca ek bir hizmet ihtiyacın olmadığı durumlarda sistemde gördüğün fiyatın nihai tutar olduğunu söylemek isteriz.

Yeni evinizi seçtiniz, size uygun bir profesyonel nakliyat firması ile anlaştınız. Sırada taşınma öncesi yeni evinizin temizliğini yapmak var. Bu sayede evi temizleyerek evle alakalı bir sorun varsa fark etmiş olursunuz hem de evinizin taşınma esnasında temiz ve ferah olmasını sağlamış olursunuz.

Eski evinizden çıkmadan önce mevcut abonelikleriniz için taşınma talebi oluşturmayı unutmayın. Unutursanız sizin yerinize taşınacak aileler ile abonelikleriniz karışabilir. Bu yüzden taşınma öncesi muhakkak bu işlemi halletmiş olun.

ev-esyasi-paketleme

Kullanmayacağınız eskimiş eşyalarınızı bağışlayabilir veya pazar yeri uygulamaları üzerinden satabilirsiniz. Bu sayede bir miktar da olsa kazanç elde etmiş olursunuz.

Taşınma işlemlerini gerçekleştirmeden önce evde koliler biriktirmeniz sizler için çok faydalı olur. Kişisel ve özel eşyalarınızı yeni evinize kendinizin götürmesinde fayda var. Bu sayede daha rahat ve huzurlu bir süreç geçirebilirsiniz.

octovanasorbanner

Taşınacağınız ve çıkacağınız ev için nakliye izni gerekebilir, haber vermeyi unutmayın sakın. Bütün gereken bu adımları uyguladıktan sonra taşınma günü geldiğinde Octovan
ile gönül rahatlığıyla taşınabilirsiniz.

Ek olarak sizler için hazırladığımız videomuzu izleyebilirsiniz 🙂