En İyi Nakliyeci & En İyi Nakliye Firması Denildiğinde Dikkat Edilmesi Gereken 7 Adım

0
778
evden eve nakliyat firması
Özellikle nakliye denildiğinde aklımıza gelen bazı çözümler işe yaramazsa tıkanıp kalabiliyoruz. Bir de bu bizim ilk taşınmamız ise veya eski nakliyecinin telefon numarasını kaybettiysek bu sorun daha da büyük bir sorun haline geliyor günden güne.
Peki, en iyi nakliye firması ya da en iyi nakliyeci nasıl bulunur?

1- “En İyi Nakliye Firması” Yazıp Google’da Çıkan En İyi Nakliye Firmalarını Arayın

Bu en hızlı aklımıza gelen çözüm ve google buna tam 0.51 saniye içerisinde cevap verebiliyor. Fakat bu kadar hızlı bir cevap gerçekten en iyi nakliyeciyi getirmeye yeter mi? Malesef.

2- En İyi Nakliye Firması Aramasında Çıkanlar İçin Referans Kontrolü Yapın

En iyi nakliye aramasında çıkan tüm nakliyecilerin “en iyi” olması o kadar da gerçekçi gelmeyebilir. Bu yüzden, google’da puanlarını kontrol edin. Daha önceki müşterilerinin yorumlarını okuyun. O firmaya ait şikayet olup olmadığını ve bu konuda nasıl bir çözüm sağladıklarını kontrol edin. Varsa daha önce taşınmış olan bir kullanıcıdan bilgi edinmeye çalışın.

3- Taşıma İçin Sözleşme İsteyin ve Okuyun

Bir çok firma taşıma için sözleşme konusunda her hangi bir bilgi vermiyor. Bu konuda siz ısrarcı olun, eşyalarının başına bir şey geldiğinde nasıl bir koruma görevi üstleneceklerini sorun. Taşıma sırasında bir hasar oluşması durumunda nasıl bir süreç olacağını öğrenin.

4- Taşıma Sigortası Yapıyorlar mı?

En iyi nakliye firmasında olmazsa olmazlardan biridir. Taşıma sigortası bir kaç farklı şekilde verilmektedir. Bunun en sık karşılaştığımız adı EMTİA sigortasıdır. EMTİA sigortası taşıma süresi boyunca taşımacıların yaptığı hasarlar dışında, trafik kazası, yangın, deprem ve sel gibi olaylara bağlı olarak eşyalarınızı belirli bir rakama kadar koruma altına almaktadır. Bu durumların dışında kalan durumlarda nakliye firmasının eşyalarınızı koruyup korumadığını öğrenin.

5- Taşınma Günü Nakliyecinin Gelmediği Durumda Ne Olacağını Sorun

Bu gibi durumlarla karşılaşmanız mümkün. Anlaştığınız nakliyeciniz daha yüksek bir işin gelmesi durumunda onu erteleyemezse, sizin işinize gelmek yerine diğer daha yüksek fiyata sahip işe gidebilir ve siz o gün nakliyeciniz gelecek diye öylece bekleyebilirsiniz. Bunun önüne geçmek için sözleşmenizi dijital ortamda veya fiziksel kağıt üzerinde karşılıklı imzalayın.

6- Kredi Kartı İle Ödeme Seçeneği Olup Olmadığını Sormak İsteyebilirsiniz

Bir çok nakliye firması kredi kartı gibi bir ödeme seçeneği sunmuyor. Bunun bir çok sebebi olabilir. Gerçekten bir nakliye firması olmayabilir, bu yüzden POS alamadığı için size kredi kartı ödeme yöntemini sunamayabilir. Haliyle sizin yaptığınız sözleşmenin de değeri olmayabilir. Bu sebeple kredi kartı ödeme seçeneği, o firmanın gerçek bir firma olduğunun ve bir çok incelemeden geçebildiğinin en büyük göstergesidir.

7- Bir Kaç Tane Farklı Firmadan Fiyat Alıp Gerçek Ortalama Rakamı Bulun

Bir nakliyeci ararken en çok karşılaştığımız durum da bu işin çok farklı fiyatlara sahip olduğudur. Her taşıma firması farklı fiyatlar ve farklı bir çok detaydan bahseder. Onlardan biri ile anlaştığınızda ise söylenilen ile yapılan arasında ciddi bir fark olabilir. Bu sebeple bunu standart bir hale getiren nakliye firmaları ile çalışmak daha doğru olabilir. Her müşteriye aynı hizmeti ve aynı fiyatı verebilen bir firma bu noktada sizin için daha doğru bir seçim olabilir.
Eğer siz en iyi nakliye firmasını buldum zaten diyenlerdenseniz, yukarıdaki 7 adımı okuyarak doğru kişiyi bulduğunuzdan emin olabilirsiniz.