Neden 2. El Eşya Seviyoruz?

0
1446
neden 2. el seviyoruz

Niyetle tüketmek ve satın almak. Sadece ihtiyaç duyduğunda satın alan veya yatırım yapan, vicdan azabı çekmeyen tüketici. – Zahmet

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Yeni, modern, tasarımı iyi olan eşyalar almayı gene olarak herkes çok sever. Bazı insanlar her zaman yeni eşyalardan yana olan tarafta olurlar. Bazı insanlar ise öyle fazla para harcayacak durumda olmadığı için ya da retro eşyalar almayı seven insanlar ikinci el eşya piyasasına yönelirler. İkinci el eşya, sıfır eşyalara göre kullanılmış olabilir ama en büyük avantajı tabii ki çok daha ucuz olmasıdır. Bazen öyle ikinci el eşyalara denk gelinir ki sanki sıfır eşya imiş gibi gözükür. Bunun en büyük etkisi de o eşyaları kullanan kişilerin çok temiz ve güzel bir şekilde kullanmalarıdır.
2.el-esya-nedir
Peki bizi durduk yere mutlu eden ikinci el eşyanın diğer avantajları nelerdir?

1. Yüksek kaliteli ürünlere sahip olma fırsatı

İkinci el eşya zaten zamanın testinden geçmiş, karşınıza öyle çıkmıştır. Çok sağlam mobilyalar böyledir, çerçevesi güçlüdür. Siz tabii ki dilerseniz kaplamasını değiştirebilirsiniz. Hatta üstüne boya yaparak daha taze bir görüntü sağlayabilirsiniz. Bu işlemler için harcayacağınız meblağ, sıfır mobilya alırken vereceğinize  yaklaşmaz bile.
2.el-esya-nedir.

2. İsrafın önüne geçer, kaynakları korur

Mobilya sektörü ciddi açılardan savurgandır. Tekstil, ahşap, plastik, boya, cila, demir.. Bu kaynakların doğal yollarla tekrar oluşması çok uzun yıllar alır. İkinci el satın almak kaynakları tüketmek yerine talebi azaltır.
2.el-esya-cesitleri

3. Eşyaya bağlanmak

Çok ödeme yaptığınız eşyalara istemsizce bağlanırsınız. Bu eşyaların hayatımızdan çıkması zorlaşır ve bizi bir şekilde bağlar. İkinci el eşya şekillere olan bağlılığı ortadan kaldırır, insanı özgürleştirir.
2.el-esya-cesit

4. Daha toplum odaklı

İkinci el eşya almak, yine topluma katkı sağlar. Satışı, onarımı, taşıması yine yerel işletmecilerce çözümlenir. Vergiler, faturalar, etiketler, indirimler, faizler ikinci elde geçerli değildir. Eşyada bir problem varsa, mahalledeki usta halleder. 🙂
2.-el-esya-cesitleri

5. Hikayesi vardır

Evimde en sevdiğim mobilya parçası, bu 2. el ahşap merdiven sandalye. Kim bilir kaçıncı evi, Moda’daki yerel bir işletmeden edindim. Maddi açıdan beni hiç zorlamadı ama manevi değeri çok büyük. Bu sandalyeyi evine alan ‘ev’ alıyormuş. 🙂 Bu hikayeyi satın alamazsın.
2.-esya-dukkanlari

6. Daha sağlıklıdır

Ucuz ve  yeni mobilyalar göz ve burun tahrişine neden olan, yaygın olarak bilinen kanserojen madde formaldehit ile bir arada tutulan levhalardan üretilir. İkinci el eşyalar bu zararlı gazları barındırmaz.
İkinci el eşya satın almak, alışverişe çıkıp evin ihtiyaçlarını tamamlamak gibi kolayca yapılacak bir işlem değil, hayli zaman alabilir. Ancak evinize, görenleri hayran bırakacak bir karakter katacaktır. Mistiktir, ucuzdur, bankayla faturayla uğraştırmaz. Her zaman iyidir.
octovanasorbanner