Taşınacağınız Evde Olmazsa Olmaz 7 Özellik

5
1442

Taşınmaya karar verdiğimizde en uygun evi nasıl seçeceğimiz konusunda detaylı bir araştırmaya girişiriz ve aslında hepimizin istediği yoğun ve yorucu bir günün ardından geldiğimiz evin huzurlu olmasıdır. Burada kullandığınız eşyalardan önce evin fiziksel özellikleri de oldukça önemlidir. Hiçbirimiz birden fazla taşınma yükünün altına girmeyi istemeyiz. Bu yazımızda taşınacağınız evde mutlaka dikkat etmeniz gereken özelliklerden bahsettik. Keyifli okumalar!

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

1-İdeal ve Huzurlu Bir Çevre

Her aile/birey için ideal ve huzurlu ev tanımı değişse de genel hatlarıyla taşınacağınız evi seçerken nasıl bir konumda olmasını istediğinize karar vermeniz gerekir. İş yerinize ya da okulunuza yakın olup olmadığına bakmak ya da  bulunduğu mahallenin güvenli olup olmadığını kontrol etmeniz yıllar boyunca huzurla oturmanız için önemlidir. Bütün hafta yoğun bir tempoda çalıştıktan sonra pazar gününü evinizde dinlenmeye ayırmışken evinizin bulunduğu sokaktaki gürültüler tadınızı kaçırabilir. Bunu hiçbirimiz istemeyiz.

2-Evin Güneş Işığı Alması

Doğal güneş ışığı evinizin daha estetik görünmesinin yanında sağlık açısından da oldukça önemlidir. Karanlık bir evde uzun zaman geçirmek beden ve ruhen yorgun hissetmenize neden olur. Bunun için büyük ve geniş pencereleri olan ve pencereleri doğru cepheye bakan evleri tercih etmelisiniz.

3-Zemin Döşemesinin Yenilenmiş Olması

Taşınacağınız evdeki aşınmış, eskimiş parke veya ahşap zemin döşemesi temizlik ve sağlık açısından uygun olmayacaktır. Ev taşıma sürecinden önce, evin zeminini mutlaka kontrol etmeniz daha sonra karşınıza ek masrafların çıkmaması için önemlidir.

4-Dışarıyla Bağlantı Kurabileceğiniz Alanlar

Taşınacağınız yer ister apartman dairesi ister müstakil bir ev olsun, balkon veya bahçe olması evin içine hapsolmuş hissindenn çıkmanız için ideal ortamlar yaratmanıza olanak sağlar.

5-Rutubet Almayan Odalar

Taşınacağınız eve karar verirken rutubet alıp almadığına dikkat etmezseniz ilerde duvarlarda akma, dökülme gibi sorunlar karşınıza çıkabilir.

6-Tesisat

Taşınacağınız eve karar vermeden önce mutlaka elektrik ya da su tesisatını kontrol ettirmelisiniz. Kaçak kullanım ya da eskimiş tesisatlar güvenli olmayacağı için mutlaka yeniletmelisiniz.

7- Yalıtım

Yalıtım konusu biraz da binanın yaşına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Eski yapılar, genelde yalıtım yapılmamış olacağından, kışın ısınma konusunda masraflarınızı arttırabilir. Zaten taşınma sırasında birçok maliyete katlanmak zorunda kalacağınız için ekstra çıkabilecek her şeyden kaçınmak faydalı olacaktır. Aynı zamanda ses yalıtımı yapılmamış binalarda dışarıya çok ses gideceği ya da dışarıdaki sesleri çok fazla duyacağınız için komşularınızın en ufak sesinden bile rahatsız olabilir ya da rahatsız edebilirsiniz. Bu da evinizde huzurlu bir yaşam sürmenizi engelleyen can sıkıcı konulardan biri olacaktır.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bu yazımızda sizlere taşınacağınız evde dikkat etmeniz gereken olmazsa olmaz 7 özellikten bahsetmeye çalıştık. Soru ve önerilerinizi için sitemizdeki Octovan’a Sor bölümünden ya da yorum kısmına yazarak belirtmekten çekinmeyin! Tecrübeli ekibimizi en kısa sürede sizlere dönüş yapacaktır.

İlginizi çekebilir:

2019 Nakliye Ücretleri Nasıl Belirlenir?

Profesyonel İstanbul Nakliyat Şirketi Nasıl Bulunur?

Pratik Ev Taşıma Tavsiyeleri

 

5 YORUMLAR

  1. Taşınma olayı 7 maddede çok güzel özetlenmiş ama fiyat/performans da eklenmeli bence en nihayetinde internette ev ararken bi bütce ile filtreleyip arıyoruz 🙂 Genel hatlarıyla bakıldığında bu 7 madde tasındıktan sonra sorun olusturmaması için mutlaka dikkate alınmalı ✌?

    • Merhabalar, yorumunuz için çok teşekkür ederiz. Çok doğru, ev taşıma öncesinde yeni ev ararken bütçeyi belirleyerek fiyat/performans durumuna bakarak değerlendirmek oldukça önemlidir. Verdiğiniz tavsiye için teşekkür ederiz. En kısa zaman içerisinde içeriğimizi güncelleyeceğiz 🙂

  2. Ev arayisindayim ve tesisat konusuna dikkat etmek aklima gelmemisti faydali bir yazi oldu benim icin tssekkurler 🙂

    • Merhaba Zeynep Hanım, yorumunuz için çok teşekkür ederiz. Yardımcı olabildiğimiz için de çok mutluyuz 🙂

Comments are closed.