Octovan’lı Olmak Nedir?

0
715

Değerler Serüvenimiz

 

Hayata bakışımız, fikirlerimiz, kararlarımız hepimizin çok farklı. Her birimiz birey olarak olayları başka açılardan ele alıp farklı yorumlar getiriyoruz. Bazen bir olaya tepkimiz o anda farklı iken benzer bir olayla karşılaştığımızda aradan zaman geçtikten sonra daha önce nasıl böyle davranmışım diyebiliyoruz. Keşkelerimiz de eminim çok olmuştur. Şimdiki aklım olsa şöyle yapardım diye bir sürü örnek sıralayabiliriz.

Peki, Octovan ailesi olarak biz neye göre davranış sergiliyoruz? Nasıl karar verip çıkarımlarda bulunuyoruz? Yeni biriyle tanıştığımızda arkadaş olmaya nasıl karar veriyoruz ya da biriyle anlaşamıyoruz derken ölçütümüz ne oluyor?

Davranışlarımızı yönlendiren, kararlarımızı etkileyen en önemli faktör bence değerlerimiz. Bir şeyi doğru ya da yanlış olarak değerlendirdiğimiz filtrelerimiz onlar. Bazılarımızın bu konuda farkındalığı yüksek, bazılarımız ise farkında olmadan iç güdüsel olarak kullanıyoruz onları.

İnsan olarak en büyük ihtiyacımız iletişim, paylaşımda bulunmak, aynı dili konuşabilmek. Bir yere ya da kültüre ait hissetmek için ortak paydalarımız var mı, aynı amaç için kalbimiz çarpıyor mu diye kaygılarımız oluyor.

Yakın zamanda tam da bu konuları sorgulayıp üzerine düşünürken Octovan’da değerler ve kültür üzerine bir çalışma başlattık. Hem çalışanlar hem de işverenlerin katılımıyla Octovan’lı olmak ne demek üzerine keyifli bir proje oldu.

İlk olarak adı konulmamış kültürümüz ve değerlerimiz için serbest atış bir görüşme trafiği başlattık. Hepimiz biliyorduk burada yaşayan bir kültür ve değer sistemi vardı ama kelimelere döküp anlatmayı denememiştik.

Görüşmeler tamamlandığında on beş maddeden oluşan bir liste çıktı ortaya. Sonrasında ise bu on beş madde içinden bizi en çok yansıtan beş maddeyi seçip önceliklendirmemizi yaptık.Bazı değerleri diğerleri ile birleştirdik ve listemiz son halini aldı.

Kullanıcı Memnuniyeti

Hepimizin mutlaka acı –  tatlı bir taşıma / taşınma deneyimi olmuştur.  Octovan olarak sektörel problemlere yenilikçi çözümler getirmek ve kullanıcılarımıza memnun kalacakları kaliteli hizmeti sunarak keyifli bir deneyim yaşatmak üzere yola çıktık.

İş arkadaşlarımızı da bu yolculuğun bir parçası olarak görüyor onları çalışan değil paydaş olarak konumlandırıyoruz. Bizimle birlikte mutlu bir şekilde çalışmalarını önemsiyoruz.

Birlikte Büyümek

Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişme diye güzel bir deyiş vardır. Start up olarak çıktığımız bu yolda ekip arkadaşlarımızın bireysel gelişimlerinin bizi de geliştireceğine inanıyoruz. Octovan büyüdükçe ekip arkadaşlarımız için harika kariyer fırsatlarına dönüşeceğini biliyoruz. Uzun ve yorucu bir o kadar da heyecanlı bir maceraya birlikte yelken açıyoruz. Tecrübelerimizi ekip arkadaşlarımızla paylaşıyor ve onların gelişimleri için mentorluk yapıyoruz.

Aile olmak

Birey olmak farklı fikir ve zenginlikleri beraberinde getiriyor. Aile olabilmek üzüntüyü de sevinci de paylaşabilmek demek. Farklı düşünebiliriz, çatışabiliriz ama karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde birlikte çözemeyeceğimiz problem olamaz. Octovan ailesi güçlükleri ekip ruhu ve yüksek enerjisi ile birlikte aşar, buna gönülden inanıyoruz.

Özverili Çalışmak

Hepimiz bulunduğumuz konumda kendi işimizi yapar gibi çalışıyor ve sürekli empati yapıyoruz. Kaliteli hizmeti en hızlı ve doğru şekilde sunmak için özen gösteriyoruz. Çalışırken fikirlerimizi de katıyor ve daha iyisini nasıl yaparız diye sorguluyoruz. Var olan ile yetinmiyor geliştirmek için emek veriyoruz.

Dürüstlük

Octovan ailesi olarak dürüstlük mihenk taşımız desek abartmış olmayız. Dürüstlük bize duyulan güvenin teminatıdır. Müşterimiz, iş ortaklarımız ve ekip içindeki iletişimimiz tamamen şeffaflık ve dürüstlük üzerine inşa edilmiştir. Kısa vadeli çıkarlar ve karlar peşinde koşmadık ve koşmayacağız.

Octovan olarak biz bireysel gelişime dayanan kollektif büyümeyi amaçlayan sıcak bir aile ortamına sahibiz. Geri bildirime inanan ve açık iletişim kuran bir kültürümüz var. Çözüm odaklı yaklaşım sergilemeyi severiz ve hızlı aksiyon almak en güçlü yanımız diyebiliriz.

Bu maceranın sonunda ortaya çıkan sonuçlar bizim için çok kıymetli. Artık kelimelerle hayat bulmuş bir değerler ve kültür çalışmamız var. Octovan’lı olmak nedir çok iyi biliyor ve gelecekteki yol arkadaşlarımızı da bu ailenin bir parçası olmaları için merakla bekliyoruz.