Evde Sinema Ortamı Yaratmak

0
206

Yoğun geçen bir günün ardından bütün sorumlulukları yerine getirmenin verdiği rahatlık ile film/dizi izlemek, farklı bir aktivite ile ilgilenmek herkesin sevdiği faaliyetler arasındadır. Özellikle son zamanlarda vizyona giren Oppenhemir ve Barbie gibi dünya çapında fazlasıyla ses getiren yapıtlarında yarattığı etki ile seyircileri daha çok kendine çeken sinema sektöründe dijitalleşmenin de getirdiği yeniliklerle birçok inovasyon yaşanmaktadır. Lakin bazı seyirciler hayatın yoğun temposu nedeniyle sinema gibi aktiviteleri farklı faaliyetlere tercih ederek kimi zaman bu hobilerini gerçekleştiremiyorlar.

Bu yazımızda bu ve bunun gibi durumlar için evinizden çıkmadan nasıl sinema ambiyansını tadabileceğinizi anlatıp birkaç tavsiyede bulunacağız. Hazırsanız evinizde sinema ortamı yaratmak için yapmanız gerekenlere hızlıca göz atalım.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Arka plan

Dizi veya film seyrederken bulunduğunuz ortam karanlık ise televizyonunuzun arka planı seyir zevkinizin maksimum seviyeye ulaşması ve göz sağlığınız için çok önemlidir. Çünkü bulunduğunuz ortamın karanlık olması dahilinde gözünüzün çarpacağı tek nokta tv ekranıdır. Ekran da doğal olarak parlak olacağı için gözünüz uzun bir süre boyunca belirli bir parlaklığa odaklanacağı için gözlerinizin ağrıması dahi mümkündür. Evinizde televizyonunuzun arka planına uygulayabileceğiniz pratik hamleler ile bu ve bunun gibi durumların yaşanmasını çok kolay bir şekilde önleyebilirsiniz.

Led aydınlatma sistemleri sayesinde televizyonunuzun veya tv ünitenizin arkasında yapacağınız ışıklandırma sistemi ile loş bir ortam yaratarak gözünüzün yorulmasını engelleyebilirsiniz.

Ses ve Görüntü

Sinema ve dizi denilince ister salonda ister evde izlensin herkesin en fazla önem gösterdiği noktalardan birisi ses ve görüntüleme sistemidir. Çünkü seyretmeyi tercih ettiğimiz içeriklerin birçoğunu estetik zevkimize uyduğu için izliyoruz ve görüntü kalitesi ile ses uyumu arasında ters bir orantı oluşursa geçirdiğimiz vakitten zevk alma olasılığımız azalacaktır. Bu konuda sorun yaşamamak için televizyonunuzun ekran kalitesinin iyi olmasına veya ekran renk ayarlarının düzgün yapılmış olmasına dikkat edebilirsiniz. İçerikleri evinizde yeterli alan varsa ve projeksiyon cihazından yansıtarak izlemek istiyorsanız görüntüyü yansıtacağınız duvarın temiz olması ve cihazınızın görüntü kalitesi, seyir zevki açısından büyük önem taşımaktadır.

Ses kalitesi için ise televizyonunuzun dahili ses sisteminden memnun değilseniz ek hoparlör/ses kolonu alarak ses kalitesini maksimum seviyeye çıkartabilirsiniz…

Mobilya Düzeni

Teknik açıdan önemli olan noktaları tamamladınız ve sıra düzene geldi. Bu madde tamamen sizin konfor anlayışınıza bağlı olarak şekillenmektedir. Film veya dizi seyrederken sizin için en doğru izleyiş açısı hangisi ise eşyalarınızı/mobilyalarınızı kendi düzeninize göre yerleştirmeniz en mantıklı seçenek olacaktır. Bu sayede evinizden çıkmadan konforlu bir şekilde sinema ortamı yaratabilir, hatta sinema ortamından bile daha güzel bir ambiyans yaratabilirsiniz 🙂

Octovan ile Güvenilir Taşıma

Evinizde istediğiniz ambiyansı yaratmak için gereken adımları tamamladınız ve varsa eksik eşya/ekipmanları aldınız ama bunları nasıl taşıtacağınızı düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Çünkü Octovan olarak parça eşyalarınızı en kaliteli şekilde güvenilir ekipler eşliğinde dilediğiniz gün ve tarihlerde sabit fiyat garantisi ile taşımaktayız. Daha teknik ve detaylı bilgi için web sitemize göz atabilir, kafanızda herhangi bir soru işareti oluşması durumunda 0850 305 16 90 numaralı müşteri hizmeti servisimize dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Bir sonraki yazılarımızda görüşmek üzere…