Evlenirken Taşınmayı Kolaylaştırmak

0
207

Evlilik, hayatımızda yaşayabileceğimiz en özel olaylardan birisidir. Halledilmesi gereken birçok görevi içerisinde barındıran bu süreç birtakım zorluklara sahip olsa da sonucundan elde edilecek huzurun bu çabaya değeceği kesindir. Nede olsa cefa çekmeden sefa sürülmez 🙂

Bugün evlenmeyi düşünen çiftlerimiz için sürecin en önemli aşamalarından biri olan taşınma ve ilgili konularla ilgili işlemleri nasıl kolay şekilde halledebileceklerine dair tavsiyelerde bulunup, girdiğiniz bu mutlu yolculuğu başarıyla tamamlamanıza yardımcı olacağız. Hazırsanız başlayalım…

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

İşlem Sırası Oluşturma

Evlilik sürecinde halledilmesi gereken birçok adım bulunmaktadır. Bu adımların başarıyla tamamlanabilmesi için ilk olarak ne yapılacağı ve hangi sırayla yapılması gerektiği kararlaştırılmalıdır. Çünkü karman çorman ilerleyen bir süreç çoğu zaman başarısız sonuçlanır. Bu sebepten ötürü ilk olarak öncelik sırasına göre bir liste oluşturmalıyız ki evlilik telaşının içerisinde taşınma işlemlerine rahatlıkla vakit ayırabilelim. Belirli başlıklar belirlendikten sonra tabii ki de görev dağılımlarının yapılması gereklidir. Bu aşamada dostlarınızdan yardım alabilirsiniz. Çünkü birçok aşama var ve bunları tek başınıza halletmeniz biraz güç olabilir. Nede olsa arkadaşlar bugünler için var 🙂 Sırada asıl bizim ilgilendiğimiz konu olan taşınmayla ilgili yapılması gerekenler var, gelin onlara göz atalım.

Ev Bulma

İlk yapmamız gereken şey tabii ki de ev bulmak. Adı üstünde “evleniyorsunuz” 🙂 Bu aşamayı daha öncesinde hallettiyseniz çok şanslısınız çünkü en önemli ve zorlayıcı maddeyi tamamlamışsınız demektir. Ama bu madde halihazırda tamamlanmayı bekliyorsa bu başlığı okumaya devam etmenizi öneriyoruz. Öncelikle hangi muhitte yaşamak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor ve bu seçimi yaparken tabii ki bütçenizi de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Konuma karar verdikten sonra partneriniz ile civardaki evlere bakmaya başlayabilirsiniz.

Eşyalarınızı Gözden Geçirin

Yeni evinizde yer alacak eşyalarınızı düğünüzden önce tamamlamaya özen gösterin. Çünkü düğününüzün ardından balayı vs.. derken eşyaların tamamlanma süreci daha da uzayabilir. Bu sebeplerden ötürü düğünden önce evinizin hazır olmasını tavsiye ediyoruz, bu durum sizi daha da rahatlatacaktır. Eşya seçimi yaparken ilk olarak partnerinizle ortak bir görüş noktasında buluşmanız gerekmektedir. Bir taraf minimal yaşam tarzı severken diğer taraf daha farklı zevklere sahip olabilir. Bu yüzden birlikte bir karara vararak yeni yuvanız için en mantıklı mobilya tercihini yapıp ev tasarımını belirlemelisiniz. Ardından ikametgah adresi değişikliği ve fatura işlemleri gibi halledilmesi kolay ama yapılmadığında istenmeyen sürprizlere yol açabilecek adımları kısa süre içerisinde tamamlayabilirsiniz.

Yeni Evinize Konforlu Bir Şekilde Taşının

Yaşayacağınız muhite ve eve karar verip eşyalarınızı ayarladıktan sonra nakliyat işleminin kusursuz bir şekilde gerçekleşmesi çok önemlidir. Bu işlem en son aşamada olsa da taşımacılık sürecinde herhangi bir pürüzün çıkması diğer aksilikleri de peşi sıra getirebilir. Örneğin nakliye esnasında herhangi bir eşyanızın başına bir hasar gelmesi durumunda eşyanın tamiri, değişimi gibi işlemlerle uğraşmak düğün sürecinde sizi daha da yorabilmektedir. Octovan olarak taşınma ve nakliyat işlemlerinizin kusursuz bir şekilde ilerlemesi için bütün ekiplerimizi alanında en az 5 yıl deneyimli ve gerekli belgelere sahip profesyonel kişilerden oluşturuyoruz. Bu sayede siz düğün işlemlerinizle uğraşırken kafanızı eşyalarınızın güvenliği ile meşgul etmemiş oluyorsunuz. Daha detaylı ve teknik bilgi için tıklayabilirsiniz.