Neden Yeni Bir Eve Taşındığımıza Dair 8 Farklı İlginç Sebep

0
1279
neden taşındığımıza dair 8 farklı bilgi

Ev taşıma hayatımızın belirli dönemlerinde ilk başta sevmeden yaptığımız ama yeni eve taşındıktan sonra keyifli olan süreçlerden biridir aslında. Peki, neden taşınırız?

1- Aynı fiyata daha büyük bir ev bulan masum beyaz yakalı İlker

İşte evreka dedirten anlardan biridir bu. Oturduğumuz ev küçük olduğunda internetten sürekli ev bakarız, favori evler seçeriz, fiyatının düşmesini bekleriz ve o gün gelir; Nakliyeci bulmam lazım!

2- Evini kentsel dönüşüme verip yeni ev hayaliyle kiraya çıkan Neriman teyze

Yıllarca bu günün gelmesi için Kadıköy’de o eski evde oturdun, ama artık yeni bir eve taşınma zamanı. Tüm imzalar atıldı, yeni evin tasarımı belli oldu, projesi çizildi, avukatlar anlaştı ve yıkım başlıyor. Artık geçici bir eve taşınma zamanı geldi, çünkü yeni ev yapıldığında daha değerli bir ev kalacak torunlara.

3- Hayatının aşkını bulan üst komşunun kızı Ebru

En mutlu taşınmalardan biri olabilir aslında bu. Tam bir taşınma yerine, kısmi heyecanları barındıran bir taşınma durumudur. Şimdi bireysel olarak elektrik, su, doğalgaz, aidat gibi kelimelere para vereceğin günler geldi. Ütü, bulaşık, elektrik süpürgesi, kullanılmak için seni ve eşini bekliyor heyecanla.

4- Kelepir ev bulan ve kaçırmamak için krediler çeken Hakan

Kaç yıldır ev almak için çalışıyordun ve zamanı gelmişti artık. O kadar iyi bir fiyata buldun ki, kaçırırsan çıldırma sebebi. Hemen koştun bankaya ve hayal ettiğin ev artık senin. Şimdi güvenilir bir nakliyeci bulup, eşyalarını taşımak zamanı.

5- Sorumsuz evcil hayvan sahibi Tülin Abla

Aslında çoğumuz problemli komşulardan dolayı yeni ev arayışına gireriz. Bazen sorumsuzca evcil hayvan alıp onu balkona kitleyen ve tüm binayı rahatsız etse de sanki öyle bir sorun yokmuş gibi davranan ev sahipleri, çoğu insanın yeni ev bakma sebebi ya da evcil hayvan sahip olma sebebidir bu.

6- Sanki tüm ev onun gibi her saat bağıra bağıra konuşan emekli albay Nihat amca

Yeni bir ev aramaktan ziyade adeta kaçmanıza sebep olan durumun özetidir aslında. Her geceniz yatağa yattığınızda o yataktan çıkıp sorun çıkarmamak için kendinizi telkin etmenizle geçer. Bir gün komşunuz gelir ve tüm yaptıklarından özür diler ve taşınacağını iletir. Ona belli etmemek için zor tutarsınız ama içten içe gülümsersiniz. Bunun olma olasılığı %0,00005423’dir, bu ihtimali beklemeyin ve yeni eve taşının.

7- “Arabayı nereye park edeyim, yer yok ki, orada çizerler” diyen Kutay

Hayalindeki arabayı almak için o kadar çok çalıştın ki, artık onu yere göğe sığdıramıyorsun. Ama her gün eve geldiğinde aynı sorun; Park yeri yok! Ya otoparkı olan güvenlikli bir siteye taşınacaksın, ya da o arabayı çizecekler.

8- İzmir’i istiyordum ama Manisa’ya tayinim çıktı diyen Selin

Kurumsal kariyerin seni istediğin yere götürmüyor olabilir ama hayatının en güzel anlarını orada yaşayacaksın diyen arkadaşlarla dolu bir günün sonunda tüm eşyaların İstanbul Maslak’tan, Manisa Turgutlu’da bir residance’a taşınmak üzere yola çıkar. Belki de hayatının geri kalanını birlikte yaşayacağın bölge müdürü oradadır.
Daha sayamadığımız bir çok sebep vardır ev taşıma için. Ama hayatımız boyunca en az 1 kez taşınırız ve bu anın mutlu geçmesi için o anın tadını çıkarmaya bakın.