Taşınırken Eşyalarınızı Toplamanız da Yardımcı Olacak 8 Püf Nokta

0
3061

Günümüzde yeni bir eve taşınma durumu ortaya çıktığında akıllara direk stresli ve yorucu geçecek günler geliyor. Aslında ev toplama işlemlerini gerçekleştirirken plansız bir şekilde bir süreç geçirirseniz tabii ki yorucu, stresli hatta bazen sinirlerinizi zıplatacak bir taşınma süreci geçirebilirsiniz. Eğer ev taşınma sürecinin öncesinde belli bir plan-program dahilinde ilerlerseniz belki de çok sakin, fazla yorucu olmayan bir ev taşıma süreci geçirebilirsiniz. Bugün sizlere taşınırken eşyalarınızı toplamanız da yardımcı olacak 9 püf noktadan bahsedeceğiz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

1. Eşya Listesi Hazırlama

Yeni bir eve taşınmaya karar verdikten evde ilk yapmanız gereken iş bir eşya listesi oluşturmak olacaktır. Bu sayede evinizde ne kadar eşya var sayısal olarak bilgi sahibi olacaksınız. Liste belli olduktan sonra listede yeni evinize götüremeyeceğiniz eskimiş eşyalarınızı ayrı olarak işaretleyerek eşyaları toplarken daha rahat hareket etmenizi sağlar ve az da olsa yükünüzü azaltmış olur. Her hangi bir eşyanızın eksik olması durumunda eşya listesi hemen imdadınıza yetişecektir. Ayrıca nakliyat firmalarından teklif alırken eşya listenizi paylaşarak durumunu netleştirip en uygun profesyonel ve güvenilir nakliyat firmasıyla hizmet alabilirsiniz.

esya-listesi-hazirlama

2. Fazla Eşyalarınızdan Kurtulun

Taşınırken, ev toplama işlemleriniz de  gerek duymadığınız, artık kullanmayacağınız eşyalarınızı bir kenara ayırmanızda fayda var. Gereksiz yere nakliyat firmasına diğer eve taşıttırıp hem yeni evde fazla yer kaplamasından kurtulmuş olursunuz hem de nakliyat fiyatı ile ilgili olarak nakliyat firmasıyla anlaşırken daha eşyanızı bildirerek daha uygun fiyata anlaşmış olursunuz.

gereksiz-esyalar

3. Fazla Eşyalarınızı Satın

Ev toplama süreçlerinde kullanılmayacak eşyaları elden çıkarmak 2.el dükkanlarına satmak hem sizler için az da olsa bir miktar kazanç elde etmenizi sağlar hem de ev toplama esnasında sizlerin daha kolay hareket etmenizi sağlar.

4. Değerli Eşyalarınızı ve Evraklarınızı Ayırın

Eşyalarınızı paketleme sürecine girerken mutlaka özel ve değerli eşyalarınızı ayırmanızda fayda var. Yeni eve taşınırken tüm değerli eşyalarınızı kendinizin yeni eve götürmeniz de fayda var. Nakliyat firması taşıma yaparken bir çok eşya taşıyacağı için her türlü ihtimale kaybolmaya veya zarar görmeye karşı sizlerin taşıması çok daha güvenli olur.
degerli-esyalari-ayirma

5. Kıyafetleri Çok Az Yer Kaplayarak Paketleme Yöntemi

Eşyaları paketleme sürecinde belki de en rahatı kıyafetleri paketleme yöntemi olabilir. Dilediğiniz kadar paketleme yaparken sıkıştırarak daha çok kıyafetin girmesini sağlayabilirsiniz. Ancak bu eşyaları kirlenmelere, fazla tozlanmalara ve ıslanmalara karşı bir büyük çöp poşetine yerleştirerek paketleme yaparsanız çok daha temiz ve güvenli bir taşınma süreci gerçekleşebilir. Hem de çöp poşetlerine yerleştirerek paketleme yaparsanız kolilere çok daha fazla kıyafet yerleştirebileceğinizi söylemek isteriz.

kıyafet-paketleme

6. Kıyafetlerinizi Mevsimsel Olarak Ayırın

Yeni eve taşınırken kıyafetlerinizi düzenli bir şekilde yerleştirmenize yardımcı olarak kıyafetlerinizi yazlık, kışlık gibi ayırmanız sizler için çok daha rahat bir yerleştirme süreci yaşamanızı sağlar. Hem de ihtiyacınız olan kıyafetleri çok daha hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı olur.

mevsimsel-urun-paketleme

7. Eşyalarınızı Odalara Göre Ayırın

Ev toplama işlemleri sırasında daha planlı organize bir şekilde ilerlemek için her odanın eşyalarını kendi içinde paketleyerek ayırmak yeni eve taşınırken yerleştirme konusunda sizlere çok büyük bir avantaj sağlar. Yoksa diğer türlü karma bir şekilde paketleme işlemi yaparsanız yeni evinizde yerleştirme sırasında sizlerin fazlasıyla zamanını çalabilir.

odalara-gore-esya-ayrimi

8. Beyaz Eşyaların Paketlenmesi

Nakliye işlemleri sırasında en çok dikkat edilmesi gereken eşyalardan biri beyaz eşyalardır. Bu noktada beyaz eşyaların taşınmasından önce eşyalarınızı bir güzel temizleyip iyice emniyetli bir halde sade ve boş haline getir. Getirirken gevşemiş kısımları varsa iyice vidalayın. Ayrıca eşyalarınızı paketlerken nakliyat firmasının beyaz eşyalarınıza balonlu naylon rulosu geçirdiğinden emin olun. Eğer almamışlar ise siz alarak onların kullanmasını tembih edin. Bu sayede daha korumalı bir şekilde yeni eve taşınma işlemi gerçekleşir.

beyaz-esya-paketleme

Bugün sizlere taşınırken eşyalarınızı toplamanız da yardımcı olacak 8 püf noktadan bahsettik. Daha sonraki yazılarımızdan haberdar olmak için bizleri takip etmeyi unutmayın.

octovanasorbanner

İlginizi Çekebilir ;