Evden Eve Nakliyat Şirketleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

0
1234
evden-eve-nakliyat-sirketleri

Günümüzde özellikle yeni yaşam alanlarının artmasıyla beraber insanların yeni bir başlangıç yapma isteği, temiz ve  konforlu eve geçme isteği oldukça arttığını söyleyebiliriz. Diğer taraftan ise özellikle büyük şehirlerde başka şehirlerden okumaya gelen öğrencileri düşündükçe evden eve nakliyat şirketlerinin fazlasıyla yoğun olduğundan bahsedebiliriz. Evden eve nakliyat şirketlerinin çokluğu sebebiyle de taşınmayı düşünen bireylerin hangi evden eve nakliyat şirketini seçeceği konusunda büyük bir boşluğa düşüyor. Herkesin beklentisi tabii ki profesyonel, güvenilir, hızlı ve samimi bir nakliyat şirketi ile çalışmak olacaktır. Biz bu noktada sizlerin nakliyat şirketi seçmeden önce evden eve nakliyat şirketleri hakkında bilinmesi gereken bazı detaylar hakkında bilgiler vereceğiz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Öncelikle evden eve nakliyat şirketlerinin her işte gerektiği gibi gerekli çalışma izinlerine, sertifikalara ve belgelere  sahip olmasını gerektiğini bilmenizde fayda vardır. Nakliyat piyasasında “merdiven altı” tabiri kullandığımız izinlerden, belgelerden, sertifikalardan yoksun nakliyat şirketlerinin var olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada sizlerin evden eve nakliyat şirketi seçerken bu detayı göz önünde bulundurmanızda fayda var. Seçim yaparken mutlaka soruşturun.

evden-eve-nakliyat-sirketleri-bilmeniz-gerekenler

1) K3 belgesine sahip olmaları çok önemlidir.

K3 belgesini açıklamak gerekirse ticari amaçla yurt içi ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür. Eşya taşımalarında teslim alma ile teslim etme noktası arasında uygun bir taşıma ve teslimat süresi taahhüdünde bulunmak ve taahhüt ettikleri süre içinde eşyayı yerine ve alıcısına ulaştırmakla yükümlüdürler.

evden-eve-nakliyat

2) Nakliyat Sigortası

Belki de evden eve eşya taşıma sürecinde en önemli noktalardan biri nakliyat şirketinin eşyalarınızın taşımasını yaparken olası her türlü kazaya karşı nakliyat sigortasına sahip olması çok önemlidir. Nakliyat şirketlerinin her türlü ihtimale karşı müşteriye nakliyat sigortası yaptırması müşterilerin gözünde bir güven ve huzur yaratır. Bu noktada evden eve nakliyat şirketlerinin sigortaya sahip olması olmayanlara göre daha kolay müşteri elde edebileceğini söyleyebiliriz.

evden-eve-nakliyat-sirketi

3) Hizmet Çeşitliliği

Yıllar geçtikçe nakliyat sektöründe de hizmetlerin çeşitlendiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. En çok kullanılan hizmet olarak parça eşya taşıma hizmetinin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle az eşyası olan insanların nakliyat sürecine girmektense parça eşya taşıma hizmeti alması çok daha uygundur. Bunun yanı sıra parça eşya taşıma hizmeti vermeyen nakliyat şirketlerinin olduğunu da belirtmekte fayda var.

nakliyat-hizmet-cesitliligi

4) Nakliyat Sözleşmesi

Nakliyat sözleşmesi, evden eve taşımacılık şirketlerinin olmazsa olmazlarındandır. Özellikle sizler için evinizi taşımadan önce nakliyat sözleşmesi yapmanız gerektiğini unutmamanız lazım. Sözleşmede hangi gün ve saatlerde eşyaların yüklenip boşalacağı, yükleme ve boşaltma yeri, hangi arabaların kullanılacağı, eşyaların nasıl paketleneceği, kat sayısı, yanaşma mesafesi ve tabii ki en önemli hizmet fiyatı gibi detayların yazılması gereklidir. Nakliyat sözleşmesi iki taraf içinde eşyaların taşınma süreci boyunca iki tarafa da güven sağlar.

nakliyat-sozlesmesi

Bugün sizlere evden eve nakliyat şirketleri hakkında bilinmesi gereken bazı detaylar hakkında bilgiler verdik. Daha fazlası ve yeni yazılarımızdan haberdar olmak için bizleri takip etmeyi unutmayın 🙂