En Güzel Balkon Dizaynı Önerileri

0
1230

Yeni bir eve taşınırken en çok dikkat ettiğiniz şeylerden bir tanesi de evin balkonudur şüphesiz! Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan kişilerin rahatlamak ve bir parça huzur bulabilmek için sığındığı köşe olan balkonlar, evin akciğerleridir diyebiliriz rahatlıkla! Bu yüzden evinizdeki balkon dizaynı da büyük bir öneme sahiptir. Eğer evinizde doğru balkon dizaynı yapabilirseniz kendiniz ve aileniz için çok huzurlu ve sağlıklı bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Çünkü evinizde en çok oksijen depolayabileceğiniz ve güneş ışığı alabileceğiniz yer balkonlardır. Bu yazımızda, balkon dizaynı önerilerimizi detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız. Eğer siz de hazırsanız balkon dizaynı tavsiyeleri başlığı altında öne çıkan tüm detayları birlikte incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Herkesin evinde balkonların kullanım şekli farklıdır kuşkusuz! Ancak bir genelleme yapmak gerekir ise balkonlar boş bırakılmaktadır ve çoğunluk olarak çamaşır kurutma yerleri olarak kullanılmaktadırlar. Bir diğer kullanım alanı ise, balkonların depo gibi kullanılmasıdır. Evde bozulan, eskiyen ya da kullanılmayan eşyalar genellikle balkonda istiflenmektedir. Bunun dışında balkonları çiçek yetiştirmek için kullanmayı tercih eden kişiler de var doğal olarak. Fakat sizlerin de tahmin edebildiği gibi, balkonlar evin diğer bölümleri ile kıyaslandığında çok daha özensiz ve ihmal edilmiş kısımlar olarak öne çıkıyor. Bu duruma üzülmenize hiç gereken yok, çünkü balkon dizaynı önerilerimizi incelerken bu görsel balkon dizaynı tasarımlarının sadece görsel değil, aynı zamanda ne kadar faydalı olduğunu da fark edeceksiniz.

En Güzel Balkon Dizaynı Önerileri

Dinlenme Köşe Balkon Dizaynı

Balkonların evinizin en değerli bölümlerinden biri olduğunu unutmayın! Balkonunuzu boş bırakarak, çamaşır asma alanı olarak kullanarak ya da kullanılmayan eşyaları istiflediğiniz bir yer olarak kullanarak harcamayın. Balkon dizaynı konuları ile uğraşmak istemiyorsanız bile balkonunuzu kolay ve zahmetsiz bir şekilde dinlenme köşesine çevirebilirsiniz. Balkona atacağınız küçük bir masa ve rahat bir sandalye ya da şık bir berjer ile ayaklarınızı uzatabileceğiniz yumuşak bir puf dinlenme köşesi için yeterlidir. Küçük bir balkonunuz olsa da kitap okumak ya da laptopta dizi izlemek için güzel bir alana çevirebilirsiniz.

Bahçe Balkon Dizaynı

Balkonunuzu en iyi şekilde değerlendirmek için bir diğer balkon dizaynı önerisi de balkonunuzu bir bahçeye çevirmektir. Eğer çiçek yetiştirmeyi ya da koku ve renklerini seviyorsanız balkonunuzu alacağınız çiçekler ile harika bir bahçeye dönüştürebilirsiniz. Ek olarak, mevsimlik taze nane, maydanoz, biber kıvırcık ve taze soğan gibi sebzeleri de balkonunuzda kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Balkonda yetişen sebzeleri hafife almayın, muhteşem koku ve lezzetleri ile yiyebileceğiniz en lezzetli ve doğal sebzelerdir diyebiliriz. Eğer ufak da olsa bir balkonunuz varsa ve çok soğuk bir bölgede yaşamıyorsanız mutlaka sebze ekmenizi ya da çiçekler ile etrafınızı donatmanızı tavsiye ediyoruz.

Çalışma Odası Balkon Dizaynı

Balkon dizaynı tavsiyesi olarak balkonunuzu küçük bir çalışma odasına çevirebilirsiniz. Balkon duvarına doğru koyacağınız küçük bir masa ve bir de sandalye ile balkonunuzu sevimli bir çalışma odasına dönüştürebilirsiniz. Şundan emin olun ki, bu kadar bol oksijen alabileceğiniz geniş pencereler ile donatılmış bir başka çalışma odası bulabilmeniz mümkün değil. Eğer siz de balkonunuzu çalışma odasına çevirmeye karar verdiyseniz yağmur sularının içeri girmemesi için balkonunuza cam balkan sistemleri taktırmalısınız. Fakat, unutmayın ki, balkonunuzu cam dışında farklı bir ürün ile kapatmayı tercih ederseniz çok sıkıcı bir ortam yaratabilirsiniz. Bu yüzden seçim yaparken dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz. Cam balkon kapama sistemleri ile ne zaman isterseniz, özellikle güneşli ve güzel günlerde tüm camları tek bir tarafta toplayarak ve güzel havanın tadını çıkarabilirsiniz.

Su Göleti Balkon Dizaynı

Son balkon dizaynı önerimiz ise küçük bir su göleti takviyesi! Balkonunuza küçük bir su göleti ekleterek suyun rahatlatıcı sesi eşliğinde saatlerce dinlenebilir ve bol oksijen depolayarak yenilenebilirsiniz. Su göleti fikri güzel, ancak bunu nasıl yapacağız? Diye düşünüyorsanız endişelenmenize hiç gerek yok. Çünkü, gerçekten çok güzel bir balkon dizaynı basit bir tesisat düzenlemesi ile kolayca hayata geçirilebilir. Eğer su sesinin verdiği rahatlığı seviyorsanız balkonda su göleti oluşturma fikrini değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.