Konteyner Ev Modelleri ve Fiyatları

0
1436

Türkiye’de konut fiyatlarının hızlı bir şekilde artmaya devam etmesi nedeni ile farklı alternatifler arayan kişiler konteyner ev seçeneğine yöneliyor. Peki konteyner ev nedir, konteyner ev modelleri ve fiyatları nelerdir? Yazımızda, bu soruları detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de konut fiyatlarının bütçenizin çok üzerinde olduğunu düşünüyorsanız ve kendi evinize sahip olmak istiyorsanız yazımızı okuyarak önemli ipuçları öğrenebilirsiniz. Hazırsanız konteyner ev konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Konteyner ev tarifini kısa ve öz bir şekilde yapmak gerekir ise nakliye konteynerlerin yeniden kullanıma girmesi ile birlikte ev olarak kullanılmasına denmektedir. Bu şekilde üretilen evlere de konteyner ev adı verilmektedir. Bu evlerin en önemli özelliği kişiye özel olarak kompakt bir şekilde tasarlanabilmeleridir. Peki konteyner ev nasıl yapılır ? Bu sorunun ayrıntılı yanıtı şu şekilde:

  • İlk olarak doğru ve detaylı bir planlama yapmak gerekmektedir. Eğer hayalinizdeki planı düzgün bir şekilde aktarabilirseniz beklentilerinizi tam anlamı ile karşılayacak bir eve sahip olabilirsiniz.
  • Doğru ve rasyonel bir planlama aynı zamanda bütçe için de büyük önem taşımaktadır. Eğer projenizi bütçenize göre ayarlamazsanız büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Ancak unutmayın ki, konteyner evler oldukça ekonomik bir şekilde de üretilmektedir.
  • Konteyner evler için bir diğer önemli nokta ise ev hazırlandıktan sonra üzerinde duracağı yerleşim alanının hazırlanmasıdır. Seçilen arsanın düz olması ve evin kurulacağı katmanın oluşturulması zorunludur. Bu işlemler engelleri ortadan kaldırmak ve zeminden akabilecek su ve benzer şekilde yıpratıcı olabilecek doğal etkenlerin önüne set çekmek için yapılmaktadır.
  • Daha sonraki adım ise konteyner evin kurulması aşamasıdır. Eğer birden çok konteyner birleştirilerek bir ev yapılması planlanıyor ise konteyner evi dört köşesinden üzerinde bulunduğu alana sabitlemek gerekmektedir.
  • Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından ise ısı ve ses yalıtımı çalışmaları yapılmaktadır. Sağlam ve kaliteli bir yalıtım yapmak için panel kaplama yöntemi veya köpük helvalar kullanılmaktadır.
  • Konteyner eve yerleşmeden önceki son adım ise yapılacak iç dekorasyon çalışmalarıdır. İnternetten ilham alabileceğiniz gibi, eğer doğa içindeyseniz doğadan parçalarla ev Birçok farklı konsepti inceleyerek beklentilerinize en uygun dekorasyon çalışmalarını yapabilirsiniz.

Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Konteyner ev inşa edilirken dikkat edilmesi gereken önemli püf noktaları bulunmaktadır. İlk adım olarak, henüz ev yapım aşamasındayken, evi taşırken veya inşa ederken belirlenen noktada mutlaka bulunması gereken kamyon gibi daha büyük araçlar mutlaka önceden ayarlanmalıdır. Öte yandan, evin rüzgar, yağmur ve kar gibi doğal etkenlere karşı sağlam olduğundan emin olmak gerekmektedir.

Ev dekorasyonu çalışmalarını yaparken, evin yer aldığı bölge ile dekorasyon tarzı arasında çok büyük zıtlıklar olmamasına dikkat etmek önemlidir. Konteyner ev kurulumu yapılırken evler bir vinç yardımı ile alana yerleştirilmektedir. Evin indirilmesinin ardından herhangi bir hasar olup olmadığını mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir. Eğer bir hasar söz konusu ise evi inşaa eden firma ile iletişime geçilmelidir.

Bu şekilde oluşan hasarı ek ücret ödemeden tazmin edebilirsiniz. Konteyner ev yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında evin imar yönetmeliklerine uygun bir şekilde ve ilgili makamlardan ev ile ilgili gerekli belgelerin alınma gerekmektedir. Ek olarak, her konteyner ev için farklı bir prosedür uygulanabilmektedir. Evin bulunduğu konum bu prosedürlerin belirlenmesinde en önemli etkenlerdir.

Konteyner Ev Avantajlı Mı?

Konteyner evlerin birçok kişi tarafından tercih edilmeye başlandığını belirtmiştik. Peki konteyner evler gerçekten avantajlı mı? Bu sorunun yanıtı “Evet”. Bu evler alternatif bir yaşam biçimi olmasının dışında konteyner evlerin sağladığı birçok fayda bulunmaktadır. Eğer örnek vermek gerekir ise, bu evlerin yüklenmesi ve taşınması çok kolaydır. Evler binlerce farklı türde kişiselleştirilebilmektedir. Her türlü iklim koşullarına uygun üretilen bu özel evler her iklimde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Doğal afetlere karşı çok daha dayanıklı olan bu evler, yan yana dizilmiş betonarme binalardan çok daha azdır.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor. Hemen Nakliyat hizmeti almak için tıklayın

Ek olarak, Miras Payı Hesaplama Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızı okuyarak miras payı hesaplaması hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…