Prefabrik Ev Nedir ve Nasıl Yapılır?

0
1072

Prefabrik ev nedir ? Sorusunu son yıllarda çok fazla duymaya başladık. Türkiye’de konut fiyatlarının büyük ölçüde artış göstermesi nedeni ile birçok aile prefabrik ev nedir ? Sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Yazımızda prefabrik ev nedir ve nasıl yapılır ? sorularını detaylı bir şekilde yanıtladık. Eğer siz de hazırsanız prefabrik ev konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Uygun maliyeti ve her isteğe göre uyarlanabilen yapısı ile prefabrik evler her geçen gün daha popüler hale gelmektedir. Betonerme evler ile kıyaslandığında çok daha uygun bir fiyatla kurulabilen prefabrik evler sunduğu sayısız avantajlar ile dikkat çekmektedir. Prefabrik ev nedir ? sorusunun cevabını net bir şekilde öğrendikten sonra siz de kendi prefabrik eviniz için kollarınızı sıvamaya başlayabilirsiniz.

Prefabrik Ev Nedir?

Prefabrik ev projesini hayata geçirmek için ilk yapmanız gereken şey imarlı bir arsa ruhsatı sahip olmaktır. Arsa satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu arazinin imar izninin kontrol edilmesi ve bir sorun olmadığından emin olmaktır. Bu işlemlerin ardından kendinize en uygun arsayı seçerek satın alabilirsiniz. Prefabrik ev çeşitleri oldukça fazladır ve her isteğe cevap verebilen tarzda bir prefabrik ev bulabilmek mümkündür. Arsa satın aldıktan sonra prefabrik evinizin hangi tür özelliklere sahip olmasını istediğinize karar vermeniz gerekir.

İstediğiniz projeye karar verdikten sonra da ruhsat ve tapu işlemleri tamamlanır ve ardından mimari planlama işlemlerine geçiş yapılır. Evin hangi malzemeden üretileceği, kaç kat olacağı gibi önemli detaylar belirlendikten sonra prefabrik ec için montaj aşamasına geçiş yapılır. Montaj aşamasında evin üzerine oturtulacağı bölgenin zemini büyük önem taşımaktadır. Dar ya da eğimli bir arazi üzerine ev inşaa edilemeyeceği için bölgenin çok dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Eğer zemin problemi yaşanıyor ise arsa zemini iyileştirme işlemleri yapıldıktan sonra montaj aşamasına geçiş yapılabilir. Prefabrik evlerin en büyük avantajlarından biri montaj işleminin sadece dört beş günde tamamlanmasıdır.

Prefabrik Evler Neden Tercih Edilmeli?

Prefabrik evler sadece uygun fiyatı nedeni ile değil sunduğu birçok avantaj nedeni ile tercih edilmektedir. İşte prefabrik evlerin tercih edilme nedenleri…

  • Prefabrik evlerin en büyük avantajlarından bir tanesi deprem riski açısından betonerme binalara göre çok daha güvenlidir. Bu evlerde betonarme evlerde olduğu gibi yıkım yaşanmayacağı için daha güvenli bir tercihtir.
  • Prefabrik evleri dizayn edebilmek bir betonerme evi dizayn etmekten çok daha kolay ve az maliyetlidir. Bu yüzden bireysel isteklerinize uygun bir ev sahibi olmak istiyorsanız prefabrik evler en doğru seçenektir.
  • Prefabrik evler çok daha kısa bir süre içinde inşa edilebilmektedir. Bildiğimiz betonarme evlerin inşaa edilmesi oldukça uzun sürmektedir. Çünkü prefabrik evlerin inşaa edildiği malzemeler fabrika tarafından üretilmektedir. Bu yüzden çok kalitelidir ve çok hızlı bir şekilde inşaa edilebilir bir yapıya sahiptir.

Tiny House Nedir?

Prefabrik evler gibi son dönemde öne çıkan bir diğer ev türü de tiny house ev türüdür. Tiny house dilimizde mikro ev olarak anlamlandırılmaktadır. İsminden de anlaşıldığı gibi bu evler çok küçük bir alanda kurulmaktadır. Aslında bakıldığında sosyal bir akım olarak da değerlendirilebilmektedir. Birçok kişi doğaya verilen zararı telafi etmek adına tiny evlerde yaşamak istemektedir. Prefabrik evler ile tiny evleri birbirinden ayıran en önemli özellik prefabrik evlerin boyutlarının kişiye özel değişikliklere uygun olmasıdır. Ek olarak, tiny house evler de çok ekonomik olarak inşa edilebilmektedir.

Octovan Ayrıcalıkları Sizi Bekliyor!

Nakliyat hizmeti almak isteyen kişilere nakit ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunan Octovan’da sabit fiyat garantisi sunuluyor. Ek hizmet talebi olmadığı durumlarda teklif edilen fiyat kesinlikle değişmiyor. En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile hizmet alan kişilere ulaştıran Octovan; ev taşımadan şehirlerarası nakliyata, depolama hizmetlerinden evden eve nakliyat hizmetlerine kadar her nakliyat hizmeti için sizin yanınızda!

Sadece alanında en 5 yıl tecrübeli profesyonel taşıma ekipleri ile çalışan Octovan, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için taşıma ekiplerine düzenli olarak eğitimler vermektedir. Nakliyat firmalarının yeterliliklerini sürekli olarak takip eden Octovan’da eşya hasar güvencesi de bulunmaktadır.

Taşınma sırasında, öncesinde ya da sonrasında eşyaların hasar görmesi durumunda, nakliyat firması oluşan hasarı aynı gün içinde karşılamaktadır. Taşınma günü yaşanabilecek her türlü sorunun çözümü için müşteri destek hattı ile her zaman hizmet alan kişilerin yanında olan Octovan, en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunmaktadır.

Octovan İle Güvenle Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor. Hemen Nakliyat hizmeti almak için tıklayın

Ek olarak, Buca Evden Eve Nakliyat konusu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…