Gardırop İçinde Alan Yaratma Tüyoları

0
918

Yeni bir eve taşınırken ya da daha önce aldığımız gardıroplarımız belirli bir sürenin ardından bize küçük gelmeye başlıyor. Yazlık giyişiler, kışlık giyişiler, montlar, kazaklar, tişörler, pantolonlar derken gardıroplardan taşarak bazalara hücum ediyoruz. Belirli bir süre sonra ise bazalarımızın da eşya depolamada yetersiz kaldığını fark ediyoruz. Eşya koymak için yaşanan yer sıkıntısı her zaman bizleri rahatsız edecek konulardan bir tanesi olsa da temel birkaç yöntemi uygulayarak mevcut gardırobunuzda daha fazla alan yaratabilir ve eşyalarınızı daha verimli bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Bu yazımızda, gardırop içinde alan yaratma tüyolarını detaylı bir şekilde sizlerle paylaşacağız. Sizler de bu pratik işlemleri öğrendikten sonra gardırobunuzu tam kapasiteli olarak kullanmaya başlayabileceksiniz. Katlama yöntemlerinden, kemer askılıklara, ekstra raylardan eski çoraplara kadar birçok basit ve yer kazandırıcı tüyoyu adım adım aktaracağız. Eğer siz de hazırsanız, gardırop içinde alan yaratma tüyolarına katlama teknikleriyle başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Kıyafet Katlama Yöntemi

Gardırobunuzu yerleştirirken dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan bir tanesi kıyafet katlama yöntemidir. Özellikle gardırop içinde yer alan çekmeceleri yerleştirirken elbiselerinizi rulo şeklinde katlayarak yerleştirirseniz, çok daha fazla elbiseyi düzenli olarak yerleştirebileceğinizi göreceksiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husus ise, ütülemeye ihtiyaç duymayan kıyafetlerinizi bu yöntemle katlamanızdır. Rulo şeklinde katlanan elbiselerin ütülenmesi daha fazla kırışıklık olacağı için hem daha fazla zaman alır hem de daha fazla enerji sarf etmenize neden olur. Bu yüzden ütü gerektirmeyen kıyafetlerinizi rulo şeklinde çekmecelere yerleştirerek tüm eşyalarınızı kolayca görebilir ve istediğiniz elbiseyi yerinden çıkarırken çekmecenin düzenini bozmamış olursunuz.

Kemer ve Eşarplar için Askılık

Küçük bir detay gibi gözükmesine rağmen gardırobunuzu meşgul en önemli parçalardan bazıları da kemer ve eşarplardır. Kemer ve eşarplarınızı düzenli bir şekilde gardırobunuza yerleştirebilirseniz büyük ölçüde alan kazanabilirsiniz. Perde ve duş perdelerini tutan plastik yuvarlak halkalardan satın alın ve bu halkaların 7 ya da 8 tanesini bir askılığa takın. Oluşturacağınız askılığın her halkasına bir eşarp ya da kemer asabilirsiniz. Bu çözümle birlikte gardırop içinde düzenli yerleştirilmediği için sürekli düşen kemer ve eşarplar ile uğraşmayacaksınız ve kendinize alan yaratmış olacaksınız.

Ekstra Raf ve Raylar

Gardırobunuz içerisinde size alan kazandırabilecek en önemli parçalar ekstra raf ve raylardır. Kullanmış olduğunuz gardırop modeline uygun olarak seçeceğiniz ekstra raylar sayesinde çok daha fazla askı kullanabilir ve eşya sayınızı artırabilirsiniz. Ayrıca, gardırop içinde yer alan geniş ya da uzun eşya yerleştirme bölgelerine raf ekleyerek alan kazanabilirsiniz. Peki bu raf ve rayları nereden temin edebilirsiniz? Özellikle dolap içine yerleştirebileceğiniz rafları, belirlediğiniz ölçülerle yapı marketlerden satın alabilirsiniz. Rayları da yine herhangi bir yapı markette temin edebilir ve kendiniz kolayca monte edebilirsiniz. Fakat yapı marketlerden alışveriş yaptıktan sonra bu parçaları evinize taşımakta zorlanacağınızı düşünüyorsanız ve montaj işlemleriyle uğraşmak istemiyorsanız Octovan profesyonel ekibi ile her zaman yanınızda! Koçtaş’tan alacağınız eşyaları Octovan aynı gün istediğiniz noktaya taşıyor. Octovan hizmetlerinden faydalanmak için octovan.com, mobil uygulama ve 0850 305 16 90 numaralı telefon numaralarını kullanabilirsiniz. Müşterilerine sabit fiyat garantisi, profesyonel taşıma ve hasar güvencesi sunan Octovan, bütün taşımacılık işlemleriniz için sadece bir tık ve telefon kadar yakınınızda!

Çekme Halkalarla Askılık Çoğaltma

Gardırobunuzda elbiseleriniz için daha fazla alan yaratmak için kullanabileceğiniz yöntemlerden bir tanesi de çekme halkalarını kullanmaktır. Günlük yaşantınızda kullandığınız kutu kola açma halkalarını alan yaratmak için kullanabilirsiniz. Çekme halkalarını bir askılığa yerleştirin ve diğer askılığı çekme halkasının diğer ucuna takın. Bu sayede askı sopasına daha fazla eşyanızı asabilir ve gardırobunuzda alan kazanabilirsiniz.

Mevsim Dışı Elbiseleri Çantalara Yerleştirin

Gardırobunuzda ne kadar yer açtıysanız da yeterli alan yaratamadığınızı şimdiden duyar gibiyiz. Bu sorunu herkesin yaşadığından emin olabilirsiniz. Bu aşamada yapmanız gereken ilk şey, mevsime göre kışlık-yazlık eşyalarınızı ya da çok sık kullanmadığınız elbiseleri çantalara yerleştirmek ve başkan müsait alan yoksa gardırobun içinde en az kullanılan bir bölgeye koymaktır. Eğer evinizde eşyalarınızı yerleştirebileceğiniz çanta bulunmuyorsa, vakumlu plastik torbaları da tercih edebilirsiniz. Vakumlu plastik poşetiniz mevcut ise gardırobunuzda hem daha az yer kaplayacaktır hem de koyduğunuz eşyalar dolap içinde nemlenmeyeceği için çok daha iyi bir şekilde korunmuş olacaktır.

Eski Çoraplarınızı Atmayın

Eski çoraplarınızla gardırobunuzun ne ilgisi var diye düşünmeyin! Eski çoraplarınızı güzel koku kaynağı olarak kullanabilirsiniz, hem de bunu çok basit birkaç işlemle gerçekleştirebilmeniz mümkün! Eski çorabınızın içine biraz kuru pirinç ve kuru lavanta veya birkaç damla lavanta yağı koyun ve top haline getirin. Kuru lavanta yerine kokulu başka kurutulmuş yaprakları da tercih edebilirsiniz. Yapmış olduğunuz topu ayakkabılarınızın şeklini koruması için ayakkabılarınızın içine koyabilirsiniz. Bu işlem ile hem ayakkabılarınızın nemlenmesini önlemiş hem de güzel kokmasını sağlamış olacaksınız. Ek olarak, eski çorabınızı kullanarak yaptığınız kokulu topu dolabınızın herhangi bir yerine asarak gardırobunuzun sürekli olarak güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, eski çoraplarınızın içine kokulu yaprak ya da kuru prinç yerine kokulu sabun da tercih edebilirsiniz.

Farklı Renkte Askılıklar Kullanın

Gardırobunuzda yer kazanmak için en önemli püf noktalardan bir tanesi de çok düzenli olmaktır. Dolabımızda yazlık ve kışlık kıyafetlerimizi nasıl ayırıyorsak, mevsimlik elbiseler için de farklı renklerde askılar kullanmak gardırop içerisindeki düzeni sağlamak için işinizi oldukça kolaylaştırır. Kıyafetlerinizi mevsimlik olarak farklı renkteki askılara yerleştirdiğinizde aradığınız elbiseleri dolap içerisinde çok daha bir şekilde bulabilirsiniz. Dolabınızda bulmak istediğiniz elbiseyi nerede bulacağınızı bildiğiniz için önemli ölçüde zaman ve efor kaybını engelleyeceksiniz. Ayrıca, farklı renklerden oluşan askılıklarınızla çok daha düzenli bir gardıroba sahip olacaksınız. Farklı renklerdeki askıların ruh haline de pozitif etki yaptığını da hatırlatmakta fayda var! Güne daha enerjik ve motive bir şekilde başlayabilmek için farklı renklerde askılar kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Gardırobun Bütün Bölümlerini Kullanın

Evinizdeki gardırobunuzu en etkili şekilde kullanabilmek için eşyalarınızı ve elbiselerinizi yerleştirmeden önce bir plan yapmanız gerekiyor. Plansız bir şekilde eşyalarınızı yerleştirmeye başlarsanız, dolabınızın kapasitesini büyük ölçüde sınırlayabilirsiniz. Gardırobunuzdaki bütün bölümleri kullanabilmek için sıralı ve düzenli bir şekilde kıyafetlerinizi yerleştirin. Bu sayede dolapta yer alan en küçük bölümleri bile görebilir ve eşyalarınızı bu alanlara da koyabilirsiniz. Özellikle elinizin ulaşmakta zorlandığı bölmeleri iyi değerlendirmek adına fazla kullanmadığınız eşyaları bu alanda depolama bölgesi olarak kullanabilirsiniz.

Zincir Askılık Tutucu Takviyesi Yapın

Gardırobunuzda ekstra alan yaratmak için yapabileceğiniz bir başka teknik de zincir askılık tutucularıdır. Askılıkları astığınız ince uzun metal ve ahşap askılık tutucularınıza ek olarak zincir askılık tutucular ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz bu zincirleri biraz bol olacak şekilde serbest bırakın ve kıyafetlerinizin size dönük tarafında kalacak şekilde yerleştirin. Oluşturduğunuz bu zincir askılara tişört, eşarp, şort ve kravat gibi hafif kıyafetlerinizi asabilirsiniz. Ek olarak, birkaç gün sonra giymeyi planladığınız kombini zincir askılıklarınıza asarak hazırlayabilirsiniz. Bu yöntemi uygulayarak gardırobunuzun daha düzenli olmasını sağlarken, aradıklarınızı da çok daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz.