Hangi Şehirler Konut Yatırımı İçin Uygun?

0
796

Türkiye’de yatırım denince akla gelen ilk yatırım aracı birçoğumuz için gayrimenkuldür kuşkusuz. Özellikle konut kredilerinin hızlı bir şekilde düşmesi ile birlikte son yıllarda konut yatırımı yapmak isteyen birçok kişi bütçesine uygun ev aramaya başladı. Bu noktada da en önemli sorulardan bir tanesi hangi şehirlerin konut yatırımı için uygun olduğu sorusu doğal olarak. Konut yatırımı için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Yazımızda, konut yatırımı için seçim yaparken dikkat etmeniz gerekenleri ve hangi şehirlerin konut yatırımı için daha uygun olduğunu detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız konut yatırımı için en uygun şehirleri birlikte incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Döviz kurlarındaki sert dalgalanmalar nedeni ile birçok kişi konut yatırımı yapmayı tercih etmektedir. İstatistiklere baktığınız zaman da konut fiyatlarının sürekli olarak artış gösterdiğini rahatlıkla görebilirsiniz. Ek olarak, yabancı yatırımcıların özellikle Ege ve Akdeniz bölgesindeki tatil merkezlerine gösterdiği yoğun ilgi konut fiyatlarındaki artışın katlanarak devam edeceğini gösteren en önemli kayaklardan bir tanesi şüphesiz! Gayrimenkul sektörleri ile ilgili güncel veri, analiz ve araştırma sonuçlarını hazırladığı detaylı raporlar ile konut yatırımı yapmak isteyenlerin bilgisine sunan REIDIN’in değerlendirmelerini göz önünde bulundurarak, konut yatırımı yapmak için en uygun şehirleri detaylı bir şekilde listeledik. İşte emlak yatırımı yapabileceğiniz en uygun şehirler ve konu ile ilgili öne çıkan tüm detaylar…

Adana

REIDIN raporlarına göre Adana, Türkiye konut piyasası genel bakış raporunda bölgesel yıllık brüt getiri oranları listesinde en sıralarda yer alıyor. Eğer konut yatırımı yapmayı planlıyorsanız kira getiri oranları çok yüksek olan Adana, en uygun emlak yatırımı merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Eğer Adana’ya yakın bir konumda oturuyorsanız emlak yatırımı için mutlaka bu bölgede araştırma yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Kocaeli

Türkiye’de en yüksek kira getirisi olan şehirlerden bir tanesinin de Kocaeli olduğunu biliyor muydunuz? REIDIN raporuna göre, tam anlamı ile bir sanayi merkezi olan Kocaeli hem stratejik konumu hem de sunduğu iş ve eğitim imkanları ile yoğun ilgi görüyor. Eğer siz de İstanbul gibi Kocaeli’ne yakın bir bölgede yaşıyorsanız emlak yatırımı yapmak için bu bölgeyi tercih edebilirsiniz.

İstanbul

Türkiye’de yaşayan herkesin en büyük hayallerinden bir tanesi de İstanbul’dan bir ev satın almak diyebiliriz rahatlıkla! REIDIN verilerine göre İstanbul, konut kira kazancında en üst sırada yer almasa da konut yatırımı yapmak isteyenlerin gözdesi olmaya devam ediyor. İstanbul’a yapılan yatırımların artarak devam etmesi ve 3’üncü havalimanı, 3’üncü köprü, Kanal İstanbul gibi büyük bütçeli projelerin varlığı İstanbul’u emlak yatırımı için cezbediyor.

Ankara

Türkiye’nin başkenti ve siyasetin kalbi olarak konut yatırımı yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği merkezlerden bir tanesi de Ankara doğal olarak. Yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgisini çeken büyük bütçeli projeler ile konut yatırımı değeri artan Ankara, REIDIN istatistiklerine göre de kira getirilerinde listenin en üst sıralarında kendine yer buluyor. Eğer siz de emlak yatırımı yaparken değeri sürekli olarak artan bir konut almak istiyorsanız Ankara en doğru tercihlerden bir tanesi.

İzmir

Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olmasının yanı sıra son yıllarda yapılan dev konut projeleri ile de adından sıkça söz ettiren İzmir, REIDIN verilerine göre, kira getirilerinin en yüksek olduğu şehirlerden bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Özellikle son yıllarda yapılan kentsel dönüşüm projeleri ile birlikte konut yatırımı yapmak isteyenlerin iştahını kabartan İzmir, emlak yatırımı yapmayı düşünüyorsanız mutlaka listenize eklemeniz gereken bir şehir.

Antalya

Türkiye’nin en tatil cenneti olarak bilinen, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Antalya, REIDIN istatistiklerine göre, kira getirisi en yüksek şehirlerden bir tanesi. İngiliz, Alman, Hollandalı, Fransız ve Rus turistlerin sürekli olarak konut aldığı Antalya’da ve Antalya’nın tatil merkezleri Belek, Kemer, Alanya ve Side gibi ilçeleri konut yatırımı yapmak için en ideal yerler arasında yer alıyor.

Bursa

Türkiye’nin en çok kira getirisi sunan şehirlerinin başında Bursa geliyor. İstanbul’a olan yakınlığı, üretim olanakları ve çok daha fazlası ile Türkiye’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Bursa, REIDIN verilerine göre, en çok kira geliri sağlayan şehri konumunda. Türkiye’nin en önemli sanayi merkezlerinden biri olan Bursa, konut yatırımı yapmak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak gözüküyor.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.