Çocuk Odası Dekorasyon Tavsiyeleri

0
1184

Tüm anne ve babalar en değerli varlıkları, çocukları için her konuda en güzelini, kalitesini ve konforlusunu ister doğal olarak. Çocuk odası dekorasyonu da anne ve babaların büyük özen göstermesi gereken konular arasında yer alıyor.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Çocukların hem fiziksel hem de psikolojik olarak sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için hayatının büyük bölümünü içerisinde geçirdiği çocuk odası kritik bir öneme sahiptir. Yazımızda, çocuk odası dekorasyonu hakkında anne ve babaların mutlaka bilmesi gerekenleri detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız çocuk odası dekorasyonu konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Çocuklar İçin Özel Alan

Çocuklar küçükken her zaman anne ve babasına yakın olmak istese de günün belirli saatlerinde yalnız kalarak oyun oynayabilecekleri bir alana ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden çocukların odasında yalnızca kendisinin girebileceği bir alanın olması büyük önem taşımaktadır. Çocuğunuza özel bir alan yaratmak için gizli bölümleri olan yataklardan satın alabilir ya da ev içerisinde kurulabilen çadırlardan alabilirsiniz. Bu iki ürün de çocukların kendi başına zaman geçirebileceği alana en güzel örneklerdendir.

Geniş Oyun Alanları

Sizlerin de çok iyi bildiği gibi çocuklar en çok oyun oynayarak zaman geçirmektedir. Özellikle belirli bir döneme kadar bu süre daha da uzun olmaktadır. Çocukların hayal güçlerini ileri seviyeye taşımak ve kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak adına onlara geniş oyun alanları sunmak çok faydalı olmaktadır. Eğer eviniz küçük ise bazı kullanmadığınız eşyalardan kurtularak çocuğunuza daha geniş bir oyun alanı yaratabilirsiniz.

Anne ve Babanın Hareket Edebileceği bir Alan

Çocuklar henüz kendi başına oyun oynamaya başlamadığı dönemlerde anne ve babaların çocukları ile oyun oynaması gerekmektedir. Bu dönemde anne ve babanın da oda içerisinde rahat edebilmesi için küçük koltuk ya da boş alanların bulunması önemlidir. Konforun sağlanması durumunda aileler daha fazla birlikte vakit geçirebilmektedir. Bu da çocuk gelişimi açısından en sağlıklı ortamın oluşturulması anlamına gelmektedir.

Park Oyuncaklarına Yer Açın

Çocukların en fazla keyif aldığı aktivitelerden bir tanesi de parklara gidip oradaki oyuncaklar ile oynamaktadır. Kaydıraktan kaymak ya da salıncak ile sallanmak gibi… Havaların sıcak olduğu dönemlerde çocukların enerjilerini atması için parklar en ideal yerler şüphesiz. Ancak havalar soğuk ve yağışlı olduğunda böyle bir imkan kalmıyor maalesef.

Bir çocuğun evde bütün gün enerjisini atabilmesi için mini park oyuncaklarını evinize taşıyabilirsiniz. Küçük bir park alanı yaratmak için minik bir kaydırak, tavana monte edilebilen bir salıncak yeterli olacaktır. Böyle mini bir park alanına sahip olduğunuzda çocuğunuzun evden çıkmak istemeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Sade ve Düz Renkler

Çocuklar yavaş yavaş büyümeye başladıklarında, özellikle de ergenlik çağına girdiklerinde fazla renkli eşyalardan ve duvar renklerinden pek fazla hoşlanmamaktadırlar. Bu dönemlerde yaşanan psikolojik sıkıntıları çok daha rahat atlatabilmek için oda dekorasyonunda değişiklikler yapmak faydalıdır.

İlk olarak sade renkler ve dikkat çekmeyen, gösterişli olmayan mobilyalar kullanmayı tercih edebilirsiniz. Unutmayın ki, ergenlik dönemine giren çocukları kendi odalarındaki değişikliklerin başkası tarafından yapılmasından hiç hoşlanmamaktadırlar. Bu yüzden, değişiklik yapmadan önce mutlaka onay alarak ilerlemeyi tercih edin.

Yatak Başı Yenileme

Ergenlik çağına giren çocuklar için ufak değişiklikler dahi büyük önem taşımaktadır. Bu dönemde çocuklar için şık bir yatak başı satın almayı düşünebilirsiniz. Bu bölüme çocukların arkadaşları ile çekildiği fotoğrafları koyabilir ya da süs eşyalarını yerleştirebilir veya kitaplarını yerleştirebilirsiniz.

Çocuk odası dekorasyonu konusunun neden büyük bir önem taşıdığını ve dekorasyon işlemleri için neler yapılabileceğini detaylı bir şekilde listeledik. Nasıl bir çocuk odası dekoru yapmaya karar verirseniz verin tüm nakliyat işlemleriniz için Octovan her zaman yanınızda! Yapı marketlerden yapacağınız alışverişlerde eşyalarınızın sorunsuz bir şekilde istediğiniz yere hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşması için tek yapmanız gereken internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden Octovan’a ulaşmaktır!

Bu işlemin ardından fiyat al tuşuna basarak karşınıza çıkan kısa formu doldurarak almak istediğiniz hizmetin detaylarını paylaşabilirsiniz. Almak istediğiniz hizmetin detaylarını gören firmalar size dakikalar içinde fiyat teklifi sunmaya başlamaktadır. Fiyat teklifi sunan firmalardan size en uygun olanını seçerek en iyi hizmeti uygun fiyat garantisi ile alabilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.