Ev Taşıma Tüyoları – Taşınma Hazırlığı Nasıl Yapılır ?

0
4889
ev-tasima-tuyolari

Uzun süre yaşamış olduğunuz evden ayrılıp yeni bir eve taşınmak ve düzen değiştirmek çok heyecanlı ve keyifli olduğu kadar bir o kadar da hem sizler hem de eşyalarınız için yıpratıcı bir süreç olabilir. Bu taşınma sürecini zor hale getirmekte elinizde, kolay ve pratik bir halde taşınma süreci yaşamanızda elinizde. Bugün sizlere yeni bir eve taşınma hazırlığında ev taşıma tüyolarından bahsedeceğiz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Haftalar Öncesinden Hazırlık Yapın

Özellikle insanlarımızda işleri son günlere bırakma hastalığı var. Başka işlerle uğraşmak varken evi toplamak hiç çekici gelmiyor. Hal böyle olunca ev toplama işleri son günlere bırakılıyor ve her şey karmaşık bir hale gelebiliyor. Bunun yanında taşınma sürecinde çok daha fazla yorulup yeni evinizin ilk günlerinde yorgun yorgun gezebilirsiniz. Bu nedenle haftalar öncesinden parça parça eşyalarınızı toplamanız da fayda var. Bu noktada “Evi toplama hazırlığına nereden başlamalıyım?”  sorusu gelir. Sizlere önerimiz ilk olarak kullanılmayacak eşyalarınızı bir kenara ayırıp daha eşyalarınızı daha rahat toplama şansı elde edebilirsiniz. Kıyafetlerinizi toplama sürecinde ise mevsimsel olarak kıyafetlerinizi ayırmanızda fayda vardır.

ev-tasima

Liste Hazırlayın

Sadece ev taşınma işlemlerinde değil günlük hayatta yapacağınız işlerde de plan yaparak adım adım ilerlemek her zaman daha pratik ve sağlıklı bir süreç olur sizler için. Taşınma gününden bir kaç hafta önce elinize bir kağıt-kalem alıp eşyalarınızı listelemekle başlayabilirsiniz. Nelerin öncelikli olarak paketleneceği, nelerin hangi kutulara konulacağı, hangi eşyaların hassas olduğunu, hangi eşyaların artık kullanılamaz hale geldiği için yeni eve götürülmeyeceği gibi durumları açıklığa kavuşturmak için liste yapmanız taşınma işlemlerinin başında sizlere büyük rahatlık sağlar. Her yaptığınız adımın üstünü çizerek ilerlemek sizlere çok daha fazla keyif verir.

liste-hazirlama

Yeni Eve Götürülmeyecek Eski Eşyalardan Arının

Yıllardır kullandığınız artık eskiyen eşyalarınızı yeni evinize götürmek istemezsiniz. Bu noktada eşyalarınızı 2. el dükkanlarına satabilir ya da çevrenizde ihtiyaç sahibi olan kişilere verebilirsiniz.

eskimis-esyalar

Kolileri Kategorize Edin

Evinizdeki eşyalarınızı toplama sürecinde eşyalarınızı kategorize etmeniz sizlere çok fayda sağlar. Öncelikle odalara göre kolileme yapıp kolilerin üstünde belirtmeniz sizlere yeni eve geçerken eşyaları yerleştirme konusunda sizlere çok rahatlık sağlar. Ayrıca aynı tip kategoriye giren eşyalarınızı aynı koliye koymanız da sizlere fayda sağlar. Örnek olarak mutfak malzemeleri, banyo malzemeleri, beyaz eşyalar, mobilyalar ayrı ayrı toplanması çok daha uyumlu ve rahat bir taşınma süreci geçirmeniz demektir. Kolileri paketleme yaparken daha ağır ürünleri küçük koliye, ağırlık olarak hafif olan ürünleri büyük koliye yerleştirmek sizler için daha pratik bir ev taşıma yöntemlerinden biri olacaktır.

esyalari-kategorize-etme

Eşyalarınızı Güvenli Bir Şekilde Paketleyin

Özellikle eşyalarını paketleme evresinde sağlam ve güvenli bir şekilde paketlemeniz çok önemlidir. Paketleme yaparken örnek olarak mutfaktaki malzemelerinizi toplarken her bir malzemeyi  gazete kâğıdına sarıp balonlu naylon rulosu geçirmeniz çok daha fazla güvenceli olacaktır. Ayrıca hazırlanan kolilerin üzerine kırılabilir” yazısı ekleyerek nakliyat çalışanlarının daha dikkatli bir şekilde taşıması gerektiğini hatırlatmış olursunuz. Aynı işlemi beyaz eşyalarınızı taşıttırırken de balonlu naylon rulodan geçirmeniz daha sağlam bir şekilde eşyalarınızın taşınmasına olanak sağlar.  Mobilyalarınızı taşıma işlemi öncesinde  mobilya taşıma battaniyesi ile kaplayıp daha sonrasında  ipi ile etrafını iyi sararak çok korunaklı bir şekilde yeni eve yolculuk etmesini sağlayabilirsiniz.

saglam-paketleme

Kişisel ve Özel Eşyalarınızı ve Evraklarınızı Yanınıza Alın

Taşınma sırasında özellikle eşyalarınızın her ihtimale karşı karışmaması ve kaybolmaması adına değerli eşyalarınızı kendiniz paketleyip yeni evinize kendinizin taşıması çok önemlidir. Sizlere çok daha güvenceli bir süreç yaşamanızı sağlar.

guvenli-paketleme

Zamanınızı İyi Ayarlayın

Taşınma gününden önce kendinizin götürebileceği küçük eşyalarınızı götürmeniz de fayda var. Taşınma gününde sizlere daha çok kolaylık sağlar. Taşınma gününün öncesinde anlaştığınız nakliyat firmasıyla taşınma gününü seçerken özellikle haftasonlarından uzak durmanızda fayda var. Şehir içi araç trafiği çok yoğun olabiliyor. Hafta başı ve cuma gününden de uzak durmanızda fayda var. Kalan diğer günlerde nakliyat işlemlerinizi gerçekleştirmeniz diğer günlere göre sizlerin daha sakin ve rahat bir taşınma yolculuğu ve süreci geçirmenize olanak sağlar.

zamani-ayarlama

Bugün sizlere yeni bir eve taşınma hazırlığında ev taşıma tüyolarından bahsettik. Daha sonraki yazılarımızdan haberdar olmak için bizleri takip etmeyi unutmayın.

octovanasorbanner