Kiracıların Bilmesi Gerekenler

0
641

Sonunda aradığınız o muhteşem evi buldunuz, kontratı imzaladınız. Sıra geldi taşınma işlemlerine. Ancak iş sadece taşınmayla bitiyor mu? Elbette hayır! Kiracı olarak taşındığınız ve bilmeniz gereken bazı detaylardan da bahsetmek istiyoruz? Örneğin, kapı kilidi değiştirilmeli mi? Ev sahibi ve komşularla ilişkiler nasıl olmalı? Kiracı olarak haklarınız nelerdir? Bu ve bunun gibi birçok sorunun cevabını sizler için yanıtladık.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Ev Tadilat İşlemleri

Yeni evinizde gönlünüze göre tadilat yapmayı istemek elbette herkesin dilediğidir. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var, o da ev sahibinin bu konudaki fikirleri. Çünkü siz her ne kadar yenilik yapmak isteseniz de bazı ev sahipliği bundan pek hoşlanmayabilir. Bu nedenle taşınmadan ve hatta kontratı imzalamadan önce bu konuyu ev sahibinizle mutlaka konuşmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca taşınmadan önce kapı kilidinin de değiştirilmesi, yine tavsiye edilen öneriler arasındadır.

Komşu İlişkileri

Günümüzde, özellikle büyük şehirlerde pek komşuluk ilişkileri kalmasa da yine de taşınacağınız ve yeni bir hayata başlayacağınız yerde yaşayan komşularınız hakkında bilgi edinmeniz yararınıza olacaktır. Aynı zamanda apartman kurallarını da bilmek oldukça önemli. Örneğin, çöp toplama saati var mı? Park yerinde her daireye ayrılmış yer bulunuyor mu? Tesisat işlemleri için kime danışmalısınız? Apartman yöneticisinin görevleri nelerdir? gibi soruların cevaplarını biliyor olmak birçok açıdan size kolaylık sağlayacaktır. Bu nedenle hem komşularınızla hem de apartman yöneticisiyle kısa da olsa bir tanışma yapmanızı tavsiye ederiz.

Kiracıların Hakları Nelerdir?

Bir eve kiracı olarak giriyor olmak, aslında büyük bir sorumluluktur. Çünkü size ait olmayan bir eve belki de uzun yıllar siz bakacak, onunla yaşayacaksınız. Peki, kiracı olarak haklarınız nelerdir? Sizden kaynaklanmayan tadilat ücretleri gibi sorunlar, her kiracının yaşadığı problemler arasında yer alıyor. Bu nedenle hem kiracı olarak haklarınızı iyi araştırmanızı hem de ev sahibinizle bu konuyu konuşarak netleştirmenizi ve gerekirse sözleşmeye de madde olarak eklemenizi tavsiye ederiz.

Ev Sahibi ve Komşularla İlişkiler

Ev sahibinizle iyi bir iletişim halinde olmak her zaman sizin yararınıza olacaktır. Sadece sorunlar için değil, evde beğendiğiniz gelişmeler veya yenilikler için kendisini arayabilir, teşekkür edebilirsiniz. Evle ilgili tüm gelişmelerden ev sahibini haberdar etmeniz, evi sahiplendiğinizi ve eve ne kadar iyi bakacağınızın da bir göstergesi olacaktır.

Bunun yanı sıra komşularla ilişkiler de huzurlu bir evin anahtarıdır. Burada kuracağınız bağlar sayesinde, ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olacak kişiler bulabilir, onların desteğini hissedebilirsiniz.