Taşınma Süreciniz İçin Tavsiyeler

0
642

Taşınmak, sahip olduğu bütün zorluklara rağmen oldukça zevkli ve eğlenceli bir süreçtir. Kimi zaman “bir an önce bitse de kurtulsak” denilerek bakılan nakliyat sürecinde dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır. Gereken önlemler alınır ve süreç daha organize bir şekilde ilerletilirse taşınma işlemi oldukça pratik bir hale gelecektir. Koli ve bantlarınızı hazırladıysanız başlıklarımıza göz atabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

 

Doğru Bir Planlama

Sizinde tahmin edebileceğiniz gibi evden eve nakliyat sürecinin olmazsa olmazlarından birisi planlamadır. Dağınık bir şekilde ilerleyen her süreçte istenmeyen sürprizler ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden neredeyse her adımınızı net bir şekilde belirlemeniz gerekmektedir.

Fazlalıklardan Kurtulun

Azı karar çoğu zarar diyerekten kullanmadığımız, hatta varlığını dahi unuttuğumuz eşyalarımızı sınıflandırarak ihtiyacı olan birisine verebilir, satabilir veya geri dönüşüme gönderebilirsiniz. Bu sayede hem yükünüz azalmış hem de taşınmayı daha kolay bir hale getirmiş olacaksınız. Fazlalıklarımızdan kurtulduğumuza göre koli düzenleme aşamasına geçebiliriz.

Kolilerinizi Sınıflandırın

Kolilerinizin üzerine içinde ne taşıdığına dair kodlama yapmanız taşınmanızı daha kolay bir hale getirecektir ve sizi karmaşadan kurtaracaktır. Bant gıcırtısının günlerce kulağınızdan eksik olmayacağı bu süreçteki bazı işlemleri arkadaşlarınızla gerçekleştireceksiniz işte o zaman süreç sizin için eğlenceli bir hale dönüşecek demektir. Sohbete ve muhabbete dalıp zaman su gibi geçerken paketleme işleminin nasıl bittiğini anlamayacaksınız. Arkadaşlar, hoş sohbet, güzel bir müzik ve koliler… Daha güzel bir taşınma düşünülemezdi.

Sınıflandırmanın Yolları

Her eşyayı ayrı bir şekilde paketlemektense, eşyaları sınıflandırıp aynı özellikte olanları bir kolide birleştirmek daha mantıklıdır. Sert eşyalarınız için daha dayanıklı kutuları tercih edebilir ve kırılmaya müsait eşyalarınızı da beze veya gazeteye sarabilirsiniz. Ek olarak kıyafetleriniz için vakumlu paketler kullanarak yüklerinizin daha az yer kaplamasını sağlamış olursunuz. Bu ve bunun gibi küçük ama basit önlemler ile daha rahat ve konforlu bir taşınma deneyiminiz yaşamanız kaçınılmaz.

Beyaz Eşyalar

Beyaz eşyalarınızı en az bir gün öncesinde taşımaya hazır hale getirmelisiniz. Bu madde özellikle buzdolabınız için geçerlidir çünkü buzdolabında muhafaza edilen ürünler bozulmaya oldukça müsaittir. Buna bağlı olarak taşınmaya yakın bir zamanda mutfak alışverişi yapmamanızı öneriyoruz.

Octovan ile En Konforlu Nakliye Hizmetini Deneyimleyin

Octovan’ın uzman ve güler yüzlü ekipleri ile taşınma işlemlerinizi 1 günde halledebilirsiniz. Premium paketimiz sayesinde süreç boyunca gerçekleştirilmesi gereken bütün paketleme, taşıma, montaj ve demontaj işlemleriniz kaliteli ekiplerimizce gerçekleştirilir ve sizlerin hiçbir eşyaya dahi elinizi sürmenize gerek kalmadan taşımacılık işlemleriniz tamamlanır. Evden eve, parça eşya, depolama veya şehirler arası nakliyat işlemleriniz için hizmet almak veya bilgi sahibi olmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.