Tapu İşlemleri İçin Yeni Dönem

0
584

Tapu işlemleri için yeni bir dönem başladı diyebiliriz. 15 Eylül tarihinden itibaren farklı şehir ya da ülkelerdeki alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemleri yapabilmesine olanak sağlayan uygulama Türkiye’deki tüm tapu müdürlüklerinde hizmete girdi.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yaptığı açıklama ile birlikte tapu işleri için yeni bir dönemin başladığını duyurdu. Tapu satış işlemleri için yapılan açıklamada, taşınmaz mülkiyetinin devrini amaçlayan sözleşmelerin, alıcı ve satıcıların farklı tapu müdürlükleri ya da yurt dışında teşkilatında bulunduğu durumlarda da yapılmasını öngören düzenleme 1 Ocak 2020’de yürürlüğe girmişti.

Bu kapsamda olan tapu işlemleri için pilot uygulama, 17 Ocak 2020’de Ümraniye, Çankaya, Büyükçekmece, Kepez, Bayraklı ve Bornova tapu müdürlükleri ile Berlin temsilciliğinde başlatıldığının vurgulandığı açıklamada, uygulama alanının daha sonraki süreçlerde genişletileceği açıklanmıştı. Bu uygulama da 15 Eylül 2020 tarihinden itibaren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlükleri’nde uygulamaya alındı.

Koronavirüs Döneminde Tapu Devir İşlemleri

Tüm Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgını iş hayatını ve resmi daireleri de olumsuz etkiledi. Ancak yeni normalleşme düzenine geçilmesi ile birlikte alınan önlemler ve farklı uygulamalar ile hiçbir işlemin aksamadan yapılmaya başlanmıştır. Koronavirüs döneminde tapu devir işlemleri de aksamadan yapılabilmektedir.

Yürürlüğe giren uygulama ile birlikte birbirinden farklı şehir ya da ülkelerdeki kişilerin aynı anda bir müdürlükte fiziki olarak bulunmasına gerek kalmadan işlem yapması mümkün hale geldi. Yürürlüğe giren yeni uygulama ile birlikte tapu devir işlemleri yapmak isteyen kişiler bulundukları şehir ya da ülkeden ayrılmadan ve günlük işlerini ertelemeden işlem yaparak hem maddi hem de manevi olarak tasarruf edebilecek.

Yeni uygulamanın devreye girmesi ile birlikte, pandemi sürecinde Koronavirüs hastalığın daha büyük kitlelere yayılmasının engellenmesi ve kamu sağlığının korunması amaçlanmıştır. Birçok kişinin tapu devir işlemleri için aynı çatı altında bir araya gelmesine izin vermeyen yeni uygulama kişilere büyük kolaylık sağlamaktadır. Covid-19 salgını nedeni ile yaşadığı şehirden veya evinden çıkmak istemeyen kişilere tapu devir işlemleri için ek seçenek sunuyor.

Web Tapu Sistemi Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Tapu işlemleri konusunda kişilere büyük bir rahatlık ve esneklik sunan web tapu sistemi kullanım kolaylığı ile de dikkat çekiyor. İlk olarak değinmemiz gereken nokta web tapu sistemine nasıl ulaşıldığı konusudur. Web tapu sistemi girişi e-devlet kimlik doğrulama sistemi kullanılarak yapılmaktadır. Web tapu uygulaması üzerinden satış, ipotek ve miras gibi birçok işlem internet üzerinden kolay, güvenilir ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Yapılan işlemler ve prosedürler sadece 2 gün içinde tamamlanmaktadır.

Web tapu sistemi üzerinden yapılan işlemler tamamlandıktan sonra işlem yapan kişiler tapu dairesine sadece ıslak imza atmak için gitmektedir. Web tapu sistemi üzerinden tapu maliki seçtiği taşınmaza ait bilgilerin güvenli ve kolay bir şekilde emlak danışmanı tarafından incelenmesi için de yetki verebilme imkanına sahip oluyor. Emlak danışmanına verilen yetki süreli de olabileceği gibi, tapu dairesine başvuru yapma hakkı da talep edilebiliyor.

Tapu sahibi sistemi kullanarak taşınmaz bilgilerini görebiliyor, işlem başvurusunu yapabiliyor ve gerekli belgeleri internetten tapu müdürlüğüne hızlı ve güvenli bir şekilde ulaştırabiliyor. Web tapu sistemi ile malikler vekalet vermiş olsalar dahi taşınmazlarını kilitleyebilme hakkında sahip oluyor ve tüm bu yapılan işlemlerden SMS yolu ile de bilgilendiriliyor.

Octovan Her Zaman Yanınızda!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.

Ek olarak, Beylikdüzü Evden Eve Nakliyat başlıklı yazımızı okuyarak Beylikdüzü evden eve nakliyat konusu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…