Taşınırken Mobilya Demontajı İçin Tavsiyeler

0
872

Yeni bir eve taşınma süreci zorlu ve sıkıcı bir dönem olmasının yanında ekstra emek ve çaba da istiyor. Öncelikli olarak tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek bütçe dahilinde yeni bir evin bulunması, bu adımın ardından oturulan evdeki eşyaların toparlanması ve paketlenmesi, taşınılacak evdeki tadilat ve yenileme işlemlerinin yapılması ve güvenilir bir evden eve nakliyat şirketinin bulunması gibi birçok önemli aşama taşınma sürecinde sizleri bekliyor olacak. Neyse ki, artık günlerce ya da haftalarca nakliyat firması aramanıza gerek yok! Profesyonel ekipleri ve en iyi fiyat garantisi ile hizmet veren Octovan, her türlü taşıma işleminiz için yanınızda.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Octovan’a web sitesi, mobil uygulama ve çağrı merkezini arayarak ulaşabilirsiniz. Taşıma sektöründeki yeni gelişmeleri sürekli olarak takip eden ve en modern araçlar ile konuklarına hizmet sunan Octovan, sorunsuz bir taşınma süreci için sizleri bekliyor! Evden eve taşınırken bazı eşyalarınızın demontajını yapmanız gerekmektedir. Bu işlemi sizin için Octovan’ın profesyonel ekipleri hızlı ve güvenli bir şekilde sunuyor, ancak demontaj işlemlerini kendiniz yapmak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Bu yazımızda, mobilya demontajında dikkat etmeniz gereken noktaları detaylı olarak mercek altına aldık. İşte mobilya demontaj tavsiyeleri ve püf noktaları…

Demontaj İşlemi İçin Alet Seçimi

Taşınma sürecinde en önemli noktalardan bir tanesi de eşyalarınızın zarar görmemesidir. Bu yüzden de eşyalarınızın demontaj işlemini yaparken yapacağınız alet seçimi çok önemlidir. Mobilyaların demontajını gerçekleştirirken vidalar ve bağlantı aparatlarını sökmek için doğru alet tercihi yapmalısınız. Demontaj işlemi için yanlış alet seçimi yaptığınızda hem mobilyalarınıza zarar verebilirsiniz hem de çok zorlanacağınız için kabusa dönüşebilir. Örnek olarak demontaj işlemlerinde en çok ihtiyaç duyacağınız araç olan tornavida, yanlış bir seçim yapılması durumunda zor dakikalar yaşamanıza neden olabilir.

Eğer vidaya uygun tornavidayı bulamazsanız vidanın başını bozabilir ve vidanın açılmasını çok daha zor bir hale getirebilirsiniz. Demontaj işlemi yaparken en önemli nokta kişisel güvenliğinizdir, bu yüzden mutlaka dikkatli olun ve işlem sırasında başka şeyler ilgilenmeyin. Demontaj aşamasında baş tarafı ezilmesi ya da hasar görmesi nedeni ile yalama olan vidaları tornavida ile çıkarmaya çalışmak yerine bir parça lastik yardımı ile kolay ve hızlı bir şekilde mobilyalarınızdan çıkarabilirsiniz.

Tornavida kullanırken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta ise işleme başladığınızda vidayı sıktığınızı ya da açtığınızı anlayabilmektir. Bu durumu vidaya zarar vermeden anlayabilmek için başparmak kuralını uygulayabilirsiniz. Baş parmağınızı dik şekilde vidanın üstüne koyduğunuz zaman diğer dört parmağınızın gösterdiği yön vidayı sıktığınız anlamına gelir. Bunun tam tersi yöndeki işlem de vidayı açtığınız anlamına gelmektedir.

Demontaj Yapacağınız Eşyaları Dikkatli Seçin!

Evden eve taşınma aşamasında odadan tek parça halinde çıkmayan mobilya ve eşyalar zorunlu olarak demontaj yapılarak nakliye firmasının arasına taşınır. Ek olarak, bazı hassas ve özel eşyaların taşınma sırasında zarar görmemesi için demontajı yapılmalı mutlaka!

Bir başka dikkat edilmesi gereken önemli şey de mdf ve sunta kullanılarak yapılan mobilyaların mutlaka demontajının yapılması gerekiyor. Eğer evden eve nakliyat firması Octovan gibi demontaj işlerini sizin yerinize yapıyorsa basit bir etiketleme yöntemi ile hangi eşyaların demontajının yapılacağını firma çalışanlarına kolayca anlatmak için eşyaların üzerine etiket yapıştırabilirsiniz.

Farklı bir teknik olarak ise taşıma ekibine işe başlamadan önce ön bilgilendirme yapabilir ve hangi mobilyaların demontajının yapılacağını detaylı bir şekilde açıklayabilirsiniz. Eğer gerekli bilgilendirmeyi taşıma ekibine yapmazsanız ve taşınma günü sürekli değişen taleplerde bulunursanız hem taşınma süreciniz uzar hem de eşyalarınıza zarar gelme ihtimali yükselir. Bu yüzden, etiketleme ya da ön bilgilendirme yöntemi ile taşıma işlemini gerçekleştiren ekibe mutlaka bilgilendirme yapmanız gerekiyor.

Mobilyaların Taşınmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mobilyaların paketlenmesi ve nakliye aracına taşınma konusu da çok dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi kesinlikle! Evden eve nakliyat firmaları ayna, cam ve gümüşlük gibi hassas eşyaların taşınmasında paketleme yapmamayı tercih etmektedir. Bunun nedeni ise, kırılabilecek bu eşyaların sadece alt ve üst yüzeyinin çarşaf ya da battaniye ile örtülerek taşıma ekibinin bu hassas malzemelerin görmelerini ve daha dikkatli davranmalarını sağlamaktır. Hatta bazı nakliyat firmaları, cam eşyaları sadece streç film ile sararak hassas eşyaların diğer eşyalardan ayrılmasını ve daha özenli taşınmasını sağlıyor. Ancak birçok müşteri de hassas eşyaların yeteri kadar özenli paketlenmediğini iddia ederek önlem alınmasını rica edebiliyor.

Ancak bu işlemin kırılacak eşyaları diğer eşyalardan ayırt etmek için yapıldığını hatırlatmakta fayda var! Mobilyalar taşınırken dikkat edilmesi gereken maddeler şunlardır: Mobilyalarınızın vida ve bağlantı aparatlarını içine notlar koyarak şeffaf poşetlere yerleştirin, cam, ayna ya da içinde cam olan ürünlerin paketlenmesi için profesyonel bir ekipten yardım alın, mobilyalarınızın ayakları sökülebiliyorsa mutlaka sökmeyi tercih edin, gardırop gibi sökülmesi ve kurulması zor olan mobilyalarınızı en sona bırakın ve yeni evde de ilk önce bu eşyaların montajının yapılmasını talep edin, mobilyalarınızın sökülebilme özelliği olan her parçasını sökmeyi tercih edin, ağır olan mobilyalarınızın ilk önce taşınmasını ve aracın en ön bölümüne yerleştirilmesini talep edin!

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.