İstanbul’da Depreme Dayanıklı Ev Bulmak

0
115

Günümüzde, deprem riski yüksek olan bölgelerde yaşayan bireyler için en önemli konulardan biri güvenli bir konut sahibi olmaktır. İstanbul gibi deprem riskinin yüksek olduğu bir metropolde yaşayan herkesin bilmesi gereken ilk adım, depreme dayanıklı bir ev bulmaktır. Bu, sadece kişisel güvenlik açısından değil, aynı zamanda gelecekte olası bir deprem durumunda yaşanan kayıpları minimize etme açısından da kritiktir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Depremin Önemi ve Bilinçli tercihler

Doğal afetler arasında en yıkıcı etkilerden birine sahip olan depremden korunmak için birçok sorumluluğumuz bulunmakta. Olası bir durumda başımıza gelebilecek aksilikleri azaltmak için birtakım önlemler almak durumundayız. İnanın ki elimizden geldiğince gereken önlemleri aldığımız takdirde, bu doğal afetten minimum hasarla kurtulabiliriz. Yeni bir ev arayışında iseniz ilk yapmanız ve dikkat etmeniz konu; taşınacağınız evin depreme dayanıklı olması ve gerekli standartlara sahip olmasıdır. İstanbul gibi aktif ray hatlarına sahip olan bir şehirde; ev tercihini yeni ve yönetmeliklere uygun bir konuttan yana kullanmak, olası bir sarsıntıda güvende olmanın temel anahtarıdır.

Dayanıklı Ev Bulmak İçin Adımlar

Siz değerli okurlarımızın da tahmin edeceği gibi ilk olarak bir bütçe analizi yapmamız gerekiyor. Bütçemize göre en ekonomik bölgeyi belirledikten sonra kendinizce filtrelediğiniz bölgelerdeki deprem riskini değerlendirin. Hangi mahallelerdeki binalar daha yeni gibi sorular belirleyerek istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Ek olarak belediyelerin deprem haritalarını inceleyerek, hangi bölgelerin daha güvenli olduğunu verilere dayanarak tespit edebilirsiniz. Ardından yapı denetimi kısmına geçebiliriz, yaşamayı düşündüğünüz veya düşünebileceğiniz evlerin yapı denetim raporlarını ilgili kişilerde rica edin ve inceleyin. Bu veriler, taşınma ihtimalinizin olduğu yapının kalitesi hakkında sizlere önemli bilgiler sağlayacaktır.

Uzman Görüşleri

İmkanınız varsa emlak uzmanlarından ve mühendislerden profesyonel görüşler alın, bu uzmanlar size potansiyel evleriniz ve tercih edebileceğiniz bölgeler hakkında daha detaylı bir bakış açısı kazandırabilir. Yapımında modern inşaat teknolojileri ve malzemeleri kullanılan binalar, çoğu zaman yüksek dayanıklılığa sahip olmaktadır. Ek olarak binanızda raylı bir sistemin bulunması çok büyük avantajlar sağlamaktadır. Ülkemizde böyle bir sisteme sahip olan yapılar oldukça az olsa da bulabilmeniz düşük bir ihtimal olsada mümkün. Böyle sebeplerden ötürü fazlasıyla detaylı bir araştırma yaparak geleceğinizi düşünerek adımlar atmanızda fayda var.

Octovan ile Yeni Evinize Güvenle Taşının

Depreme dayanıklı evi bulup gerekli işlemleri hallettikten sonra, taşınma süreci geriye kalan son aşamadır. Kendi içerisinde dikkat edilmesi gereken onlarca madde barındıran bu taşınma süreci kimi zaman çok yorucu olabilir. Octovan olarak taşınmak isteyen bireylerin bu süreçteki stresini azaltabilmesi adına İstanbul evden eve nakliyat işlemlerinizi hızlı ve pratik bir hale getiriyoruz. Siz nakliye sürecin getirdiği diğer sorumluluklarla uğraşırken, alanında uzman ve işini severek yapan src belgesine sahip tecrübeli ekiplerimiz eşyalarınızı özenle taşır. Sonuç olarak; doğru adımları atıp güvenli bir konuta sahip olup, eğitimli personellere ve modern taşıma araçlarına sahip Octovan ekipleri ile taşınarak bütün süreci minimum yorgunlukla tamamlayabilirsiniz. Unutmayın, güzel bir gelecek mantıklı tercihlerle başlar.