Yerleşme Rehberi | Kutu Planlama

0
961
Yerleşme Rehberi

Eşyalarını kutuladın, temizlik işi halloldu, yeni evin tüm eksikleri ile tek tek ilgilendin, nakliye ekibini ile anlaştın, kutuları eve bırakıp gittiler… Buraya kadar işler iyi gitti, bitti mi; bitmedi. Yeni eve taşındıktan sonra kutuları açarken nelere dikkat etmeliyiz? Sırasıyla önce hangi kutular açılmalı? Peki eşyalarımızı kutulara nasıl yerleştirmeliyiz? Kutulama için önemli tavsiyeler bu yazıda!

Ev taşıma işleminden sonra yerleşime geçmeden önce, yeni bir evde olmakla gelen ferahlatıcı hissi farket. Kutuları açmadan önce yeni evinin tadını çıkarmaya bak. Kutuları bir anda açmak yerine, önceden hazırladığın planlamayı gözden geçir, planlama yaptın değil mi?
Kutu üzerine bir planın yoksa, işin zor. Ne nerde bilmelisin, kutu hangi odaya bırakılacak, önceden belirlemelisin. Eşyaları kutulara rastgele koyarak, içinde ne olduğu hakkında hiç ipucu vermeyen kutular yığını ile kalakalırsın. Yaşadığın taşınma stresiyle zaman, para, bolca baş ağrısı ve bacaklarına morluklar da eklersin, yapma. 🙂
Zaten yeterince işle ilgilendiysen, planlamaya biraz daha zaman ayırarak işi daha kolay hale getirebilirsin.
– Paketlemeye başlamadan önce bazı alanların fotoğraflarını çek. Kitaplık, TV ünitesi, mutfak çekmeceleri, giysi dolabı vs.
– Kutular için numara ve renk kodlu bir sistem oluştur, ambalaj malzemeleri, kutular, kağıt, bant, makas, post-it vs.
– Oda oda kutulama yaparak zamandan tasarruf et, odayı ve içeriği kutu üstüne not almayı unutma.
– İlk gün kutusu hazırlamak seni çok rahatlatacak. Çünkü pijamaları, diş fırçanı ve belki kullandığın ilaçları bulmaya çalışırken tüm kutuları açtığını düşün, felaket!
“Zaman tasarrufu yapmanın en iyi yollarından biri, önceden düşünmek ve plan yapmaktır. Beş dakikalık düşünme, genelde bir saatlik iş tasarrufu sağlar.” Charles Gibbons