Ev Depolama İçin Eşyalar Nasıl Paketlenmeli?

0
834

Gündelik yaşam ve iş hayatı şartlarının çok hızlı bir şekilde değişmesi bu hızlı sürece ayak uydurmamızı zorunlu kılıyor. Ev depolama işlemi de son yıllarda popülerliği en çok artan hizmetlerden bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Ev depolama hizmeti almak için çok farklı nedenleriniz olabilir. Yeni bir eve taşımaya karar verdiğinizde evinizin tadilatları devam ediyor olabilir ya da yurt dışına belirli bir süre görev için gidiyor olabilirsiniz. Ev depolama hizmeti almak için nedeniniz ne olursa olsun eşyalarınızı depodan geri alırken bıraktığınız gibi sağlam bir şekilde bulmak istersiniz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Ev Depolama işleminde eşyalarınızı zarar görmeden bıraktığınız şekilde geri alabilmeniz için eşyalarınızı mümkün olduğunca güvenli ve sağlam bir şekilde paketlemeniz gerekir. Peki ev depolama için eşyalar nasıl paketlenmeli? Bu yazımızda, ev depolama hizmeti için eşyalarınızı paketlerken dikkat etmeniz gereken noktaları detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız bu önemli detayları birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Ev Depolama İçin Eşya Paketleme Yöntemleri

1- Ev depolama hizmeti için eşyalarınızı mutlaka kategorilere ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Her zaman ihtiyaç duyabileceğiniz önemli evraklar, kimlik, pasaport, kitaplar ve çocuk eşyaları gibi eşyaları tek bir noktada tutun ve her an ulaşabileceğinizden emin olun!

2- Ev depolama işlemleri için eşyalarınızı paketlemeye başlamadan önce hangi eşyaların depoya gideceğini belirlemek için depoya gidecek eşyalar listesi oluşturun. Bu liste ile hangi eşyaların depoda olduğunu çok daha rahat bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

3- Ev depolama hizmeti alırken atlamamanız gereken noktalardan bir tanesi de sigortadır. Nakliyat firmasından sigorta talep ederken hazırladığınız depoya gidecek eşyalar listesini de sigorta poliçesine mutlaka ekletin! Herhangi bir eşyanın eksik olması durumunda yazılı olarak mağduriyetinizi belgeleyebilirsiniz.

4- Paketleme işleminiz ne kadar kaliteli ve özenli olursa eşyalarınızı depodan geri aldığınızda o kadar düzgün ve hasarsız bulursunuz. Bu yüzden sağlam koliler, korumalı plastik kaplar, geniş balonlu naylon, mobilya koruyucu battaniye, koliler için açıklayıcı etiketler kullanarak eşyalarınızı ekstra koruma altına alabilirsiniz. Ev depolama işlemleri için dayanıksız paketleme malzemeleri ve çöp poşetlerini kesinlikle kullanmayın.

5- Ev depolama için paketlemeye karar verdiğiniz eşyaların mutlaka temiz ve kuru olduğundan emin olun. Hafif nemli eşyalar depoda kaldığı süre boyunca küflenerek zarar görebilir. Bu ve benzeri durumlar ile karşılaşmamak için depoya gidecek eşyaların kuru ve temiz olduğundan emin olun!

6- Ev depolama hizmeti alırken kolilerin yerleştirme sırası da büyük önem taşımaktadır. Ev eşyası paketlemesi yapılırken ağır eşyaları kolinin alt bölümüne, hafif eşyaları da kolinin üst bölümlerine yerleştirmeye özen gösterin.

7- Paketleme işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli konu da ağır eşyaları küçük kolilere yerleştirmektir. Ağır eşyaları büyük bir koli içerisine yerleştirirseniz diğer eşyaların da bu koliye eklenmesi ile birlikte büyük kolinin taşınması çok zor hale gelecektir. Bu ağır ve büyük koli taşınırken eşyalarınızın zarar görme olasılığı çok yüksektir. Bu yüzden ağır eşyaları küçük kolilere yerleştirin.

8- Kırılacak eşyaları paketlerken ekstra çaba ve malzeme harcamanız gerekiyor. Mutfak eşyalarınızı paketlerken tüm eşyalarınızı teker teker sarın ve bu eşyaları koliye yerleştirirken koli içindeki tüm boşlukları balonlu ambalaj kağıtları ile doldurun. Kırılacak eşyaları paketlerken ne kadar çok ambalaj kağıdı kullanırsanız o kadar çok önlem almış olursunuz.

9- Ev depolama hizmeti için eşya paketlemesi yaparken kolilerin tamamının dolu olduğundan emin olun. Yarım dolu olan koliler eşyaların taşıma aracına yüklenmesi sırasında çökme yapacağı için diğer eşyalarınızın zarar görmesine neden olabilir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmamak için kolilerinizi tam olarak doldurmaya özen gösterin. Kolilerinizi dolduracak kadar eşyanız yok ise paketleme malzemeleri ile son kolinizi doldurabilirsiniz.

10- Ev depolama işleminde eşyalarınız uzun bir süre depoda bekleyeceği için toz ve zararlı maddelere karşı kolilerinizi sıkıca bantladığınızdan emin olun. Zararlı maddelerin kolilerin içerisine girmesine engel olarak eşyalarınızı çok daha güvenli bir şekilde depoda bekletebilirsiniz.

11- Ev depolama hizmetinde sizi üzebilecek en önemli şeylerden bir tanesi nemdir. Depoda uzun süre bekleyen eşyalar nemden etkilenerek bozulabilir ya da küflenebilir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için nemden etkilenebilecek eşyalarınızı plastik kutulara yerleştirmeyi tercih edin.

12- Etiketleme işlemi de ev depolama hizmetinde kritik bir öneme sahiptir. Kategorilere ayırdığınız eşyaları yerleştirdiğiniz kolilere uygun bir yazı ile etiketleyin. Eğer koli içerisinde kırılacak eşya bulunuyor ise büyük harfler ile koli içerisinde kırılacak eşya bulunduğunu belirtin.

13- Ev depolama hizmeti alırken eşyalarınızın zarar görmemesi için demonte edilebilen tüm eşyalarınızı demonteliyerek paketleyin. Mobilyalarınızı demontaj yapmadan depoya göndermeyin. Bu eşyalar büyük ve ağır olduğu için taşınma sürecinde zarar görebilirler.

14- Mobilya paketleme işleminde deri mobilyalar ekstra özen istemektedir. Deri mobilyalarınızı depolama işlemine hazırlarken, paketleme işleminden önce deri kremi ile uzun süreli depolamaya hazırlayın. Bu önlem ile deri eşyalarınızın güvenli bir şekilde korunmasını sağlayabilirsiniz.

15- Ev depolama sürecinde elektronik eşyalar en çok zarar gören eşyalar arasındadır. Elektronik eşyaları orijinal kutularını kullanarak paketlemeyi tercih edin. Eğer elektronik eşyalarınızın kutuları yok ise bu eşyaları da iyice sardıktan sonra karton ve balonlu naylon ile tekrar sarın. Bu şekilde ekstra güvenlik önlemi almış olursunuz.

16- Temizlik ve kuruluk ev depolama hizmetinde büyük bir öneme sahiptir. Dondurucu ve buzdolabı gibi beyaz eşyalar depoya gönderilmeden önce çok iyi bir şekilde temizlenmeli ve tam anlamı ile kuru olmalıdır. Bu eşyaların depolamadan sonra kapaklarını açtığınızda kötü kokular havasızlıktan dolayı oluşabilir. Bu eşyaları yeniden kullanıma almadan önce detaylı bir şekilde temizlemenizi tavsiye ediyoruz.

17- Son olarak ev depolama işleminde kıyafetlerinizin zarar görmemesi için ekstra önlem almanız gerekiyor. Giysilerinizi paketlerken içlerine mutlaka naftalin ya da böcek kovucu ürünler yerleştirin. Eğer elbiselerin zarar görmesini istemiyorsanız askılı kolileri kullanmanızı öneriyoruz. Askılı kolilerin alt bölümüne de naftalin yerleştirmeyi tercih edebilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.