En İyi Öğrenci Evi Nasıl Bulunur?

0
1203

Türkiye’de öğrenci olmak gerçekten çok zordur. Özellikle de ailenizin yaşadığı şehirden farklı bir şehirde okumak zorunda kalırsanız bu zorlukları iki ile çarpmak bile az kalır diyebiliriz. Peki neden zordur farklı bir şehirde öğrenci olmak? Öncelikle öğrenciliğiniz boyunca öğrenci evi ya da yurtlarda yaşamak zorunda kalacaksınız demektir şehir dışında okumak.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

İlk yıllar bir okul yurdunda ya da özel bir yurtta geçtikten sonra en yakın arkadaş ya da arkadaşlar ile öğrenci evi kurma çalışmaları başlar. Ancak öğrenci evi bulmak da bir o kadar zordur maalesef. Ülkemizde ev sahipleri bekara ve öğrencilere ev kiralamak istemiyor. Peki bu şartlar altında en iyi öğrenci evi nasıl bulunur? Yazımızda, öğrenci size en uygun öğrenci evini bulmak için yapmanız gerekenleri detaylı bir şekilde listeledik.

Öğrenci Evi Bulma Önerileri

Eğitim hayatına devam edebilmek için farklı bir şehre gelmiş, yurt bulamamış veya aileden uzak bir hayat yaşamak isteyen üniversite öğrencileri genellikle kendilerine ait bir öğrenci evi içinde daha özgür yaşamak istiyor. Üniversite öğrencilerine uygun kiralık daire bulmak genellikle çok zor bir süreci aşmak anlamına gelmektedir. En uygun öğrenci evini bulabilmek için dikkat etmeniz gereken püf noktalar ise şu şekilde:

Üniversite Çevresindeki Kiralık Evler

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde yer alan özel ve devlet üniversiteleri sayısı her geçen artış gösteriyor. Üniversite çevresinde bulunan kiralık daireler de öğrenci evi olarak değer kazanıyor. Bu neden ile üniversitelerin oldukları konum ve çevresindeki ulaşım seçeneklerinin daha fazla olması veya taleplerin çok fazla olması ile birlikte de kira fiyatları ortalama fiyatların çok daha üzerine çıkmaktadır. Özellikle üniversitelere yürüme mesafesinde olan evler ulaşım anlamında zaman kazandırmasına rağmen öğrenci evi kiraları en üst seviyededir.

Üniversiteye ulaşım masrafları ve zamanı da hesaplayarak, okul çevresindeki bölgeler dışında bir merkezden çok daha uygun fiyatlı kiralık öğrenci evi bulabilirsiniz. Yaşayacağınız yer şehir merkezinden uzakta olacak ise ulaşım masraflarını ve alacağı zamanı inceleyerek ev tercihi yapmakta fayda vardır. Ek olarak, metro, metrobüs ve tren gibi trafiğe girmeyerek ulaşım yapabileceğiniz toplu taşıma araçları hem derslere hem de sosyal hayatınıza beklenmedik zaman kayıplarının girmesine engel olur ve planlı bir şekilde yaşayabilirsiniz. Ayrıca, bazı emlak firmalarının öğrenci evi arayışında öğrencilere de kolaylık sağlayan harita üzerinde arama yapabilme özelliklerini kullanarak, istediğiniz konumda öğrenci evi bulabilirsiniz.

Eşyalı Kiralık Öğrenci Evleri

Üniversite öğrencileri için üniversite yakınlarında yer alan evlerin bir diğer avantajı da eşyalı olarak kiralanmalarıdır. Öğrenci evi olarak eşyalı kiralık daireler daha donanımlı, uygun fiyatlı ve kişinin sadece kişisel eşyalarını alarak yaşamaya başlaması için fırsat sunuyor. Belirli bir süre boyunca bu şehirde yaşanacağı için öğrenciler eşya satın almak istemiyor ise ve ne kadar süre evde kalacağınız belli değil ise eşyalı kiralık daireler en uygun daire tipidir. Eşyalı bir öğrenci evi kiralamadan önce eşyaların kullanışlı ve temiz olduğundan emin olmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun için emlak firmalarının sitelerinde yer alan dairelerin fotoğraflarını inceleyebilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Öğrenci Evi Bulurken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Öğrenci evi olarak kiralanan evler, aileye kiralanan evlerden çok daha yüksek ücretli olmaktadır. Kira, ulaşım, yakıt, faturalar ve gıda giderleri de işin içine girdiği zaman öğrenci masrafları oldukça yükseliyor. Özellikle tek kişi bir evde yaşayacak ise 1+1 stüdyo daireleri tercih edebilir veya ev arkadaşı bularak 2+1 ya da 3+1 daire kiralayarak, kira ve faturaları paylaşmayı tercih edebilirsiniz.

Kiranın daha uygun olması için ev sahibi ile pazarlık yapmak mutlaka işe yarayacaktır. Ek olarak, kira sözleşmesi imzalarken maddeleri ve evin durumunu, tadilatını ve sigortalarının olup olmadığını mutlaka detaylı bir şekilde kontrol etmenizi öneriyoruz. Öğrenci evi kiralık daire tercihi yapmadan önce büyük emlak firmalarının ilan seçeneklerini detaylı bir şekilde incelemenizi ve tam istediğiniz öğrenci evini kiralamanızı tavsiye ediyoruz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.