Kendinize En Uygun Semti Bulun

0
441

İstanbul’un hangi semtinin size göre olduğu konusunda kararsızsanız doğru yerdesiniz! Bugünkü yazımızda taşınmayı düşünen ama lokasyon konusunda kararsız kalan kişiler için en uygun İstanbul semti hangisi onu bulacağız. Hazırsanız başlayalım.ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Türkiye’nin en büyük şehri olan, dünyanın sayılı metropolleri arasında yer alan ve eşsiz güzellikleri ile insanları büyüleyen bu harika şehirde kendi kriterlerinize en uygun semti bulmak biraz meşakkatli olabilir. Çünkü her bölgenin kendine has birçok özelliği bulunmaktadır. Bu özellikler arasında kendi kriterlerinize en uygun yaşam merkezini bulabilmek kolay değildir. Bizde bu yazımızda size en uygun semti kolay bir şekilde bulabilmeniz için İstanbul’un en yaşanılası semtlerini ve ilçelerini bir araya getirdik. 

 

Beyoğlu 

 

Yazımızın ilk durağı İstanbul denilince herkesin aklına gelen ilk bölgelerden birisi olan Beyoğlu. İstanbul’a geldiğinizde şehri ve insanını tanımak için her şeyi bir arada görebileceğiniz nadir bölgelerden birisi olan; Şarkılara, dizilere, filmlere ve daha birçok yapıta ilham kaynaklığı eden bu eşsiz bölgede yaşamak kimileri için çok büyük bir ayrıcalık kimileri için ise bir eziyettir. Bu ayrımın sebebi ise yaşam tarzlarıdır. Eğer ki kalabalık ortamlardan hiç haz etmiyor, sakin ve sessiz bir semtte yaşamak istiyorsanız sizi hemen diğer semtlerimize yönlendirelim ve kalan okurlarımızla Beyoğlu rehberimize devam edelim. Kalabalık ve sosyal ortamları seviyorsanız Beyoğlu; sahip olduğu canlı atmosferi, her telden insanı, her sokaktaki ve her caddedeki farklı hikayeleri ile tam size göre bir lokasyondur. Birçok kültürün bir arada yer aldığı, hatta o kültürlerin temelinin atıldığı ilk bölgelerden birisi olması ile de ayrı bir havaya sahip olan Beyoğlu bu tarz sosyal imkanlarına ek olarak ulaşım ve ticaret açısından da şehrin en avantajlı bölgelerinden bir tanesidir. 

  

Beşiktaş 

 

İstiklal’den Karaköy’e inip biraz yürüdük ve şimdi Beşiktaş’tayız. Avrupa yakasının en sevilen ilçelerinden birisi olan Beşiktaş, şehirdeki sayılı boğaz ilçelerinden birisi olması ile bu sevgiyi fazlasıyla hak ediyor. Hem lüks hem de tarihi semtlere aynı anda ev sahipliği yapabilen Beşiktaş, hem sakin hem de hareketli bir yaşam merkezinde yaşamak isteyenler için oldukça ideal bir lokasyondur. Bölge sakinlerinin birbiri ile olan sıkı bağı, nezih kültürü, ve hoş ambiyansı ile çoğu İstanbullu’nun yaşamayı en çok istediği bölgelerden birisi olan Beşiktaş, şüphesiz ki şehrin en keyifli ilçelerindendir. Bölgenin kültürüne ek olarak şehrin merkezinde bulunması da Beşiktaşlı’lar tarafından oldukça beğenilen bir özelliktir. Çünkü İstanbul gibi büyük bir şehirde ulaşım çok önemlidir. Beşiktaş; Avrupa Yakası’nda bulunmasına rağmen vapur seferleri ile hemen Anadolu yakasına kolayca geçilebilmesi, aynı zamanda diğer toplu taşıma imkanları ile de bölge sakinlerine kolaylık sağlamasına ek olarak çoğu merkeze de yürüme mesafesinde olması nedeniyle de oldukça avantajlı bir ilçedir. Büyük parkları ile kafa dinleyebileceğiniz, keyifli çarşısı ile sosyalleşebileceğiniz ve tarihi yapıları ile de kültüre doyabileceğiniz Beşiktaş’a taşınmak için daha detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızı okuduktan sonra buraya tıklayarak taşınma süreci hakkında dilediğiniz bilgiye erişebilirsiniz.  

  

Kadıköy 

 

Bu sefer rotamızı Beşiktaş iskelesinden yola çıkıp eşsiz boğaz manzarasını seyrederek müziğin en güzel duyulduğu yer olan Kadıköy’e çeviriyoruz. Anadolu Yakası’nın gözbebeği olan Kadıköy şehrin çok öncesine dayanan tarihi, renkli insanları, öğrenci nüfusu ve sosyal imkanları ile gençler ve genç kalanlar tarafından sıkça ziyaret edilen ve taşınma talebinin en fazla olduğu bölgelerden birisi konumundadır. Kendine has kültürü ile diğer semtlere ve ilçelere nazaran daha sakin bir şehir hayatı yaşayabileceğiniz, geniş caddeleri ve ferah sahillerinde güzel ve sıcak bir ortama tanıklık ederek aynı zamanda sanatsal etkinliklerde yer alarak kültürel aktiviteler gerçekleştirebileceğiniz nadir bölgelerden birisi olan Kadıköy hem sakin hem de hareketli ortamlara yakın bir konumda bulunmak isteyen okurlarımız için fazlasıyla ideal bölgelerden bir tanesidir. 

 

Fatih

 

İstanbul’un tarihi açıdan en önemli lokasyonlarından bir tanesidir. Ayrıca geçmişten günümüze mimarisini koruyabilen sayılı ilçelerimizden bir tanesidir. İstanbul’u tanımak ve anlamak için kesinlikle görmeniz gereken yerlerden birisi olan Fatih’te şehrin simgeleri olan yapılarını ziyaret ettiğiniz de adeta zamanda yolculuk yapıyor hissine kapılmanız fazlasıyla olağandır. Çünkü bölge hala o tarihi ambiyansını korumaktadır. Tarihi ambiyansını korumanın yanı sıra kültürel özelliklerinden de yıllar boyu ödün vermemiş Fatih‘te yaşamak fazlasıyla keyifli ve avantajlıdır.  

 

Octovan ile Güvenle Taşının  

 

Bu yazımızda İstanbul’da yaşamak isteyip ama hangi bölgede yaşayacağı konusunda karasız olan okurlarımızın kendi kriterlerine en uygun ilçeyi bulabilmesi için şehrin en sevilen bölgeleri hakkında bilgi verdik. Beyoğlu, Beşiktaş, Kadıköy ve Fatih ilçelerindeki nakliyat süreçleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak ve bu güzel bölgelerdeki taşınma sürecinizi en konforlu şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız ilçelerimizin üzerine tıklayarak süreç hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.  

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere…