Antre Dekorasyon Tavsiyeleri

0
1698

Evinizde şık ve düzenli bir antre dekore etmek siz ve misafirleriniz için büyük önem taşımaktadır. Antre dekorasyon tercihleriniz aynı zamanda konuklarınızın ev dekorasyonu çizgilerinize yönelik önemli ipuçlarını verir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Antresi dekorasyon çalışmalarınız sizin tarzınızı yansıtmalı ve evin diğer odaları ile bütünlük içinde olmalıdır. Yazımızda, kendi stilinizi yansıtabileceğiniz antre dekorasyon tekniklerini detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de antre dekorasyonu için hazırsanız bu önemli konuyu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Antre Dekorasyon Tercihleri

Antre, genel anlamda, evlerde dış kapının iç bölüme bakan kısmına verilen isimdir. Ayakkabı dolabı, dresuar, puf, ayna vb. mobilyalar genel olarak evin giriş bölümünde bulunur. Antrede yer alan askılık, dolap veya ayakkabılık zaman içinde gereksiz eşyalarla dolup taşabilir ve bu gereksiz eşyalar nedeni ile girişte oluşturduğunuz düzen kaybolabilir. Evinizin giriş bölümünde bir düzen olmaz ise görüntü olarak istediğiniz şekilde kendinizi yansıtma şansınız kalmaz maalesef. Fakat düzenli olarak dekore edilen bir antre ile istediğiniz etkiyi kolayca yaratabilirsiniz.

Antre Dekorasyonu Tavsiyeleri?

Antrede bulunan askılar, dolap üstleri genellikle kapı girişinde eşyaların bırakıldığı yerdir. Fakat bu durumu çok yönlü mobilyalar ile dağınıklıktan kurtarabilirsiniz. Anahtarlar, çanta, cüzdan, ayakkabı, ceketler ve çok daha fazlası… Tüm eşyalarınızı çok yönlü mobilyalar ile organize edebilirsiniz. Ek olarak, çekmeceli konsol etrafta dağınıklık oluşmasına neden olabilecek eşyaları ortadan kaldırmak için ideal bir çözüm. Eğer ayakkabılık kullanmayı tercih ediyorsanız, çekmecesi olan ayakkabılıkları kullanabilirsiniz. Giriş kapısının yan tarafında bulunan puflar dekoratif bir görüntü elde etmenizi ve yeni bir depolama alanı yaratmanızı sağlar. Depolama alanı olan yararlandığınız pufu ayakkabılarınızı kolay ve pratik bir şekilde giymek için de kullanabilirsiniz.

Aynaların antre dekorasyon işlemlerinde yeri çok önemlidir. Aynalar, sahip olduğunuz alanı daha büyük gösterir ve aydınlık bir görünüm yakalamanıza yardımcı olur. Aynaların bir diğer önemli özelliği de dışarı çıkmadan önce son bir kez daha kendinizi inceleyebilir ve kıyafetlerinize çeki düzen verebilirsiniz. İhtiyaçları tamamladıktan sonra, giriş bölümünü tamamen sizi yansıtacak aksesuarlar ile donatabilirsiniz. Örnek vermek gerekir ise, dekorasyon ile uyumlu küçük bir halı ve aydınlatma aksesuarları oldukça sıcak bir ortam yaratmaya yardımcı olur.

Giriş koridoru, tablolar için de çok ideal bir yerdir. Konsolun üzerini dekoratif nesneler ile süsleyebilirsiniz. Eğer geniş bir alana sahipseniz çiçeklerden de yardım alabilirsiniz. Küçük ve dar bir alanınız varsa, duvarları kullanmak en iyi tercihlerden bir tanesidir. Ayakkabı rafları, kancalar, çubuklar, asılı sepetler ve organizatörler ile ayakkabıdan montlara kadar tüm dış mekan aksesuarları da dahil her şeyi saklayabilirsiniz.

Giriş bölümünde biri size diğeri de eşinize ait olmak üzere iki farklı depolama alanı kullanmak büyük kolaylık sağlayacaktır. Ayarlanabilir raflar tüm ayakkabılara uygun olduğu için daha kullanışlıdır. Gizlemek istediğiniz eşyaları kapalı dolaplarda, dekorasyonunuzun bir parçasını yansıtacağını düşündüğünüz ayakkabılarınızı ise kolay ve pratik bir şekilde erişebileceğiniz açık dolaplara yerleştirebilirsiniz. Açık depolama yapmayı tercih ediyorsanız dağınık bir görüntü oluşmasını engellemek adına her gün kullandığınız eşyaları görünür bölgelere koymalısınız. Kapaklı çekmece ve kutulara daha az kullanılan ayakkabı ve aksesuarları koyarak dağınıklığı ortadan kaldırmış olursunuz.

Antre Dekorasyon Fikirleri

Antreleri şık ve farklı bir şekilde dekore edebilirsiniz. Fakat farklı bir antre dekorasyonu yapmak istiyorsanız, yaratıcılığınızı biraz daha ön plana çıkarmak gerekmektedir. Örnek olarak, çok daha sadece ve klasik bir giriş istiyorsanız, dekoratif palto askıları kullanmayı deneyebilirsiniz. Ek olarak, modern bir görünüm yakalamak için duvara monte edilen bir dresuar tercih edebilirsiniz. Özellikle küçük alanlar için duvara monte edilen mobilyalar en uygun seçeneklerdir. Hem zemini kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz hem de ayakkabılarınızı ya da depolama için kullanacağınız sepetleri rahatlıkla yerleştirebilirsiniz.

Antre Halısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Antre dekore ederken dikkate edilmesi gereken en önemli özelliklerden bir tanesi de pratik kullanımlı halı tercih etmektir. Çünkü giriş doğası gereği, tüm ailenin geçiş yaptığı alandır. Bu yüzden giriş halısı, bir yatak odası halısından çok daha fazla aşınmak durumunda kalır ve oturma odası ile diğer odalardan çok daha hızlı bir şekilde kirlenir. Bu yüzden halı, kilim ya da paspas seçimi yaparken hassas malzemeden yapılmış ürünleri elemek en doğru tercihlerden biridir. Ayrıca, giriş halısının dayanıklı olması uzun süreçte çok faydalı olacaktır.

Maksimum dayanıklılık için doğal elyaf halılar tercih edebilirsiniz. Bu özel halıların yıpranma düzeyi diğer halılara göre çok daha düşüktür. Ayrıca Duvardan duvara tüm zemini örten bir halı hem estetik anlamda çirkin gözükür hem de temizlik açısından büyük problemler yaşatabilir.