İstanbul’dan Taşınmak İçin 10 Neden

0
1050

Türkiye’nin hatta Dünya’nın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul, her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turist ağırlıyor. Kendine hayran bırakan İstanbul’da gezilecek ve görülecek çok fazla yer olmasına rağmen bu özel şehirde yaşamak turist olmaya hiç benzemiyor.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Trafik, gürültü kirliliği ve yüksek yaşam masrafları gibi birçok neden İstanbul’da yaşamayı zorlaştırıyor. Eğer siz de İstanbul’dan taşınarak yaşam standartınızı yükseltme hayalleri kuruyorsanız İstanbul’dan taşınmak için geçerli 10 nedeni detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız bu maddeleri detaylı bir şekilde incelemeye başlayabiliriz.

Trafik

İstanbul denince akla gelen ilk maddelerden bir tanesi de trafiktir kuşkusuz! Türkiye’nin en kalabalık şehri unvanını taşıyan ve her yıl binlerce göç almaya devam eden İstanbul’da sadece anayollarda değil ara sokaklarda da trafikten kurtulmanız mümkün değil. İstanbul’da günlük plan oluştururken trafik şartlarını göz önünde bulundurmak maalesef bir zorunluluk haline dönüştü. İstanbul’da mesafelerin uzun olması nedeni ile çalışan kişilerin işe gidiş geliş süresi ortalama 1 saattir. Trafikte her gün en az 2 saat harcamak istemiyorsanız Türkiye’nin nüfusu yoğun olmayan şehirlerine taşınarak sevdiklerinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

Çevre ve Gürültü Kirliliği

İstanbul sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın da sayılı metropollerinden bir tanesi. Bu yüzden İstanbul’un her bölgesinde araç gürültüsüne maruz kalabilirsiniz. Özellikle nüfusun her geçen gün katlanarak artması nedeni ile her gün yeni bir konut projesi hayata geçiyor. Bu yüzden çevre ve gürültü kirliliği birleşerek gün içerisinde dayanılmaz bir hale dönüşebiliyor. Evinizde otururken ya da sokakta yürürken gürültü kirliliğinden kaçınmanız maalesef mümkün değil. Türkiye genelinde gürültü kaynaklı şikayetlerin 1/4’ü İstanbul’dan gelmektedir. İstanbul, en fazla gürültü şikayetinin alındığı İzmir’den 4 kat daha fazla şikayet alıyor. Eğer siz de çok daha huzurlu ve sakin bir yerde yaşamak istiyorsanız İstanbul’dan taşınmanız yeterli.

Yetersiz Yeşil Alan

Büyük şehirlerde yaşayan insanların yaşadığı en büyük sorunlardan bir tanesi de stres atmak amacıyla yürüyüş yapılabilecek, dinlenip vakit geçirilebilecek yeşil alanların az olmasıdır. Bu durum da hayat kalitesini önemli ölçüde düşürmektedir. İstanbul’da yeşil alan o kadar az ki, hafta sonu dinlenmek için gidilen mesire alanlarında tek bir boş yer olmadığını görebilmeniz mümkün! İstanbul’da yapılacak her etkinliği çok net bir şekilde planlayıp gideceğiniz yer dolmadan hızlı bir şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Sevdikleriniz ile birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz, yeşillik alanların bolca olduğu bir yerde yaşamak için İstanbul’dan Akdeniz, Ege ya da Karadeniz bölgesinde yer alan bir şehre taşınabilirsiniz.

Yaşam Masraflarının Pahalılığı

İstanbul’un konaklama ücretleri açısından Dünya’nın en pahalı şehirlerinden biri olduğunu vurgulamıştık. Ancak bu durum sadece konaklama ücretleri ile sınırlı değil maalesef! İstanbul’da yeme-içme ve giyim kuşam masrafları da Türkiye ortalamalarının çok çok üstünde. İstanbul’da yaşayarak birçok hizmete ve seçeneğe çok daha kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz, ancak bunun da bir bedeli var maalesef. Örnek olarak Anadolu’nun herhangi bir şehrinde restorana gittiğiniz zaman ödeyeceğiniz fatura ile İstanbul’daki bir restoranda ödeyeceğiniz fatura arasında önemli derecede bir fark olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Konaklama Ücretlerinin Çok Yüksek Olması

İstanbul’da yaşamanın maliyeti gerçekten çok yüksek. İstanbul’da 1+1 evler bile dudak uçuklatan kira bedeline sahip. Özellikle de şehir merkezinde bir evde oturmayı planlıyorsanız çok ciddi paralar ödemek zorundasınız. Şehir merkezinden uzaktaki yerleşim yerlerinde kiraların ve ev fiyatlarının daha uygun olduğu bir gerçek, ancak bu sefer de ulaşım için hem uzun saatler hem de büyük paralar harcamak zorundasınız. Örnek vermek gerekir ise İstanbul, New York, Londra, Paris ve Madrid gibi dünyanın en önemli şehirleri ile konut fiyatları ve kiraları alanında yarışıyor. Eğer siz de konaklama için çok daha az para harcamak ve yaşam standartlarınızı yükseltmek istiyorsanız İstanbul’dan taşınmayı tercih edebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Yoğunluğu

İstanbul’da en büyük problemlerden bir tanesinin trafik olduğunu belirtmiştik. Birçok Avrupa ülkesinden daha fazla nüfusa sahip olan İstanbul’da toplu taşım araçları ihtiyaçları karşılamada yetersizdir. Toplu ulaşım seçeneklerinin sınırlı ve yetersiz olması nedeni ile tüm ulaşım araçları çok kalabalıktır. Toplu taşıma araçlarına özellikle işe gidiş ve işten çıkış saatlerinde binebilmek çok zordur. Örnek vermek gerekir ise, metrobüs araçları çok sık aralıklar ile hizmet vermesine rağmen işe gidiş saatlerinde metrobüs kullanabilmek için uzun süreler beklemek zorunda kalıyorsunuz. Yaya yürüyüş yollarında bile trafik oluştuğunu görebileceğiniz İstanbul, toplu ulaşım konusunda Türkiye’nin açık ara en çok sıkıntı yaşan şehri diyebiliriz. Eğer siz de toplu ulaşımda çok yoğun bir kalabalık ile karşılaşmak istemiyorsanız İstanbul’dan ayrılarak nüfusu çok daha az bir şehre taşınabilirsiniz.

Çarpık Şehirleşme

İstanbul’un bir diğer önemli sorunu ise çarpık şehirleşme kuşkusuz! İstanbul’un büyüleyici boğaz manzarası yanı sıra çirkin gözüken çarpık yapılaşma hem görüntü kirliliği yaratıyor hem de ulaşım ve yaşam kalitesini olumsuz olarak etkilemektedir. Şehrin oluşumu aşamasında herhangi bir şehir planlaması yapılmadığı için insanlar büyük sıkıntılar yaşayabiliyor. İstanbul’da toplu ulaşımın yetersizliği nedeni ile araba kullanan bir kişinin evinin bulunduğu sokağa girebilmesi ya da arabasını park edebileceği bir yer bulabilmesi gerçekten oldukça zor. Bu benzeri sorunlara çarpık yapılaşmanın neden olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Siz de bu sorunlar ile yüzleşmek zorunda kalmak istemiyorsanız tek yapmanız gereken İstanbul’dan taşınmak! Tüm taşıma işlemleriniz için Octovan her zaman yanınızda!

Yüksek Suç Oranı

Türkiye’nin en kalabalık şehri olması özelliği ile birlikte İstanbul, suç oranının da en yüksek olduğu şehir olarak dikkat çekiyor. Stresli ve yoğun bir şehir yaşamı bireylerin çok küçük nedenlerden dolayı kolayca sinirlenmesine neden oluyor. Bunun yanında gelir düzeyi düşük ya da işsiz insanların çokluğu, hırsızlık ve soygun gibi suç unsurlarının sık bir şekilde gözlemlenmesine neden oluyor. Bu ve benzer sebeplerden dolayı İstanbul’daki suç oranı Türkiye ortalamasının çok üstündedir. Siz de sevdiklerinizin daha güvenli bir ortamda yaşamasını istiyorsanız İstanbul’dan taşınarak daha huzurlu ve güvenli bir hayat ortamı yaratabilirsiniz.

Deprem Bölgesi Olması

Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’un en büyük sorunlarından bir tanesi de deprem bölgesinde olmasıdır. İstanbul’da 1999 depreminden önce yapılan binaların çok büyük bir bölümü deprem riski göz önünde bulundurularak yapılmadı. Bu nedenle de İstanbul’daki binaların büyük bir çoğunluğu riskli yapı sınıfında yer almaktadır. İstanbul’da büyük bir deprem olması bekleniyor, ancak bu depremin ne zaman olacağı belli değil. İstanbul’daki binaların çok büyük bir bölümünün riskli yapı olduğunu da düşünürsek, ailenize ve sevdiklerinize daha güvenli ve huzurlu bir yaşam olanağı sağlamak için İstanbul’dan farklı bir şehirde yaşamayı seçebilirsiniz.

Nüfus Yoğunluğu

İstanbul’un çok kalabalık bir şehir olduğunun altını hemen hemen her maddede çizdik. İstanbul’da birçok hizmeti aynı anda bulabilme şansına sahipsiniz, ancak nüfus yoğunluğu çok fazla olduğu için herhangi bir etkinliğe katılmak istediğinizde uzun kuyruklarda saatlerce beklemek zorunda kalabiliyorsunuz. Nüfus yoğunluğu hayatın tüm bölümlerinde büyük sorun olarak karşınıza çıkıyor. İstanbul’daki nüfus yoğunluğu nedeni ile önemli bir zamanınızı sıralarda ya trafikte bekleyerek geçirmek yerine farklı bir şehre taşınarak ailenize ve sevdiklerinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz. İstanbul’dan ayrılmak için en iyi nedenlerden bir tanesi nüfus yoğunluğu diyebiliriz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.