Yeni Eve Taşınırken Ev Temizleme Nasıl Yapılır?

0
1521

Taşınma sürecinin çok yorucu ve stresli bir süreç olduğunu hepimiz biliyoruz. Eşyaların paketlenmesi, kolilere yerleştirilmesi ve yapılan bir sürü hazırlık hem fiziksel hem de psikolojik olarak zorlu bir süreç yaşanmasına neden oluyor. Evden eve nakliyat sürecinde genellikle eski evden eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde ayrılmak için büyük çaba sarf ediliyor. Ancak taşınılacak yeni evde de birçok hazırlık yapılması gerekiyor. Yeni evde ev temizleme işlemi en kritik noktalardan bir tanesi kesinlikle! Yeni eve eşyalar gelmeden önce ilk adım olarak tadilat işleri özenli bir şekilde tamamlanmalı, ardından boya yapılmalı ve son olarak da ev temizleme işlemleri yapılmalıdır. Tüm bu zorlu süreci en iyi şekilde yönetebilmek, hem maddi hem manevi olarak olumsuz etkilenmemek için bir plan doğrultusunda hareket etmek büyük önem taşımaktadır. Yeni evdeki ev temizleme işleminin ne kadar süre alacağı evden çıkan kişilerin nasıl bir ev bıraktığı ile doğru orantılıdır.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bu yazımızda, yeni eve taşınırken ev temizleme işleminin nasıl yapılması gerektiği konusunda detaylı ipuçları paylaştık. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken noktaları dört ayrı ana başlığa ayırmak gerekiyor. Eğer siz de taşınmaya karar verdiyseniz, hatta evden eve nakliyat firması araştırmalarına başladıysanız, ev temizleme konusu hakkında detaylı bilgilere ihtiyaç duyacaksınız demektir. Eğer hazırsanız ev temizleme sürecini ve yapılması gerekenleri adım adım birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Kabaca Ev Temizleme

Taşınacağınız ev sıfır bir ev değil ise evin bir önceki sahiplerinin size temizlik anlamında nasıl bir ev bıraktığı en belirleyici etkendir. Eşyalarınızı yeni evinize gelmeden önce ilk olarak kaba bir temizlik yapmak gerekmektedir. Yeni evinizde detaylı bir inceleme yaparak duvarlar, zemin ya da herhangi bir bölge için tadilatın gerekli olup olmadığını mutlaka belirleyin. Duvar ve zeminde kabaran bölgeleri bir sıpatula yardımı ile kazıyarak bu bölgeleri alçı ile kapatın. Bu işlemin ardından alçı bir iki gün içinde kurur ve bu süreçten sonra duvarları boyayabilirsiniz. Zeminde ise zemin kaplama tamirini boya işleri tamamlandıktan sonra yapabilirsiniz. En son olarak da süpürge ve faraş kullanarak bir kaba temizlik daha yapın ve ev temizleme işlemine bir gün ara vermeyi tercih edin.

Mutfak Dolapları ve Pencereler

Yeni evin kaba temizlik işlemlerini tamamladıktan sonra ikinci adım olarak mutfak dolaplarına odaklanabilirsiniz. Mutfak dolaplarını temizleyerek işe başlayın ve daha sonra pencereler ile camları temizleyin. Kolay ev temizliği yapabilmeniz için bu işlemleri yaptıktan sonra en az yarım saat ara vererek dinlenin. Bu işlemlerin ardından kova, temizlik rulosu ve suya ekleyeceğiniz yüzey temizleyici ile evin tamamını temizleyebilirsiniz. Bu işlemleri noktaladıktan sonra evi toz ve kirden tamamen arındırmış olursunuz. Eşyalarınız yeni eve gelene kadar başka bir ev temizleme işlemi yapmanıza gerek yoktur.

Kolay ev temizliği deneyimi yaşamak için giriş bölümüne kullanmadığınız bir çarşaf ya da örtü sermenizi tavsiye ediyoruz. Eşyalarınız henüz yeni eve gelmese de taşınma gününe kadar eve mutlaka giriş çıkış yapılır. Girişe sereceğiniz çarşaf eve girenlerin ayakkabılarını temizlemesine yardımcı olacaktır. Siz de bu önemler sayesinde kolay ev temizliği tecrübesi yaşayabilirsiniz. Bu önlem de yaptığım ev temizleme işlemini korumak için yeterli olmaz diye düşünüyorsanız, kapı girişine bir kaç çift terlik koyarak bu sorunu da ortadan kaldırabilirsiniz.

Kova ve Temizlik Rulosu

Evden eve nakliyat sürecinin en pratik ev temizliği bölümü kova ve temizlik rulosu ile yapılan hızlı temizlik aşamasıdır. Mutlaka bir kova ve temizlik rulosu yeni evin bir köşesinde sürekli olarak hazır bulunsun. Ev taşıma gününe kadar tozlanan ve kirlenen bölümleri kolay bir şekilde temizlik rulosu ile temizleyebilirsiniz.

Ev Taşıma Günü Önlemleri

Taşınma günü gelip çatığında yeni evde yaptığınız ev temizleme işlerinin boşa gitmemesi adına bazı önlemler almanız gerekiyor. Ev taşıma günü ilk olarak evin giriş bölümüne serilen çarşafı dış kapının önüne serin ve ev girişine yeni ve temiz bir çarşaf ya da bez parçası serin. Unutmayın ki, evden eve nakliyat çalışanları büyük bir emek ve özveri ile temizlediğiniz yeni eve ayakkabıları ile sürekli olarak girip çıkacaklar. Taşıma işçileri buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ya da oldukça ağır koliler taşımaktadır ve bu taşıma işlemlerini yaparken ayakkabılarını çıkaramazlar.

Bazı nakliyat firması çalışanları galoş kullanmaktadır, ancak sürekli nakliye aracına gidip geldikleri için bu da tam anlamı ile bir çözüm sayılmaz. Alınacak önlemeler ile ev taşıma işlemi tamamlandıktan sonra yapmanız gereken temizliği en pratik ev temizliği deneyimine dönüştürecektir. Eğer gerekli önlemleri alırsanız evden eve nakliyat işlemi bittikten sonra kova ve temizlik rulosu ile kolay ev temizliği yapabilirsiniz. Bu ev temizleme aşamasını da noktaladıktan sonra gönül rahatlığı ile halı ve kilimlerinizi sererek yeni eve yerleşebilirsiniz.

Kapı Kildi

Yeni eve taşınırken dikkat edilmesi gereken en önemli maddelerden bir tanesi de ev güvenliğidir kuşkusuz! Sizden önce evde oturanların ev anahtarlarının tamamını size verip vermediğinden emin olma şansınız bulunmamaktadır. Yeni ev kiraladıktan ya da satın aldıktan sonra ilk iş olarak dış kapı kilidini mutlaka değiştirmeyi tercih edin. Ek olarak, yeni kilidin içine yerleştiği metal yuvayı tutan vidaları da detaylı bir şekilde kontrol edin. Çünkü bu vidalar zaman zaman küçük ya da kısa olabiliyor. Eğer bu kısa vidaları kullanırsanız dış kapınız çok hafif bir zorlama ile kolayca açılabilir. Metal kilit yuvasını tutan vidaları mutlaka daha büyük vidalar ile değiştirmeyi unutmayın.

Ev İlaçlama

Eğer yeni eviniz eski ve yaşlı bir binada yer alıyor ise ev ilaçlama konusunda vakit kaybetmemenizi tavsiye ediyoruz. Eğer yeni evde böcek ve haşarı olduğu yönünde kuşkularınız var ise sürekli denetimler ile bu konu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Evde böcek olup olmadığını anlamanın en iyi yöntemlerinden bir tanesi, sabahtan akşama kadar eve gitmeyeceğiniz bir gün, özellikle de akşama saatlerinde evinize yapacağınız ani bir baskın ile evdeki böcekleri kolayca tespit edebilirsiniz. Siz de evinizde böcek olduğundan şüpheleniyorsanız bu yöntemi kullanabilir ve durumu öğrendikten sonra gerekli önlemleri alabilirsiniz. Ancak yeni evin tamamen temiz olduğundan emin olmak için taşınma gününden önce ev ilaçlaması yaptırmanızı öneriyoruz.

Dip Köşe Temizlik

Eğer yeni evde ilaçlama yapmayı planlıyorsanız ev temizleme işlemlerini ilaçlama süreci tamamlandıktan sonra gerçekleştirin. Temizliği sadece kolay ev temizliği ile sınırlı tutmayın ve yeni evi dip köşe detaylı bir şekilde temizleyin. İlaçlama işlemi yapıldıktan sonra mutlaka bir gün bekleyin ve bir gün de odaları havalandırmak için bekleyin. Üçüncü gün artık ilaçlama işleminin etkileri bitmiş olur ve siz de gönül rahatlığı ile ev temizleme işlemlerinize başlayabilirsiniz.

Klozet Kapağı

Hijyen açısından en önemli yerlerden bir tanesi de banyodur. Yeni evde eski klozet kapağını yeni bir klozet kapağı ile değiştirmenizi tavsiye ediyoruz. Klozet kapağı değişikliğinden sonra banyoyu ve özellikle ıslak zeminleri çok detaylı bir şekilde temizleyin. Kullanılmış klozet kapakları üzerindeki yıpranmalar leke gibi gözükerek sizi ve ailenizi rahatsız edebilir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için eski klozet kapağını yenisi ile değiştirmektir. Klozet kapağı fiyatları da oldukça uygundur, bu yüzden size maddi bir yük getirmeyecektir.

Eşya Yerleştirme

Ev taşıma gününden önce mutlaka eşya yerleşim planınızı oluşturun. Evden eve nakliyat işleminin gerçekleştiği gün büyük bir kargaşa yaşamak istemiyorsanız eşyalarınızın konumlarını daha önceden ayarlamalısınız. Eşya ve alan ölçülerini alarak sorun yaşamadan yeni eve eşyalarınızı kolay ve hızlı bir şekilde yerleştirebilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.