Ev Depolama ve Evden Eve Nakliyat

0
701

Ev depolama son yıllarda en çok tercih edilen hizmetlerden bir tanesi oldu. İş hayatımızdaki hızlı gelişmeler yaşantımızda da değişikliklere neden oluyor ve eskisinden çok daha fazla iş ve şehir değiştiriyoruz. Ancak evden eve nakliyat işleri hem çok zaman alıcı hem de yorucu bir süreç olduğu için anında karar verip taşınamıyoruz. Bu noktada da devreye ev depolama hizmeti devreye giriyor. Bu yazımızda, ev depolama ve evden eve nakliyat konusunu detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Eğer siz de hazırsanız ev depolama nedir, neden ev depolama ihtiyacı oluşur, evden eve nakliyat ile arasındaki fark nedir? Gibi birçok sorunun cevabını birlikte inceleme başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Ev depolama hizmeti adından da anlaşılacağı gibi evinizdeki eşyaları belirli bir süre için yerleştirebileceğiniz alanların kiralanmasıdır. Peki ev depolama neden yapılıyor ya da insanlar evden eve nakliyat hizmeti yerine neden ev depolama hizmetini tercih ediyor? Bu soruların cevaplarını bir örnek üzerinden vermek çok daha açıklayıcı ve net olacaktır. İş hayatının çok daha hızlı değiştiğini ve küreselleştiğini çok rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz.

Bu durum da belirli sürelerle yurt dışı iş seyahatleri veya belirli bir süre yurt dışında yaşamayı gerektirebiliyor. Örneğin, şirketinizdeki pozisyonunuz nedeni ile 1 yıl yurt dışında yaşamanız gerekecek. Bu durumda eğer kirada oturuyorsanız, 1 yıl boyunca evinizin kirasını ödemek zorunda kalabilirsiniz. Ancak oturmayacağınız bir ev için 1 yıllık kira ücreti ödemek yerine ev depolama hizmetinden yararlanarak önemli ölçüde kar elde edebilirsiniz. Bu sayede eşyalarınızı hem güvenli bir yere taşımış olursunuz hem de yurt dışından dönüş yaptığınızda yeni evinize kolayca taşınabilirsiniz.

Kısa Süreli Farklı Şehirde Yaşama

Farklı bir örnek olarak, yurt içinde başka bir şehre birkaç aylığına çalışmaya gitmek zorunda kaldığınızda oturmadığınız bir ev için kira ödemek zorunda değilsiniz. Evinizdeki eşyalarınızın tamamını yanınızda götüremeyeceğinize göre, bu durumda en iyi seçenek ev depolama hizmetinden yararlanmak olacaktır. Şehir dışında bulunacağınız süre boyunca ev depolama hizmeti alarak önemli ölçüde tasarruf edebilirsiniz. Çünkü ev depolama hizmetleri 500 TL’nin üzerine çıkmazken, aylık ev kirası bu rakamların en az 2 ya da 3 katı olmaktadır.

Beklenmedik Durumlar

Yeni bir eve taşınmaya karar verdikten sonra hiç beklemediğimiz bir anda farklı sorunlar ile karşılaşıp seçtiğimiz eve taşınma işlemi askıya alınabiliyor ya da iptal olabiliyor. Taşınma işleminin gecikmesine ya da iptal olmasına yeni evin düşündüğünüz şekilde teslim edilmemesi ya da tadilatların uzaması gibi sebepler yol açabiliyor. Tam da bu noktada ev depolama hizmeti kurtarıcınız olarak ortaya çıkıyor. Ev depolama hizmeti satın alarak eşyalarınızı ambalajlı bir şekilde dilediğiniz kadar depolayabilir ve eşyalarınızı güvence altında tutabilirsiniz.

Yeni Eve Sığmayan Eşyalar

Zorunlu nedenlerden ötürü daha küçük bir eve taşınmak durumunda kalabilirsiniz. Böyle bir durumuda da eve sığmayan eşyalarınızı satmak yerine bu eşyalar için ev depolama hizmetini tercih edebilirsiniz. Daha büyük bir eve taşındığınızda da bu eşyalarınızı kolayca yeni evinize taşıyabilirsiniz. Paylaştığımız çeşitli örneklerden de anlaşıldığı gibi, birçok farklı neden dolayısı ile ev depolama hizmetlerine ihtiyaç duyabiliyoruz. Peki, ev depolama süreci nasıl işliyor? İşte bu sorunun cevabı ise şu şekilde:

Ev Depolama Süreci Nasıl İşliyor?

Türkiye’de son dönemde popülerliği giderek artsa da etkisini tam anlamı ile göremediğimiz ev depolama hizmeti özellikle ABD de çok büyük ölçüde talep görmektedir. ABD’de insanlar ortalama olarak bir işte en fazla 5 yıl çalışıyorlar ve hal böyle olunca da sürekli olarak iş ve yaşam alanı değiştirmek durumunda kalıyorlar. ABD’de mesafelerin de oldukça uzun olduğunu düşünürseniz, ev depolama hizmeti en cazip seçeneklerden bir tanesi haline geliyor. ABD’de ev depolama hizmeti çok yoğun ilgi gördüğü için hem çok daha fazla depolama hizmeti sunan firma bulunuyor hem de fiyatlar rekabet nedeni ile diğer ülkelerden daha uygun!

Türkiye ölçekli düşünmek gerekir ise, hemen hemen tüm evden eve nakliyat firmalarının eşya depolama hizmeti bulunmaktadır. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken konu eşyalarınızın hangi şartlar altında nerede depolanacak olduğudur. Çünkü uygun olmayan bir ortamda tutulan eşyalar düzgün bir şekilde sarılmış olsa da birçok etkenden etkilenebilir ve zarar görebilir. Bu yüzden eşyalarınızın yerleştirileceği depoyu görmenizi tavsiye ediyoruz. Ancak ev depolama alanını görebilecek durumda değilseniz, nakliyat firmasından eşyalarınızın koyulacağı alanın durumunu gösterecek resimler ya da kısa bir video talep edebilirsiniz.

Ev Depolama Hizmetinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Nakliyat firmasının depolama alanını gördükten ve ikna olduktan sonra paketleme malzemeleri hakkında detaylı bir şekilde bilgi almanız gerekiyor. Paketleme işlemleri için battaniye ve streç kullanabilirsiniz. Battaniye ile sardığınız eşyaların özellikle alt kısımlarını streç ile 2 ya da 3 kez sarmanızı öneriyoruz. Ancak burada unutmamanız gereken püf nokta, eşyalarının tamamını hava almayacak şekilde sarmamaktır. Battaniyenin belirli bölümleri mutlaka streçsiz kalmasını sağlayın, bu sayede eşyalarınız hava alır ve zarar görmez.

Ev Depolama Adımları

Nakliyat şirketi ilk önce depolamak istediğiniz eşyalarınızı paketler ve daha sonra depoya taşıma işlemini yapar. Bu işlemin tamamlanmasının ardından eşyalarınız istediğiniz süre boyunca depoda uygun şartlarda depolanır. Nakliyat firması talebiniz doğrultusunda depodaki eşyalarınızı tekrar istediğiniz noktaya taşır. Eğer isterseniz eşyalarınız paketlerinden çıkarılır ve istenilen odalara eşyalarınızın kurulumu gerçekleştirilir.

Ev Depolama ve Evden Eve Nakliyat İşlemleri Ne Kadar Tutar?

Ev depolama işlemlerinde fiyatlandırma eşyalarınızın hacmine göre gerçekleştirilmektedir. Depolanacak ve taşınacak eşya hacmi ne kadar büyük ise fiyat da o kadar artacaktır. Ortalama bir hesaplama yapmak gerekir ise evden Eve nakliyat fiyatı 3 aylık eşya depolama fiyatına eş değerdir. Bu yüzde yaşanabilecek herhangi bir aksaklıkta ya da kısa süreli seyahat durumunda ev depolama hizmetlerinden faydalanarak tasarruf edebilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.