Evden Eve Taşınırken Çiçekler Nasıl Paketlenir?

0
1738

Yeni bir eve taşınırken birçok önemli detay ile ayrı ayrı uğraşmak ve zaman harcamak gerekiyor. Eşya paketleme ve paketlenen eşyaları kolilere yerleştirmenin dışında bu eşyalarınızın yeni evinize nasıl taşınacağı da büyük önem taşımaktadır. Taşınma sürecinde genellikle eşya taşıma işlemlerine odaklanmaktadır, ancak çiçekleriniz de bulunuyor ise çiçeklerinizin taşınma sürecinde nasıl paketleneceğini bilmeniz gerekiyor.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bu yazımızda, evden eve taşınırken çiçeklerin nasıl paketlenmesi gerektiğini detaylı bir şekilde açıkladık. Eğer siz de hazırsanız evden eve taşınırken çiçekler nasıl paketlenir? Konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz. 

Çiçek Paketleme Yöntemleri

Hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi de çiçeklerdir kuşkusuz! Çiçekler bulundukları her ortama harika bir görsel katkı sağlamaktadır. Yaşam alanlarımızı renk ve kokuları ile canlandıran bu özel bitkiler evden eve nakliyat işlemi zamanı geldiğinde dönemde paketleme için ayrı bir özen ve emek isterler. Yıllarca sizin ile birlikte yaşayan çiçeklerinizi yeni evimize götürerek sizden ayrılmamalarını istemeniz çok doğaldır. Evden eve nakliyat hizmeti için çiçeklerin zarar görmemesi adına doğru bir şekilde paketlenmeleri büyük önem taşımaktadır. Çiçekler nasıl paketlenir? Konu başlığı altında dikkat edilmesi gereken 6 madde bulunmaktadır. İşte evden eve taşınırken çiçek paketleme için dikkat etmeniz gereken maddeler…

Taşınma Günü Öncesi

Taşınma günü gelmeden çiçeklerinizi güvenli bir şekilde yeni evinize taşıyabilmek için bir takım önlemler almanız gerekiyor. Taşınma gününden bir gün önce çiçeklerinizi az miktarda su ile sulayın. Taşınma sürecinde çiçeğin toprağının çok sulu ya da çok kuru olması çiçeğinizi olumsuz etkileyecektir. Çok kuru ya da çok sulu bir toprak çiçeğinize zarar verebilir. Eğer çiçeklerinizden bazıları koli ve paketlere sığmayacak kadar büyük ise evden eve nakliye firması seçimi yaparken bu durumu mutlaka kendileri ile paylaşın. Eğer çalıştığınız evden eve nakliyat firması profesyonel bir ekip ile çalışıyor ise taşıma aracında çiçekleriniz için ayrı bir yer ayıracaktır ya da daha uygun bir taşıma aracı ile taşınma günü gelecektir.

Çiçek Paketlemeye Hazırlık

Çiçek paketleme öncesinde yapmanız gereken bazı işlemler bulunuyor. İlk adım olarak çiçeklerinizin saksı bölümünü altlık bölümünden ayırın ve bir poşete koyup poşeti çiçeğin toprakla buluştuğu noktadan köküne zarar veremeyecek bir şekilde bağlayın. Bu noktada eğer ihtiyaç duyarsanız plastik kelepçeler de kullanmayı tercih edebilirsiniz. Böylece taşıma sırasında araç içindeki sarsılmalara karşı saksıdaki toprağın dağılması ve saksı kırılması gibi durumlarda saksı ile toprak bir arada kalacaktır. Bu sayede çiçeğiniz zarar görmeden yeni evinize ulaşacaktır.

Kutu İçi Yan Destekler

Çiçek saksınızı güvenli bir şekilde poşet ile kapladıktan sonra çiçeğinizden, çok fazla uzun olmamak şartıyla, daha uzun iki çubuk alarak saksının yan bölümlerine sıkı bir şekilde bantlayın. Bu önlem sayesinde çiçeğin kutuda iken kutun ters dönmesi durumunda bu destekler ile çiçeğin sabit kalması sağlanacaktır. Basit ve etkili önlemleri uygulayarak çiçeklerinizin taşınma sürecinde zarar görmesini engelleyebilirsiniz. 

Kutuya Yerleştirin

Çiçeklerinizi düzgün bir şekilde paketledikten sonra kutuya da güvenli bir şekilde yerleştirmeniz gerekiyor. Çiçeklerinizi kutu içerisine yerleştirin ve kutunun yan taraflarında kalan boşlukları ambalaj kağıtları ile sıkıca doldurun. Bu işlemi yaptıktan sonra çiçeği yerleştirdiğiniz kutuyu hafifçe sallayın ve çiçeğin kutuda sarsılmadan sabit bir şekilde durduğundan emin olun. 

Çiçeklerin Hava Aldığından Emin Olun

Çiçeklerin taşıma günü güvende olması kadar taşıma esnasında hava alabilmesi de çok önemlidir. Çiçekler karton koliye yerleştirdikten sonra koliyi düzgün bir şekilde kapatıp bantlamanız yeterli olacaktır. Çiçekler uzun sure kolide kalması durumunda hava alamayarak solabilir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için çiçeklerin içinde yer aldığı kolilerin yan bölümlerine birkaç adet ufak havalandırma deliği açmanız gözünüz gibi baktığınız çiçeklerinizin havasız kalarak solmasına engel olacaktır.

Çiçekleri Kutudan Çıkarma

Yeni evinize geçtiğiniz ilk gün sizi eşyalarınız ile dolu sayısız koli bekliyor olacak. Bu durumda önceliği paketlemiş olduğunuz çiçeklere vermenizi tavsiye ediyoruz. Taşınma işlem tamamlandıktan sonra yeni evinizde çiçekleri olabildiğince önce kutularından çıkarmaya özen gösterin. Çiçekleri paketlerinden çıkardıktan sonra çok fazla olmamak şartı ile biraz su verin ve tekrar toparlanmaları için onlara biraz zaman tanıyın. Çok kısa bir süre içerisinde yeni evinize alışarak eski günlerine sorunsuz bir şekilde döneceklerinden emin olabilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.