Buzdolabı Taşıma Yöntemleri

0
2539

Taşınma süreci başlı başına yorucu ve stresli bir süreçtir. Eşyaların paketlenmesi ve kolilere yerleştirilmesi bir yana, yeni bir hayata başlamanın vermiş olduğu heyecan taşınma sürecini zorlaştırmaktadır. Evden eve taşıma işlemlerinde en çok özen isteyen eşyalar beyaz eşyalardır kuşkusuz! Hem çok ağır hem de geniş ve uzun olan beyaz eşyaların paketlenmesi ve taşınması diğer eşyalardan farklıdır. Bulaşık makinesi, televizyon, çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi beyaz eşyalar kullanım kılavuzlarında yer alan uyarılar dikkate alınarak taşımaya hazır hale getirilmelidir. Daha önceki yazılarımızda bulaşık makinesi, televizyon ve çamaşır makinesinin paketlenme ve taşınma yöntemlerini detaylı bir şekilde sizler ile paylaşmıştık. Bu yazımızda, bir diğer önemli beyaz eşya buzdolabının taşınma yöntemlerini listeledik. Eğer siz de hazırsanız, buzdolabı taşıma yöntemlerini birlikte incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Taşınırken paketleme ve taşıma işlemlerinde en çok zorlanacağınız eşyalardan bir tanesi buzdolabıdır. Fakat alınacak doğru önlemler, paketleme işlemleri ve taşıma yöntemleri ile evinizin en değerli parçalarından biri olan buzdolabınızı zarar görmeden yeni evinize taşıyabilirsiniz. Peki buzdolabını güvenli bir şekilde yeni evinize taşımak için hangi malzemelere ihtiyacınız var? Buzdolabının taşıma aracına hasar görmeden taşınması ve araç içinde zarar görmemesi için taşıma arabası, ambalaj malzemesi, koli bantı, halat ve taşıma askıları ile temizlik malzemeleri gerekmektedir.

Buzdolabının Fişini 1 Gün Önce Çekin

Evlerimizde kullandığımız buzdolapları sürekli olarak çalışmaktadır ve bu yüzden taşınma gününden en az bir gün önce dolabın fişini çekerek temizleme işlemleri için hazır bir hale getirebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra ilk adım olarak buzdolabının içini temizleyin ve taşıma sürecinde yerinden çıkabilecek rafları çıkartarak dolaptan ayrı bir şekilde paketleyin.

Eğer rafların kaybolabileceğini düşünüyorsanız ve dolaptan çıkarmak istemiyorsanız rafları buzdolabının içinde bantlayarak sabitleyebilirsiniz. Fakat bu durumlarda kullanacağınız bantın buzdolabında iz bırakmayacağından emin olun. Buzdolabı kapaklarını ince bir ip ile sararak sabitlemeyi tercih edin ve taşıma sürecinde açılıp size sıkıntı yaratmasına izin vermeyin. Ek olarak, buzdolabı güç fişini de taşıma esnasında sıkıntı yaşamamak için dolabı çizmeyecek şekilde dolaba mutlaka sabitleyin.

Buzdolabı Paketleme Yöntemleri

Buzdolabı aparatları ve kabloları hazır hale getirildikten sonra paketleme işlemlerine başlayabilirsiniz. Paketleme işlemleri için balonlu naylon ile koli bantına ihtiyacınız olacak. Buzdolabının tamamını en az iki kat olacak şekilde balonlu naylon ile sarın. Bu balonlu naylonların taşıma süreci esnasında hareket etmemesi için dolabın üstü ortası ve altından koli bantı ile sabitleyin. Bu işlemlerin tamamlanması ile birlikte buzdolabı taşıma aracına yüklenmeye hazır hale gelmiştir.

Buzdolabı Taşıma Yöntemleri

Evlerimizdeki belki de en büyük ve en ağır beyaz eşyalar buzdolaplarıdır. Buzdolaplarının ortalama ağırlıkları 70 ile 100 kg arasında değişmektedir ve tutma yerinin olmaması elle taşıma işlemlerini oldukça zorlaştırmaktadır. Bu yüzden önlemlerinizi ve hazırlıklarınızı buna göre yapmanız gerekmektedir. Eğer 2 ya da 3 kişi değilseniz ve daha önce eşya taşıma yapmadıysanız buzdolabını bir taşıma arabası ile taşımanızı tavsiye ediyoruz. Eğer buzdolabınızı taşıma arabası ile taşımaya karar verdiyseniz, taşıma arabasını dolabın altına koyun ve 8 santim genişliğindeki taşıma halatı ile dolabı taşıma arabasına bağlayın.

Bu aşamada bir kişi taşıma arabasından bir diğer kişi de arka taraftan yardım ederek buzdolabını dik bir pozisyonda rahat bir şekilde taşıyabilirsiniz. Eğer taşıma arabası yok ise buzdolabını taşıma halatları ile taşıyabilirsiniz. Halatları buzdolabının altından ve üstünden tutabileceğiniz şekilde bağlayın ve iki ya da üç kişi bu bölgelerden tutarak buzdolabını taşıma aracına yerleştirin. Buzdolabını merdivenlerden taşımak zorundaysanız çok dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz. Taşıma işlemi sırasında herhangi bir kaza yaşanmaması için konuşarak ve yavaş yavaş ilerleyerek taşıma işlemini gerçekleştirebilirsiniz Ek olarak, taşıma esnasında ara katlarda dinlenerek daha kolay bir şekilde buzdolabını taşıma aracına taşıyabilirsiniz.

Önemli Uyarılar

Buzdolabını taşıma sürecinde mümkün olduğu kadar dik tutmaya özen göstermek gerekir. Buzdolabını yan yatırarak taşımak dolabın soğutma tüplerinde önemli derecede hasar verebilir. Yeni evinize taşınma işlemleri tamamlandıktan sonra buzdolabınızı yeniden çalıştırmadan önce en az 3 saat beklemenizi tavsiye ediyoruz. Bunun nedeni, sıvının kompresör içerisine akışını sağlamaktır. Buzdolabının soğutma mekanizması için bu sıvının kompresör içerisinde olması çok önemlidir. Taşınma sürecinden önce buzdolabının kullanma kılavuzunu mutlaka okumanızı öneriyoruz. Bu sayede, buzdolabı için önemli güvenlik ipuçları ve uyarılarını öğrenerek yaşanabilecek olası problemleri engellemiş olursunuz.

Buzdolabı kullanım kılavuzlarında yer alan talimatlar buzdolabının nasıl taşınması gerektiğini ve hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiğini detaylı bir şekilde anlatmaktadır. Kullanım kılavuzlarında uygulanmaması gereken taşıma yöntemleri de detaylı bir şekilde anlatmaktadır. Kullanım kılavuzlarında yer alan uyarıları dikkate alarak buzdolabınızı güvenli bir şekilde taşımaya hazırlayabilirsiniz. Bu uyarıları dikkate almazsanız buzdolabınızın önemli derecede hasar görmesi kaçınılmaz olacaktır.

Yeni Buzdolabı Ne Zaman Çalıştırılmalı?

Birkaç gün oldu yeni bir buzdolabı satın aldık. Gelen ekip buzdolabını yerine yerleştirip çalışır duruma getirdikten sonra hemen fişi takıp çalıştırıp çalıştıramayacağımı sordum?

Buzdolabını Yana Yatırıp Taşımayın!

Buzdolabı taşıma süreci oldukça zor ve streslidir. Buzdolabı çok ağır olduğu ve elle tutulacak yeri olmadığı için taşıma sürecine hazırlamak ekstra çaba istemektedir. Buzdolabını düzgün bir şekilde paketledikten sonra taşıma işlemini dolabı yana yatırıp yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Eğer zorunluluktan ötürü dolabı bir yana yatırıp taşıdıysanız dolabı en az 3 saat kadar bekledikten sonra çalıştırmanızı öneriyoruz. Buzdolabının taşıma aracına yüklenmesi aşamasında dolap belirli yerlerden geçebilmek için tabii ki bir süre yana yatırılarak taşınabilir, ancak bu sürenin çok uzamaması gerekmektedir. Bu yüzden buzdolabının taşıma aracına dik olarak yerleştirildiğinden emin olmanızı öneriyoruz.

Eğer daha önce eşya taşıma tecrübeniz yoksa ya da taşınma işlemleri hiç bana göre değil diyorsanız, tüm taşıma işlemleriniz için Octovan her zaman hizmetinizde! Buzdolabı gibi taşıması zorlu eşyaların taşınması için Octovan en iyi fiyat garantisi sunuyor.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.