Kapalı Balkonlar İçin Kış Bahçesi Tavsiyeleri

0
1141

Kapalı balkonları kış mevsimi geldiğinde en iyi nasıl değerlendirebilirsiniz? Bu sorunun cevabı kesinlikle kış bahçesidir. Birbirinden modern, şık ve konforlu kış bahçesi tavsiyelerimiz ile muhteşem kış manzaralarını evinizin konforu ve sıcaklığı ile izleyin! Bu yazımızda, kapalı balkonlar için kış bahçesi tavsiyelerimizi detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız. Eğer siz de hazırsanız, kış bahçesi tavsiyelerimizi birlikte incelemeye başlayabiliriz…

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Yaz mevsiminde uyguladığımız bahçe konsepti, kahvaltılardan akşam yemeklerine kadar her türlü konuk ağırlama günlerine eşlik ederek yaz aylarının hareketli günlerine uyum sağlıyor. Havaların soğuması ve sonbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte bahçe konsepti yerine kapalı ve sıcak ortamlara bırakmaya başlıyor. Bu durum da ister istemez duygusal anlamda bir olumsuz bir etki yaratıyor.

Eğer bu olumsuz atmosferden etkilenmek istemiyorsanız, kapalı bir balkonunuzun olması yeterli! Kapalı bahçenizi modern, zarif ve rahat kış bahçesi şablonları ile yapılandırarak gözünüz gibi baktığınız bahçenizden sonbahar ve kış aylarında ayrılmanıza gerek kalmaz. Tam anlamı ile şeffaf olmasına rağmen full yalıtım sistemi ile soğuk havanın içeri girmesine engel olan özel camlarla bahçenizi kaplayabilir ve size özel balkonda kış bahçenizi tasarlayabilirsiniz. Tasarladığınız bu özel kış bahçesinde aynı yaz mevsiminde olduğu gibi vakit geçirebilir ve misafirlerinizi dilediğiniz gibi ağırlayabilirsiniz.

Çalışma Odası ve Meditasyon Kış Bahçeleri

Kış mevsiminin yarattığı huzurlu ortam hem zihinsel açıdan yenilenmeye hem de üretkenlik seviyesinin yükselmesi için insanlar üzerinde birçok olumlu etki bırakıyor. Kış bahçenizi çalışma odası veya meditasyon alanı olacak şekilde dizayn ettiğinizde, kendinize vakit ayırırken size özel bir alana da sahip olabilirsiniz. Balkonunuzu çalışma odası ya da meditasyon alanı olarak dekore etmek istediğiniz zaman, ahşap malzeme ve toprak tonları, dikkat dağınıklığını önlemek için tercih edebilirsiniz. Ek olarak, kış bahçenize ekleyeceğiniz kokulu ve şık mumlar, bitkiler ve pastel renkli tonlar ruhunuzun yenilenmesine yardımcı olur. Bu şekilde hazırlanan özel bir kış bahçesini hem çalışma odanız olarak kullanabilir hem de istediğiniz zaman huzurlu bir şekilde meditasyon yapabilirsiniz.

Konuk Ağırlamak İçin Kış Bahçesi

Balkonunuzu kış bahçesine çevirerek bu bölümü de evinizin bir başka odası gibi kullanabilirsiniz. Yaz mevsiminde olduğu gibi kış bahçenizde de misafirlerinizi ağırlayabilir ve aile yemeklerinizi bu alanda keyif ve huzurla yiyebilirsiniz. Oluşturacağınız bu özel kış bahçesinde doğa ile bütünleşebilir ve günün stresini bu huzurlu ortamda atabilirsiniz. Balkonunuzun dekorasyonuna göre koltuk, sandalye takımları ve masalar seçebilir, bahçenizi bitkiler ve mumlarla süsleyebilirsiniz. Ayrıca, keyifli zaman geçirmek için de  televizyon ya da playstation gibi elektronik aletlerinizi de buraya taşıyabilirsiniz.

Renkli Kış Bahçeleri

Kış bahçenizde kullanacağınız canlı pastel renkler ile kış mevsiminin karanlık puslu havasını dağıtabilir ve içinizi aydınlatabilirsiniz. Kullanım tercihinize göre, sahip olduğunuz alana uyun olarak masa, sandalye ya da konforlu koltuklar ile bahçenizi dekore edebilirsiniz. Ek olarak, kış bahçenizi daha da canlandırmak için renkli minderler, halılar, sandalyeler ve çiçekler ile donatabilirsiniz. Bunun dışında, kış bahçenizin tavanını da cam yaptırarak geceleri yıldızları, yağışlı havalarda yağmur ve karı, evinizin sıcaklığı ve konforu eşliğinde izleyebilirsiniz. Bu seçeneğin kış mevsimlerinde alabileceğiniz en iyi terapilerden biri olacağından emin olabilirsiniz.

Hasır Ürün Şıklığı İle Kış Bahçesi

Kış bahçenizi dekore ederken hasır ürünleri tercih ederek çok özel bir şıklık yakalayabilirsiniz. Tercihinizi hasır ürünlerden yana kullanarak hem hafiflik hem de kolay kullanım sağlayan ürünleri bahçenize yerleştirmiş olursunuz. Bu sayede modern ve şıklığı ile göz dolduran bir bahçe yaratabilirsiniz. Ek olarak, hasır mobilyalarınızı, kanepe ve sehpalar ile bütünleştirebilirsiniz. Her renge ve dekorasyona uyum sağlayabilen hasır ürünler ile kış bahçenizi kolayca dizayn edebilir ve kendinize özgü şıklık yakalayabilirsiniz. Daha farklı ürünler ile de kış bahçenize renk katmak isterseniz sallanan koltuk ya da küçük salıncak veya hamak gibi farklı ve etkileyici ürünler tercih edebilirsiniz.

Minimalist Kış Bahçesi

Kapalı balkonunuz çok küçük diye üzülmeyin! Küçük bir balkonu da çok şık ve kullanışlı bir kış bahçesine dönüştürebilirsiniz. Buradaki en önemli nokta en doğru model ve renk seçimleri ile birlikte kendinize uygun minimalist ve özel bir balkon yaratabilirsiniz. Örnek olarak, bu özel alanda kitabınızı okuyabilir, müzik dinleyebilir, kahvenizi içebilirsiniz. Ayrıca dostlarınızı da bu özel minimalist kış bahçesine davet ederek keyifli günler yaşayabilir ve evinize renk katabilirsiniz.

Octovan Parça Eşya Taşıma

Evden eve taşınmada en güvenilir firmaların başında gelen Octovan, taşınırken ya da parça eşya taşıma işlerinizde ihtiyacınız olabilecek tüm hizmetleri sağlamak için her zaman sizin ile birlikte! Octovan eşyalarını senin için kolileyebilir, (mutfak eşyaları, kıyafetlerin, küçük büyü her şey) Avizelerini söküp takmak için elektrikçi aramana gerek kalmadan halletmeni sağlayabilir, stor perdelerini söküp takabilir, duvar montajı gerekiyorsa (TV duvar montajı) senin için hızlı ve kolay bir şekilde yapabilir. Üstelik tüm bu hizmetleri nakliye ekipleri tarafından evinizi taşırken yapabilmektedir. Octovan ek hizmet fiyatlarını istek oluştururken görüntüleyebilirsiniz. Octovan taşıma ya da parça eşya taşıma hizmetlerinden faydalanabilmek ve fiyat almak için octovan.com web sitesi ya da mobil uygulamayı kullanabilirsiniz.