Muğla’ya Taşınmak İçin 7 Neden

0
2077

Türkiye’nin belki de Dünya’nın en güzel doğal güzelliklerine sahip olan merkezlerinden Muğla, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış çok özel bir kültür beşiğidir. Özellikle yaz döneminde milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Muğla, çok uzun kıyı şeridi, birbirinden güzel koyları, yemyeşil ormanları, tarihi ve kültürel dokusu ile tam anlamıyla bir cennet diyebiliriz. Muğla genellikle yaz dönemi ziyaret edilen bir merkez olarak biliniyor, ancak siz de taşınmak için kendinize alternatifler üretmek istiyorsanız Muğla’yı listenizde en üst sıralara yazabilirsiniz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

İklimi ve eşsiz doğası ile tam bir tatil cenneti olan Muğla’da akla ilk gelen merkezler Bodrum, Marmaris, Milas, Fethiye ve Datça gibi tatil yerleri oluyor kuşkusuz. Bunun dışında Dalyan, Kelebekler Vadisi, Bodrum Kalesi, Kleopatra Plajı ve Ölüdeniz gibi hepsi birbirinden güzel ve özel yerler mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Bu kadar çok doğa harikası merkezi bünyesinde bulunduran Muğla, sürekli yaşamak için de en ideal yerlerden bir tanesi. Muğla’nın keşfedilmeyi bekleyen birçok kasabası ve koyu olduğunu biliyor muydunuz? Eğer muhteşem bir doğa içinde sessiz, sakin ve huzurlu bir ortamda yaşamak istiyorsanız Muğla öne çıkan ilk adreslerden bir tanesi olacaktır.

Muğla’ya taşınmak için belki de yüzlerce neden bulabilirsiniz, ancak bu yazımızda en çok dikkat çeken 7 nedeni detaylı bir şekilde listeledik. Doğal güzelliklerinden, ulaşım kolaylıklarına, tarihi dokusundan doğal beslenme olanaklarına kadar birçok neden Muğla’ya taşınmanız gerektiğini söylüyor. Eğer siz de hazırsanız Muğla’ya taşınmak için 7 nedeni birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Koyları ve Doğal Güzellikleri

Hayatınızın her gününü tatil yapar gibi geçirmek istemez misiniz? Muğla yaz kış yaşayabileceğiniz Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesi. Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin kavuşma noktası olarak dikkat çeken Muğla’da Akdeniz iklimi daha hâkimdir. Görenleri kendine hayran bırakan binlerce kilometre uzunluğundaki sahil şeridi ile Muğla, Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip şehri olarak da ön plana çıkmaktadır. Bu kadar uzun sahil şeridinin anlamı da her biri birbirinden güzel koy ve plajların kolayca ulaşılabilir durumda olmasıdır.

Su ve Doğa Sporları Olanakları

Muğla’ya taşınmak için neden yaratmak belki de dünyanın en kolay işlerinden bir tanesi olabilir. Eğer su sporlarına ilgi duyuyorsanız, deniz sporlarının tamamını Muğla’nın eşsiz sahillerinde yapabilirsiniz. Yeşil ile mavinin buluşma noktası olan Muğla’da doğa yürüyüşleri ve yamaç paraşütü yaparak hem oksijen depolayabilir hem de adrenalin ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Yamaç paraşütü ile ünlü Kelebekler Vadisi’nde doğanın ve denizin tadını çıkarırken, fiziksel ve psikolojik olarak yenilendiğinizi hissedebilirsiniz.

Sadece Türkiye’de değil Dünya’da adından söz ettiren İztuzu Plajı, doğallığını en iyi koruyan plajlardan biri olarak göz kamaştırmaktadır. Öte yandan, Türkiye’nin en büyük kanyonu olan Saklıkent de Fetiye’de yer almaktadır. 18 km uzunluğa sahip olan ve buz gibi kaynak sularının aktığı kanyon denize ulaşmaktadır. Yine bu bölgede sayısız doğa sporu yapabilir, el değmemiş bu benzersiz doğanın güzelliğini yaz kış sürebilirsiniz. Ek olarak, doğal güzellikleri ile büyüleyen bir diğer merkez de Köyceğiz Gölü’dür. Deniz ile bağlantısı olan Köyceğiz Gölü, dünyanın sayılı gölleri arasında yer almaktadır.

Gürültü Kirliliğinden Uzak Bir Yaşam

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşıyorsanız ve stresli şehir hayatından kurtulmanın vakti geldi diyorsanız Muğla tam da size göre bir yer! Sabahları arabaların korna sesleri ile uyanmak yerine kuş sesleri ile güne merhaba diyebileceğiniz Muğla, hayat enerjinizi artıracak birçok özelliğe sahip. Sahil şeridindeki deniz kokusu, dalgaların okşadığı koylar ve dört mevsim üşümeyeceğiniz bir iklim. Bunların tamamını Muğla’da bulabilirsiniz. Sadece doğa ile iç içe gürültü kirliliğinden uzak bir yaşam için bile Muğla’ya taşınmayı düşünebilirsiniz.

Doğal Beslenme

Muğla sadece doğal güzellikleri, sahilleri, tarihi dokusu ve koyları nedeni ile çok sevilmiyor. Tüm bunların yanında Muğla tek kelime ile bir tarım şehridir diyebiliriz. Narenciyeden, zeytinciliğe kadar istediğiniz her ürünü yetiştirebilir ve bu ürünleri dalından kopararak yiyebilirsiniz.

Doğal beslenme başlığı altında ayrıca, Marmaris ilçesi tatil cenneti olmasının yanı sıra çam balı üretimi ile ünlüdür. Muğla’ya taşınmaya karar verirseniz balın da en doğalını yerinde yiyebilme şansına sahip olursunuz. Ege ile Akdeniz’i buluşturan bir konuma sahip olduğu için Muğla’da hem Ege yöresinde hem de Akdeniz yöresinde yetişen tarım ürünlerinin tamamını kolaylıkla bulabilirsiniz.

Ulaşım Kolaylığı

Hayat şartlarını en çok zorlaştıran faktörlerden bir tanesi de trafiktir kuşkusuz. Eğer artık trafik problemi olmayan bir şehirde yaşamak istiyorsanız yeni adresiniz kesinlikle Muğla olmalı diyebiliriz. Muğla daha önce de bahsettiğimiz gibi çok uzun bir kıyı şeridine sahiptir ve şehir içi ulaşımında herhangi bir trafik sıkıntısı bulunmamaktadır. Bodrum ve Marmaris gibi popüler ilçelerde şehir merkezinden çarşıya araç kullanmadan kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yeni şehirleşmeye başlayan ve merkezin biraz dışında kalan bölgelerde ise toplu ulaşım seçenekleri bulabilirsiniz.

Bu bölgeler için de ulaşımın oldukça kolay ve masrafsız olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Muğla’nın en büyük avantajlarından bir tanesi de dünyaca ünlü turizm merkezlerine yakın olmasından dolayı gelişmiş karayolu bağlantılarına sahip olmasıdır. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Marmaris, Bodrum ve gibi önemli turizm merkezlerine bağlanan karayolları Muğla üzerinden geçmektedir. Bu geniş karayolları ağı sayesinde Muğla’dan Türkiye’nin farklı şehirlerine aktarma yapmadan ulaşabilirsiniz.

Kültür Çeşitliliği

Benzersiz doğal güzellikleri ve yeşil ile maviyi buluşturan eşsiz konumu ile tam bir cennet olan Muğla’ya her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turist akın ediyor. Bu yüzden Muğla’da farklı ülkelerden gelen birçok turist görebilirsiniz. Muğla’da ağırlıklı olarak İngiliz, Alman, Hollandalı ve Rus turistler yoğunlukta olsa da çok farklı kültürlerden insanlar ile tanışabilir ve onların kültürlerini öğrenebilirsiniz.

Haberlerde sık olarak gördüğümüz şeylerden bir tanesi de Muğla’ya turist olarak gelip Türk vatandaşlığına geçerek burada yaşamaya başlayan turistlerdir. Eğer Muğla’ya taşınırsanız o bölgede yaşamaya başlamış çok farklı kültürden insanlar ile ahbap olabilirsiniz. Bu kadar farklı kültürü tek çatı altında birleştirebilen bir başka şehir yok denecek kadar azdır. Eğer farklı kültürlerden insanlar tanımak için yurt dışına gitmek istemiyorsanız Muğla’ya taşınmanız yeterlidir.

Tarihi Doku

Yazımızın ilk bölümünde Muğla’nın tarih boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yaptığını belirtmiştik. Bu yüzden Muğla doğal güzelliklerinin yanı sıra çok önemli bir tarihi dokuya da sahip. Muğla’da mutlaka görülmesi gereken birçok tarihi eser bulunmaktadır. Bu tarihi eserlerin en önemlilerinden bir tanesi Mausolos Antik Mezarı’dır kuşkusuz. 2500 yıllık bir geçmişi bulunan bu muhteşem anıtı mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Mausolos Antik Mezarı aynı zamanda Dünya’nın yedi harikasından biri olarak bilinmektedir. Çok büyük bir boyuta sahip olan bu mezar kendinden sonra gelen, aynı sitildeki tüm yapılara da kendi adını vermesi ile ünlüdür.

Muğla’nın Datça İlçesi’nde yer alan Knidos Antik Kenti de şehrin en önemli tarihi eserlerinden bir tanesidir. Knidos Antik Kenti, görenleri kendine hayran bırakıyor. Ek olarak, Köyceğiz’de bulunana Kaunos Antik Kenti de şehrin tarihi dokusuna ışık tutan eserlerden biri olarak dikkat çekiyor. Karyalıların bölgeye kazandırdığı önemli tarihi eserlerden bir tanesi de Bodrum Kalesi’dir kuşkusuz. Bodrum Kalesi günüzde müze olarak kullanılırken, aynı zamanda ülkemizdeki tek sualtı müzesi olma unvanına da sahiptir.

Muğla’nın tarihi zenginlikleri bu eserler ile sınırlı değil tabii ki! Fethiye’de yer alan Amintas Kral Mezarı görülmesi gereken bir diğer önemli antik eserlerden bir tanesidir. Fethiye’nin eşsiz tarihi eserlerinden bir tanesi de Tlos Antik Kenti’dir. Muğla’nın görülmesi gereken en önemli noktalarından olan Milas toplam 27 antik kente ev sahipliği yapmaktadır. Milas’ta Milas Müzesi de birçok özel tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır. Saydığımız örnekler dışında da Muğla’da birçok tarihi eser bulunmaktadır. Her anlamda çok zengin bir şehir olan Muğla, belki de Türkiye’nin en yaşanabilir şehridir.

Muğla’nın muhteşem doğası, sahilleri ve koyları ile benzersiz tarihi dokusu, ulaşım kolaylıkları, su ve doğa sporları olanakları şehir hayatından çok daha huzurlu ve rahat bir hayat yaşamanız için tüm olanakları size ve sevdiklerinize sunuyor. Siz de bu ayrıcalıklı dünyanın bir parçası olabilirsiniz.

Eğer siz de bu yazıyı okuduktan sonra Muğla’ya taşınmaya karar verdiyseniz Octovan’ın evden eve nakliyat hizmetinden yararlanabilirsiniz. Hızlı ve kolay bir şekilde fiyat teklifi alabilir, hayalinizdeki şehre en uygun fiyat garantisi ile taşınabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey Octovan’a ulaşmak. Unutmayın ki, her türlü taşıma ihtiyacınız için Octovan tecrübeli taşıma ekipleri ile her zaman yanınızda!

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.