Mobilya Temizliği Yöntemleri ve Püf Noktaları

0
1030

Ev temizliği denince akla ilk gelen zemin temizliği olmaktadır doğal olarak. Ancak evlere huzurlu ve renkli bir yaşam alanı sunan mobilyalar temizlenmesi gereken eşyaların da başında gelmektedir. Mobilya temizliği yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları ve kullanılması gereken bazı yöntemler bulunmaktadır. Yazımızda, mobilya temizleme yöntemleri ve dikkat edilmesi gereken noktaları detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız mobilya temizliği konusunu birlikte mercek altına alabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Mobilya temizliği yapılırken ilk olarak kulaktan dolma bilgilerden uzak durmak gerekiyor. Çünkü, bazı yanlış bilgiler mobilyalara daha fazla zarar verebilmektedir. Mobilyalar üzerinde oluşan farklı lekeler farklı işlem ya da temizleyiciler ile çıkabiliyor. Bu neden ile mobilya temizliği yaparken hangi ürün ve yöntemlerin kullanılması gerektiğini detaylıca listeledik. İşte mobilyaların kullanım sürelerini uzatacak temizlik tavsiyeleri…

Mobilya Lekeleri Nasıl Temizlenir?

Yeni bir ev dizaynı yaparken en iyi mobilyaları seçebilmek için büyük çaba sarf edilmektedir. Ancak en iyi mobilyaları eve taşımak tek başına yeterli değildir. Büyük bir özen ile seçtiğiniz mobilyaları en iyi şekilde korumayı bilmeniz gerekmektedir. Ancak buna rağmen yaşana aksilikler sonucunda eşyalarınız mutlaka kirlenecektir. Bu aşamada da leke çıkarma tekniklerini uygulayarak mobilyalarınızı uzun yıllar koruyabilirsiniz.

Mobilya Temizliği Püf Noktaları

Her mobilyanın farklı özellikleri bulunmaktadır ve mobilyalar üzerinde oluşan her leke de aynı şekilde temizlenmemektedir. Bu yüzden, hangi lekeye nasıl bir işlem yapılması gerektiğini detaylı bir şekilde bilmeli ve doğru malzemeler ile doğru yöntemler ile uygulamak gerekmektedir. İşte mobilya temizliği yöntemleri ve öne çıkan detaylar…

İlk olarak mobilyalarınızı kesinlikle lekeli bir şekilde bırakmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. En zorlu lekeler henüz taze iken çok daha kolay çıkmaktadır. Bazı istisnalar hariç tüm lekeler, yeni meydana geldiğinde, kurumadan silinebilir ise kolayca çıkarılabilir. Unutmayın ki, ısı, ışık ve hava ile temas, lekelerin daha derine işlemesine neden olur ve lekelerin çıkması zorlaşır.

Mobilya üzerine leke yapan su, çay, ve çikolata gibi maddelerin dökülmesi halinde lekeleri hemen temizlemek gerekmektedir. Sıvı maddeleri, emici bir bez ya da kağıt havlu ile silerek temizleyebilir, katı maddeleri de kumaşa zarar vermeden hızlıca alabilirsiniz.

Temizleme işlemi için kullanacağınız losyonu kumaşın küçük ve görünmeyen bir bölümünde mutlaka deneyin. Losyonu kumaş üzerine dökün ve beyaz bir havlu ile üstüne bastırın. 30 saniye kadar bekledikten sonra kumaşın rengi havluya geçti ise ve kumaşta tüylenme ve renk solması gibi problemler yaşanmamış ise bu temizlik losyonunu mobilyalarınızda kullanabilirsiniz.

Ancak farklı bir sonuç ile karşılaşırsanız bu losyonu kesinlikle kullanmayın. Bazı mobilyalar özel tasarımları nedeni ile çok daha hassastır. Bu ürünlerin kumaşlarının temizlikleri de oldukça hassas bir şekilde yapılmalıdır. Kumaşın görünmeyen bir yerinde yapacağınız deneme size izlemeniz gereken yönü gösterecektir.

Mobilya temizliği yaparken dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi de mobilyalar üzerinde oluşan tozları, leke oluşmasına olanak tanımadan temizlemeyi ihmal etmeyin. Mobilya temizliği işlemlerinde sert cisim, kimyasal madde ve çamaşır suyu gibi yıpratıcı ürünler kesinlikle kullanmayın.

Mobilya kumaşı temizliği yaparken ürünlerin kumaşlarını ıslatarak, bastırarak ve fırçalayarak temizlemeyi tercih edin. Kesinlikle halı yıkama makinesi kullanmayı denemeyin. Kurutma yapmak için ütü kullanmayı kesinlikle denemeyin ve ürünü güneş ışığında kurumaya da bırakmayın.

Mobilya üzerinde kuru temizleme yapılabilir işareti ya da etiketi yoksa ise bu eşyaları kesinlikle kuru temizlemeye vermeyin. Kuru temizleme yapılabilir etiketi olan mobilyaların kumaşlarında işlemin doğru uygulandığından mutlaka emin olmaya çalışın. Yanlış yapılan kuru temizleme hamleleri mobilya kumaşına büyük zarar verebilir.

Eğer temizlemek istediğiniz mobilyada yıkanabilir işareti bulunmuyor ise bu ürünleri kesinlikle yıkamaya çalışmayın. Bunu denediğiniz zaman eşyanın kullanılamaz hale geleceğinden emin olabilirsiniz. Yıkanabilir kumaşlarda da mutlaka talimatlara uygun davranmaya özen gösterin.

Mobilya temizliği işlemlerinde herhangi bir parça eşya taşıma hizmeti için tek yapmanız gereken internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden Octovan’a ulaşmaktır. Octovan’a ulaştıktan sonra fiyat al tuşuna tıklayarak almak istediğiniz hizmetin detaylarını nakliyat firmaları ile paylaşabilir ve almak istediğiniz hizmeti en uygun fiyat garantisi ile hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.