Yatak Odası Dekorasyonu Tavsiyeleri

0
1184

İş hayatı, trafik, okul ve benzeri birçok unsur stres düzeyini önemli ölçüde etkilemektedir. Stresli bir yaşam da uyku düzenini önemli ölçüde etkilemektedir. Günün yorgunluğunu atarak yeni güne zinde bir başlangıç yapabilmek için en çok ihtiyaç duyulan şey ise kesintisiz kaliteli bir uykudur. Düzenli ve kesintisiz bir uyku çekebilmek için yatak odası dekorasyonu dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden bir tanesidir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Yatak odası dekorasyonu yaparken bazı püf noktalara dikkat ederek hem uyku kalitenizi artırabilir hem de stres seviyenizi en aza indirebilirsiniz. Yazımızda, uyku kalitenizi en üst seviyeye çıkarmanıza yardımcı olacak yatak odası dekorasyonu tavsiyeleri paylaştık. Eğer siz de hazırsanız yatak odası dekorasyonu fikirlerini birlikte incelemeye başlayabiliriz.​

Yatak Odanızdaki Fazla Eşyaları Kaldırın

Birçok kişinin yaptığı en önemli hatalardan bir tanesi yatak odasını çok fazla eşya ile doldurmaktır. Gereğinden fazla eşya ve oda içerisinde oluşan kalabalık, nefes almanızı engeller ve uyku kalitenizin önemli ölçüde düşmesine neden olmaktadır. Eğer odadaki eşyalar arasında zor hareket edebiliyorsanız, yatak odası ile pek de ilgisi bulunmayan eşyaların da yer aldığı bir yatak odasına sahipseniz, odanızı ferahlatacak düzenlemeler yapmayı ertelemeyin.

Yatak odasını eşya depoladığınız bir mekan olarak kullanmayın ve ihtiyaç duymadığınız eşyaları odadan çıkartarak yatak odanızı kaliteli bir uyku uyumak için tasarlanan bir odaya çevirin. Fazla eşya büyük bir sorun olduğu gibi çok az eşya da huzurlu bir uyku uyumanıza engel olabilmektedir.

Gereğinden boş bir yatak odası, kendinizi güvende hissedememenize neden olabilir. Yatak odası içerisindeki boşluk sizi rahatsız edebilir ve derin bir çekmenizi zorlaştırır. Bu yüzden yatak odanızda ne çok fazla ne de çok az eşya olduğundan emin olun. Yatak odasındaki eşya dengesini düzgün bir şekilde kurabilirseniz uyku kalitenizin gözle görülür şekilde artacağından emin olabilirsiniz.

Yatak Odanızda Çiçek Bulundurmayın

Çiçekler hem görsel olarak hem de psikolojik olarak pozitif enerji yaymaktadır ve bu yüzden birçok kişi yatak odasında bitki bulundurmaktadır. Ancak unutulmaması gereken noktalardan bir tanesi, bitkiler gündüz havaya oksijen, geceleri ise karbondioksit bırakmaktadır. Bu neden ile geceleri yatağınızda uyurken karbondioksit solumamak için bitkilerinizi mutlaka yatak odanızdan çıkartın ve uyku kalitenizi artırın.

Yatak Odanızdaki Işık Düzenine Özen Gösterin

Kaliteli bir uyku uyuyabilmek için oda içerisindeki ışık düzeni büyük bir öneme sahiptir. Yatak odasının tepeden ve yoğun bir ışıkla aydınlatılması uykuya dalma süresini uzatmaktadır. Bu neden ile ayarlanabilen loş bir ışık kullanmanız, yerden aydınlatma ile başucu lambaları tercih etmeniz, uyku kalitenizin artmasını sağlayacaktır.

Aydınlatma tercihiz ile gece rahat bir uyku çekseniz de sabah güneş doğduğunda odanıza giren güneş ışığı uykunuzu bölebilir. Eğer yatak odanız çok fazla güneş alıyor ise, güneş ışığının uykunuzu bölmemesi için stor perde ya da güneşlik kullanabilirsiniz.

Renk Seçimine Dikkat Edin

Evinizde huzurlu ve kaliteli bir uyku uyuyabilmek için dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli konu da yatak odasındaki renk seçimleridir. Yatak odasında koyu ve iç karartıcı renkler kullanmak yerine açık renkler kullanarak çok daha huzurlu bir ortam yaratabilirsiniz. İyi bir uyku düzeni oluşturmak için duvarlarınızı pudra rengi, bebek mavisi, krem rengi gibi pastel ve açık renkler ile boyatabilirsiniz. Mobilya seçimleri için de duvarlar için seçtiğiniz renkler ile uyumlu açık renk mobilyaları kullanabilirsiniz.

Bunun ile birlikte, nevresim ve yatak örtüsü seçimi de huzurlu bir uyku için önem taşımaktadır. Nevresim ve yatak örtüsü için de sade desenler ve açık renkler seçmeye çalışın. Seçtiğiniz kumaşların rengi kadar üretildiği malzeme de önem taşımaktadır. Eğer doğal malzemeden üretilen nevresim ve yatak örtüsü tercih ederseniz uyku kalitenizi artırabilirsiniz.

Ek olarak, yatağınıza çift yastık koymaya özen gösterin. Çift yastık kullanmak uyku için uygun pozisyonu yakalamanız anlamında size destek olur. Sırtınızı dik konuma getirmek veya sarılarak daha rahat uyumak için yatağınızda çift yastık bulunması bir avantaj olacaktır.

Başucu Eşyalarınızı Azaltın

Yazımızın en başında uyku düzeninizi bozabilecek gereksiz eşyalardan kurtulmanızı önermiştik. Bu gereksiz eşyalara en iyi örneklerden bir tanesi de yatağınızın başucundaki komodin üzerinde bulunan eşyalardır. Komodin üzerinde uykunuzu kaçırabilecek eşyalara kesinlikle yer vermeyin. Özellikle de düşerek kırılabilecek cam eşyalar ve ağır süsler komodin üzerin için hiç uygun değildir.

Ek olarak, ışıklı ve ekranı bulunan elektronik eşyalar, uykunuzu kaçırabileceği gibi yaydığı dalgalarla sağlığınızı da olumsuz etkilemektedir. Başucu komodini üzerinde eşya bulundurmak yerine, gece lambası ya da az sayıda kitaptan oluşan bir bölüm yaratabilirsiniz. Bu basit önemleri alarak hem çok daha kaliteli uyku uyuyabilir hem de stres seviyenizi azaltabilirsiniz.

Ek olarak, Kargo İle Beyaz Eşya Taşınır Mı? Başlıklı yazımızı okuyarak en ekonomik ve güvenli beyaz eşya taşıma yöntemleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…