Üniversite İçin Taşınacaklara Tavsiyeler

0
215

Öğrencilik yıllarının şüphesiz en zevkli dönemlerinden biri olan üniversite; yeni başlangıçlar, maceralar ve zorluklar demektir. farklı bir şehirde okuyacaksanız kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı ve hayatı daha da yakından tanımayı öğrenebileceğiniz öğrencilik döneminde, kendinize pek çok alanda faydalı bilgiler katmanız oldukça muhtemeldir. Farklı bir şehirde okumaya başlanılacağı zaman yapılması gereken ilk işlemlerden birisi tabii ki de konaklayacağınız yeri ayarlamaktır. Bu süreç dışarıdan bakıldığında oldukça streslidir çünkü yapılması gereken birçok faaliyet vardır. Gelin taşınma sürecini daha kolay hale getirebilmek ve yol haritanızı net bir şekilde oluşturabilmeniz için yapmanız gerekenleri bir araya getirdiğimiz rehberimize beraber göz atalım.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Şehir Araştırması

YKS’de hedeflediğiniz puanı alarak istediğiniz üniversiteyi kazandınız ve belki de hiç bilmediğiniz bir şehirde yaşamaya başlayacaksınız. Bu durum dışarıdan bakılınca gözde büyütülse de doğru adımlar ile hareket edildiği taktirde panik yapmaya gerek kalmayacaktır. Öncelikle ilk yapmanız gereken şey yerleşeceğiniz şehir hakkında araştırma yapmaktır. Şehrin ulaşımı ve merkezi yerleri gibi önemli noktalara hakim olmanız çok önemlidir. Aksi taktirde taşındıktan sonra işler planladığınız gibi gitmeyebilir, şehri tanımadığınız için zorluk yaşayabilirsiniz. Bu sebeplerden ötürü zaten yoğun olacak öğrencilik döneminizde kendinize daha rahat odaklanabilmeniz adına bu tarz ufak araştırmaları yapmanızda fayda var.

Ev Bulma

Hayatınızın önemli bir kısmını geçireceğiniz şehir için birtakım araştırmalarda bulunduysanız ev bulma aşamasına rahatlıkla geçebiliriz. Günümüz koşullarında ev bulmak hem öğrenciler hem de yetişkinler için oldukça zor bir durum. Çünkü kimi zaman sizin kriterlerinize uygun olan evler bütçenize uygun olmayabilir veya bütçeniz için ideal olan evlerin kriterleriniz dışında diğer unsurları hoşunuza gitmeyebilir. Bu aşama da en doğru tercihi yapabilmeniz için çok dikkatli olmalısınız. Öncelikle yaşayacağınız konumu araştırırken edindiğiniz bilgilere göre şehrin hangi ilçesinde yaşayacağınıza karar vermeli ve bu ilçeler bazında bir fiyat araştırması yapmalısınız. Yaptığınız fiyat araştırmasının ardından kendi bütçeniz ve kriterlerinizle doğru orantılı olan lokasyonları ziyaret etmeye başlayabilirsiniz. Ardından aklınızda yer edinen evlerin listesini tutarak en doğru seçimi yapabilir ve ev sahibi ile görüşerek kontrat gibi resmi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Evinizi tuttuktan sonra beklenmedik sürprizlerle karşılaşmamak için bu adımda dikkatli olmanız çok önemli, taşınmanın halihazırda zor olduğu bir dönemde tuttuğunuz evden ayrılıp tekrar aynı arayış sürecine girmek taktir edersiniz ki bir hayli zor olacaktır. Bu sebepten ötürü yanınızda bu işlerden anlayan bir büyüğünüzün olmasında fayda var.

Eşya Alışverişi

Bu maddeye kadar geldiğinize göre süreç için çoğu gitti azı kaldı diyebiliriz. Çünkü bu aşamadan sonra bizleri daha sakin işlemler beklemekte. Evinizi tuttuktan sonra belirli bir düzen oluşturmak için ilk yapmanız gereken şey bir ihtiyaç listesi çıkarma olmalıdır, bu nasıl adımlar atacağınızı daha rahat belirlemenizi sağlayacaktır. İhtiyaç listenizdeki eşyaların bir kısmı elinizde halihazırda bulunuyor ise bu aşama daha da rahat bir hale gelecektir. Eksik ihtiyaçlarınız için ise ekonomik yollarla halletmek isterseniz ikinci el alışveriş yapılabilen uygulamalar üzerinden veya spotçu dükkanlarından alışveriş yaparak istediğiniz eşyalarınızı uygun fiyata alabilirsiniz. Süreci en ekonomik şekilde atlatmak istiyorsanız bütçe planlama rehberimize göz atabilirsiniz.

Taşınma Aşaması

Ve en son adım olan taşınma noktasına vardık. Bu yoğun sürecin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi adına taşınma aşamasında tercih edeceğiniz firmanın profesyonelliği ve sizlerin süreci organize edip kafanızda planlamanız çok önemlidir. Aksi taktirde taşınma/nakliyat süreciniz dilediğiniz gibi ilerlemeyebilir ve beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Bu ve bunun gibi durumların yaşanmaması için özenli bir araştırma yapmalı ve nakliyat firmanızı kendi kriterlerinize en uygun şekilde seçmelisiniz.

Octovan’ın kolay ara yüzü ve pratik hizmeti sayesinde bu ihtiyacınızı dakikalar içerisinde halledebilirsiniz. Çünkü siz değerli kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini göz önünde bulunduruyor, buna bağlı olarak alanında tecrübeli be gerekli bütün belgelere sahip profesyonel ekipler ile çalışıyoruz. Bunları yaparken bütçenizi de düşünerek birden fazla taşıma türü ile hizmet vererek sizlere en ekonomik taşıma hizmetini sunuyoruz. Daha detaylı ve teknik bilgi için bizlerle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.