Temiz Nakliye Nedir? Nasıl Yapılır? Uzmanından Tavsiyeler

0
695
temiz nakliye
Bir taşınma sürecine girerken en büyük temennimiz genel olarak taşınma sürecinin sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde geçmesine genel olarak “temiz nakliye” diyebiliriz. Temiz bir nakliye süreci geçirmeniz içinde sizlerin taşınma süreci öncesi biraz çaba göstermeniz gerekir. Eğer planlı bir şekilde taşınma süreci yönetirseniz sorunsuz bir şekilde “temiz nakliye” gerçekleştirebilirsiniz.
Bir çok insan bu tarz bir taşınma ile sorunsuz evini taşımanın keyfini sürmektedir. Peki bir nakliyenin “temiz” olması için neler gerekir?
ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

1- Temiz Nakliye = Temiz Nakliyeci

Taşınma süreçlerinde dikkat edilmesi gereken en hassas noktalardan biri, eşyalarımızın  yeni eve taşındığı anlardır. Bu noktalarda nakliye firmasının hem hijyenik olması hem de eşyaları taşıma yaparken eşyaları kirletmemesi çok önemlidir. Profesyonel nakliyat firmalarında bu sorunlarla karşılaşmanız çok az olasıdır.
temiz-nakliyat

2- Yeni Paketleme Malzemeleri

Taşınma sırasında eşyalarımızın sarıldığı siyah naylonlar, streçler ve diğer tüm kolilerin daha önce bir taşınmada kullanılmış olması, taşınan kişi için kalıcı etki yaratacak sorunlardan da biridir. Bu noktada nakliyat firması ile paketleme yaparken malzemelerin yeni ve sağlam olduğunda emin olun.
temiz-nakliyat-malzemeleri

3-  Nakliye Araç Temizliği

Bir çok taşımada kullanıcıyı en çok korkutan şeylerden biri de eşyalarının taşınacağı araçta daha önce taşınan eşyaların iz bırakması ve nakliyat araçlarının tam olarak temiz olmaması. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için firma ile bu konuyu daha öncesinde konuşmanız gerekir.
temiz-nakliyat-firmasi

4- Taşınma Sırasında Titizlik

Temiz nakliye tam olarak bu noktada kendini gösterir. Taşınma boyunca tüm eşyaların titizlikle taşınması ve hasar görmeden yerlerine yerleştirilmesi işlemidir. İşlemler sırasında nakliyat firması eşyalarınızı taşırken sık sık nasıl taşındığını kontrol etmeniz de fayda var.

5- Eşyaların Korunması

Büyük eşyalar taşınma öncesi çok fazla korunma ihtiyacı duymaktadır. Taşınma sırasında hasar almaması için köşelere özel koruma ürünleri, balonlu naylonlar ve bir çok streç malzemesi ve bant ile ürünler koruma altına alınmalıdır. Bu temiz nakliyenin en önemli unsurlarından biridir. Bu gibi durumları tam olarak uygulamayan nakliyat firmalarının varlığından da bahsedebiliriz. Bu noktada her zaman kontrollerimizi yapmalıyız. En çok dikkat etmeniz gereken eşya grupları olarak beyaz eşya gruplarını, dolapları ve koltuk takımlarını söyleyebiliriz.
temiz-nakliyat-nasil-yapilir

6- Taşınma Sonrası İzler

Taşınma sonrası bir çok nakliye firmasının çalışma kalitesi ortaya çıkar. Taşınma sonrası evinizde kalan bant, boş karton, süreç gibi ürünler eğer çöp yerine evinizin bir odasında dağınık bir şekilde duruyorsa, o nakliyenin temiz geçtiği söylenemez. Bu noktada da önceden planını yapmanızı öneririz. Daha taşınma sırasında yüklenmesi tamamlanan kısımların direk temizlenerek taşınma bitiminde daha çabuk bir şekilde evin temizliği tamamlanmış olur.
Unutmayalım ! Yeni evinize taşıma işlemini gerçekleştirmeden önce yeni evinizi güzel temizlemeniz de fayda var. Bu sayede taşınırken evin temiz olması taşınma sonrası hemen güzelce oturabilme imkanı sunar.
tasinma-sonrasi-temizlik

7- Taşınma Bittikten Sonra “Bizden bir isteğiniz var mı?” Sorusu

Bu taşınma sonrası sorulması gereken en önemli sorudur. Taşınma sonrası ev kontrol edilmelidir. Yarım kalan veya eksik bir işlem varsa bunun kontrolü yapılır, bir problem var ise nakliyeciye belirtilir. Bunu soran nakliyeciden korkmayın. Temiz nakliye ekiplerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Siz de taşınma boyunca sorun yaşamak istemiyorum diyorsanız, Octovan ile profesyonel ve temiz nakliye ekipleri ile evinizi veya parça eşyalarınızı taşıtmak için Octovan’ı çok rahat bir şekilde tercih edebilirsiniz.
octovanasorbanner