Dubleks Ev Avantaj ve Dezavatajları

0
1294

Türkiye’de son yıllarda popülerliği her geçen gün artan dubleks ev konsepti konut satın almak isteyenlerin de ilgisini çekiyor. Özellikle geniş ailelerin en çok tercih ettiği ev tipi olan dubleks ev konsepti avantaj ve dezavantajları birlikte getiriyor. Yazımızda, dubleks ev tanımı ve dubleks daire çeşitleri gibi birçok önemli detayı kaleme aldık. Eğer siz de konut yatırımı yapmak istiyorsanız ve dubleks ev mi yoksa farklı bir daire tipi mi almak istediğinize karar veremiyorsanız yazımızı okuyarak aklınızdaki soru işaretlerini ortadan kaldırabilirsiniz. İşte dubleks ev ve öne çıkan detaylar…

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Dubleks ev konseptinin sunduğu geniş alan ve manzara gibi avantajları olurken, geniş alan temizliği ve bakım çalışmaları gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Bu yüzden dubleks ev konseptinin avantaj ve dezavantajlarını detaylı bir şekilde listeledik.

Dubleks Ev Avantajları

Dubleks ev konseptinin en önemli avantajı yaşam alanının çok geniş ve ferah olmasıdır. Dubleks daire iki katlı olduğu için her aile bireyine çok daha geniş ve özgür yaşam fırsatı sunmaktadır. Tüm bunlara ek olarak, dubleks ev konseptinde harika bir doğa manzarası eşliğinde çatıda veya bahçede keyifli zaman geçirebilme şansı çok daha fazladır. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı eğer geniş bir yaşam alanına ihtiyaç duyuyorsanız dubleks ev konsepti tam size göre diyebiliriz!

Dubleks Ev Dezavantajları

Dubleks ev konseptinde alanlar standart evlere göre çok daha büyük olduğu için katlarda ısı yalıtımı işlemleri yapılmaz ise kış ayları çok soğuk, yaz ayları ise aşırı sıcak olabilmektedir. Dubleks ev çeşitlerinden biri olan çatı katı dublekslerde bakım işlemleri çok daha zahmetli ve pahalı olabilmektedir. Çatı bakımı yapılmayan dublekslerde özellikle kış mevsiminde çatı akabilir ve olumsuz sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz. Büyük evlerin bir diğer dezavantajı ise temizliktir kuşkusuz! Çok geniş bir alanın düzenli olarak dip köşe temizlenebilmesi için çok fazla çaba ya da para harcamak gerekmektedir.

Dubleks daire konseptinde sıklıkla gördüğümüz merdivenler eve çok modern bir hava katmasına rağmen yaş ilerledikçe inmesi ve çıkması büyük bir probleme dönüşebilmektedir. Ek olarak, evinizde küçük bir çocuk var ise çocukların güvenliği anlamında merdivenler büyük bir tehdit oluşturabilmektedir. Son olarak, ters dubleks ev konseptinde izolasyon çalışmaları yapılmaz ise duvarlarda terleme ve küflenme gibi sorunlar yaşanabilmektedir.

Dubleks Daire Çeşitleri

Dubleks daire konseptini incelediğimizde farklı tiplerde dubleks ev seçenekleri ortaya çıkmaktadır. Dubleks ev çeşitlerini standart dubleks ,  ters dubleks , çatı dubleks ve bahçe dubleks olarak dört ana başlık altında toplayabiliriz. İşte dubleks daire tipleri ve öne çıkan özellikleri…

Standart Dubleks Ev

Klasik olarak iki katlı ev şeklinde inşa edilen standart dubleksler, müstakil veya apartman daireleri olarak bulunabiliyor. Genellikle ikinci kata merdiven aracılığı ile geçilebilen standart dubleks ev konseptinde alt katta salon ve mutfak, üst katta ise yatak ve çocuk odaları yer almaktadır. Apartmanlarda yer alan standart dubleks ev konseptinde ise genellikle en üst katlar dubleks olarak değerlendirilmektedir.

Çatı Dubleks Daire

Çatı dubleks daire konseptini diğerlerinden ayıran en önemli özellik, adından da anlaşıldığı ikinci katın çatı katı olmasıdır. Özellikle öğrenci ve gençlerin tercih ettiği çatı dubleks daire metrekare olarak çok daha küçüktür ve ikinci katlar yükseklik olarak çok daha alçaktır. Genellikle bu konsepte dahil olan dublekslerin geniş bir terası bulunmaktadır.

Ters Dubleks Ev

Ters dubleks ev tipinde ise çatı katının tersine alt katlardaki dubleks ev konsepti uygulanmaktadır. Genellikle apartmanların alt katlarında yer alan ters dubleks ev tipinde, giriş kat daha fazla güneş alan bölüm olurken, alt kat ise bahçeye bakmakta ya da açılmaktadır. Bu dubleks ev tipinde büyüklük metrekareye göre değişiklik göstermektedir. Yatak odası ve banyo genel olarak giriş katında, salon ve mutfak da üst katta bulunmaktadır. Eğer dubleks alırken bahçe de kullanmak ve hayvan beslemek istiyorsanız ters dubleks ev aradığınız dubleks tipi diyebiliriz.

Bahçe Dubleks Daire

Bahçe dubleks daire konsepti ters dubleks eve çok benzeyen bir konsepttir, ancak bahçe dubleks daire tipinde giriş üst katta yer almaktadır. Bahçe dubleks daire tipinde giriş katında mutfak ile yatak odası, alt katta ise bahçeye doğru açılabilen bir salon bulunmaktadır.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.