Ücretsiz Koli Bulabileceğiniz Yerler

0
1268

Taşınma sürecinde yeni bir eve taşınmanın verdiği heyecan ve stresi bir arada yaşarken, birçok konuda da emek ve zaman harcamak zorundasınız. Taşınma işlemleri yorucu olduğu kadar çaba ve planlama gerektiren bir işlemdir. Bu yüzden taşınma işlemleri sadece 1 günde tamamlansa bile sizin planlama işlemlerine 1 ay önceden başlamanız gerekiyor. Evden eve taşınma denince akla gelen ilk şey eşya paketlemek ve dolayısı ile kolilerdir. Taşınmak için çok sayıda koliye ihtiyaç duyarsınız ve kolileri satın almayı tercih ederseniz önemli miktarda para ödemek zorunda kalabilirsiniz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Ortalama büyüklükte bir evden taşınırken yaklaşık 40 ile 60 adet arasında koliye ihtiyaç duyarsınız. Taşınma masrafları başlı başına ekstra bir yük anlamına geldiği için masrafları aşağı çekmek amacı ile kolileri ücretsiz almayı denemelisiniz. Peki hem ücretsiz hem de sağlam kolileri nereden bulabilirz? Bu soruyu sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bu yazımızda, ücretsiz taşınma kolileri bulabileceğiniz yerleri detaylı bir şekilde kaleme aldık. Eğer siz de taşınmaya karar verdiyseniz ve sıra koli bulamaya geldiyse yazımızı okuyarak koli bulma tüyolarını tüm incelikleri ile öğrenebilirsiniz. Eğer siz de hazırsanız ücretsiz koli bulabileceğiniz yerleri birlikte incelemeye başlayabiliriz…

Büyük Marketler

Büyük süper marketler ücretsiz koli bulabileceğiniz en önemli kaynaklardan bir tanesidir. Süpermarketlere hemen hemen her gün ürün giriş çıkışı yapılmaktadır. Bu marketlere gelen ürünlerin tamamı da karton koliler içinde sunulmaktadır. Eğer düzenli olarak alışveriş yaptığınız bir süper market varsa, orada çalışanlardan rica ederek kullanılmayan kolileri sizin için ayırmasını isteyebilirsiniz. Kolileri taşımanın bir sorun haline dönüşebileceğini unutmayın ve evinize yakın bir süper marketten koli istemeyi tercih edin.

Mobilya Dükkanları

Mobilya dükkanları da taşınma için koli bulabileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Özellikle küçük mobilyalar koliler içinde taşınır ve mobilya dükkanları ürünlerini yenilerken birçok koli de gereksiz olduğu için çöpe atılır. Atılan bu koliler taşınma sürecinde sizi önemli bir masraftan kurtarabilir. Mobilya dükkanından alacağınız koliler hem mobilyaların paketlenmesi hem de diğer eşyaların paketlenmesi için çok uygudur. Mobilya mağazalarından büyük boyda koli de bulabilmeniz mümkün, eğer çok sayıda büyük koliye sahipseniz geniş ve ağır eşyaları bu kolilere yerleştirebilirsiniz.

Beyaz Eşya Mağazaları

Yeni bir eve taşınırken size en büyük zorluğu yaşatan eşyalar beyaz eşyalardır şüphesiz! Bu eşyaların hem büyük ve ağır olması hem de çok kolay bir şekilde hasar görebilmesi taşınma sürecini zorlaştırmaktadır. Bulaşık makinesi ve televizyon gibi eşyalara uygun kolileri sadece beyaz eşya mağazalarında bulabilirsiniz. Bu mağazalarda televizyon kolisi ve daha küçük eşyalar için koliler bulabilirsiniz. Beyaz eşya mağazalarının en önemli özelliklerinden bir tanesi de çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi gibi paketlemesi ekstra önlemler gerektiren eşyalar için strafor ve köpük malzemelerini de temin edebilmenizdir. Yeni bir eve taşınmadan önce mutlaka bir beyaz eşya mağazası ile konuşmanızı ve sizin için kullanılmayan koliler ve straforları ayırmasını istemenizi tavsiye ediyoruz.

Mahalle Bakkalı

Günümüzde mahalle bakkalı kavramı yerini küçük ve orta boylu marketlere bıraksa da hepimizin sokağında bir mahalle bakkalı bulunur. Eğer bakkalınıza taşınma gününden bir süre önce haber verirseniz size birçok küçük ve orta boy koli verebilir. Mahalle bakkalından alacağınız koliler küçük ve orta boylu olacağı için ufak tefek eşyalarınızı bu kolilere yerleştirebilirsiniz. Aldığınız kolilerin alt bölümlerini iyice bantlayarak yaşanabilecek herhangi bir kazanın da önüne geçmiş olursunuz. Eğer elinizde işinize yaramayacak kadar çok küçük koliler kaldıysa, bu kolileri mobilya paketlerken eşyaların köşelerini oluşabilecek zararlara karşı korumak için kullanabilirsiniz.

1 Milyoncular

Koli bulabileceğiniz bir diğer önemli kaynak ise 1 milyoncu dükkanlarıdır. Bildiğiniz gibi 1 milyoncularda çok fazla ürün bulunmaktadır ve bu ürünler dükkanlara koliler ile gelmektedir. Mağazalar da sürekli olarak biriken bu kolilerden kurtulmak için çaba sarf etmektedirler. Eğer size yakın bir 1 milyoncu dükkanı bulunuyorsa, taşınma gününden bir süre önce kullanılmayan kolileri sizin için ayırmalarını rica edebilirsiniz. 1 milyonculardan genellikle küçük ve orta boylu koliler bulabilirsiniz, ancak bu koliler hem taşınma masraflarınızı aşağı çekmeye hem de daha kolay ve güvenli bir şekilde taşınmanıza yardımcı olur.

Kırtasiyeler

Evden eve taşınırken bizleri en çok zorlayan eşyalardan bir tanesi de kitaplardır. Eğer kitap okumayı seviyorsanız ve evinizde hatırı sayılır sayıda kitap bulunuyorsa, taşınmadan önce mutlaka birkaç tane kırtasiyenin kapısını çalın! Kırtasiyelere kitaplar belirli ölçüde ve sağlamlıktaki koliler ile gelmektedir. Kırtasiyelerden alacağınız kolilere kitaplarınızı yerleştirebilir ayrıca kırılacak eşyalar için oluşturacağınız kolileri bu kolilerden yapabilirsiniz. Eğer ücretsiz koli bulabilmek istiyorsanız, taşınma gününden en az 1 hafta önce kırtasiyelere giderek kullanılmayan kolileri sizin için ayırmalarını istemektir. Özellikle büyük şehirlerde çok fazla sayıda kırtasiye bulunmaktadır. 5-6 kırtasiye dükkanından istekte bulunursanız 15-20 adet koliyi ücretsiz olarak alabilirsiniz demektir.

Teknoloji Dükkanları

Taşınma kolisi bulabileceğiniz kayaklardan bir diğeri de teknoloji dükkanlarıdır. Televizyon, bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi gibi büyük ve ağır eşyalar için büyük kolileri teknoloji dükkanlarından kolayca bulabilirsiniz. Ancak gittiğiniz gün koli talebinde bulunursanız büyük bir ihtimalle eliniz boş bir şekilde buradan ayrılırsınız. Bu yüzden, taşınma gününden en az 1 hafta önce kullanılmayan kolileri sizin için ayırmalarını isteyin.

Eğer taşınma işlemi bana hiç uygun değil diyorsanız işi profesyonellere bırakmanızı tavsiye ediyoruz. Octovan, tecrübeli ve profesyonel ekipleri ile evden eve taşınma işlemlerinizin tamamını sizin için en iyi fiyat garantisi ile yapıyor.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.