Taşınırken Bütçe Planlaması Nasıl Yapılmalı

0
524

Taşınma süreci fazlasıyla özen gösterilmesi gereken, oldukça yorucu, yoğun ve olayları kendi lehinize çevirirseniz bir o kadar da eğlenceli bir süreçtir. Bütün bu unsurların arasındaki en can alıcı noktalardan bir tanesi de bütçe yönetimidir. Çoğu zaman evdeki hesap çarşıya uymaz ve ipin ucunu kaçırınca ekstra masrafların ardı arkası kesilmez. Bu durumda gereğinden fazla harcama yaparak süreci dezavantajlı bir şekilde tamamlamanıza neden olur. Bu yazımızda sizlere taşınma sürecinizi en ekonomik şekilde tamamlayabilmeniz için bütçe planlaması üzerine tavsiyelerde bulunacağız. Hazırsanız başlayalım…

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

İlk olarak atılacak her adım için bir bütçe belirlemelisiniz ve ona göre hareket etmelisiniz. Bu bütçeyi belirlerken minimum yerine ortalama veya ortalamanın üzerinde bir fiyat belirlemenizde fayda vardır. Çünkü minimum fiyatlı bütçeyi tercih ettiğinizde planlamanız istediğiniz gibi devam etmeyebilir ve az önce yukarıda da söylediğimiz gibi evdeki hesap çarşıya uymayabilir. O yüzden planlamamızı bu doğrultuda yapıyoruz. Böylelikle bu süreçten karlı bile çıkmamız olağandır 🙂

Nakliyat Ekibi

En büyük ve en önemli masrafı planlayıp sonra diğer adımlara geçmek en mantıklısı. Bu yüzden ilk olarak kriterlerimize en uygun taşıma ekibini bulmamız lazım. Yani sizi yoğun bir mesai bekliyor demektir. Çünkü çevrenizde onlarca nakliyat firması, her birinin farklı taşıma teknikleri ve fiyatlandırma tarifeleri bulunmaktadır. Bu firmalar arasından sizin için en doğrusunu bulmak tahmin edeceğiniz gibi oldukça zorlu ve zaman alacak bir işlemdir. Octovan bu noktada sizlere büyük bir kolaylık sağlıyor. Octovan ile taşınırken kriterlerinize ve bütçenize en uygun nakliyat ekibini dakikalar içerisinde bulabilirsiniz. Mobil uygulamamız veya internet sitemiz üzerinden taşınma randevusu almak istediğinizde sizlere birden fazla taşımacılık ekibi sunmaktayız. Sizler de her bir ekibin kullanıcı yorumu ve fiyatlandırma tarifesini görerek kriterlerinize en uygun firmayı kolay bir şekilde seçebilirsiniz ve bütçe planlamanızdaki en önemli maddeyi dakikalar içinde halletmiş olursunuz. İlk aşamayı tamamladığımıza göre diğer maddelere geçebiliriz.

Paketleme

Koli, kutu ve bant gibi malzemelerin masrafı bu süreç için her ne kadar göze küçük gelse de biz her şeyi hesaba katmak zorundayız. Bu malzemelerden bolca almanız eşyalarınızın güvenliği için faydalı olacaktır. Çünkü her eşyanın sınıf sınıf paketlenmesi gerekmektedir ve bunun içinde onlarca koliye ihtiyacınız olabilir.

 

Evrak İşlemleri

Sürecin sadece eşya taşımak ile bittiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz, halletmeniz gereken onlarca evrak işi vardır ve bunlardan en önemlileri de noter, abonelik ve sigorta gibi işlemlerdir. Bu işlemler içinde bir bütçe ayırıp evdeki hesabın çarşıya uymasını sağlayabilirsiniz 🙂

 

 

Taşındıktan Sonrası

Ve son aşamaya geldik. Buraya kadar bütün maddeleri başarıyla tamamladıysanız bir tebriği kesinlikle hak ediyorsunuz. Yeni evinize taşınıp eşyalarınızı yerleştirdikten sonra yaşayacağınız mutluluğun kısa sürmemesi için taşınmadan önce ileriyi düşünmeniz gerekmektedir. Çünkü eski eşyalarınız ile yeni evinizin estetiği uyuşmayabilir ve buda neşenizin yarıda kalmasına sebebiyet verebilir. Bu yüzden bu durumu önceden kafanızda tasarlayıp ona göre hareket ederek bir bütçe planlaması yapmalısınız. Eğer ki bu adımı taşındıktan sonrasına bırakmak istemiyorsanız buraya tıklayarak bu maddeyi erkenden halledebilirsiniz.

Octovan ile En Konforlu Taşınma Deneyimi

Octovan’ın premium paketi ve her biri alanında en az 5 yıl tecrübeli profesyonel nakliye ekipleri sayesinde taşımacılık işlemlerinizi paketleme ve montaj gibi ince işlemlerle uğraşmaya gerek kalmadan anahtar teslim bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Böylelikle hem zamandan hem de enerjinizden tasarruf ederek alabileceğiniz en uygun fiyatlı ve konforlu nakliyat hizmetini deneyimlersiniz. Sürecin teknik kısmı ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız buraya tıklamanız yeterlidir.

Bu yazımızda taşınma sürecinizdeki bütçe planlamanızı en doğru şekilde yapabilmeniz için sizlerle tekrar buluşup naçizane tavsiyelerde bulunduk. Öneri veya görüş belirtmek istemeniz durumunda bizlere sosyal medya ve diğer iletişim kanallarımızdan kolayca ulaşabilirsiniz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere..