Ada Hayatı ve Adalar Evden Eve Nakliyat

0
833

İstanbul’da yaşarken kendinizi tatile çıkmış gibi huzurlu, rahat ve yenilenmiş hissetmek istiyorsanız nerede olmanız gerektiğini siz de tahmin edebiliyorsunuzdur. Tabii ki Adalar’dan bahsediyoruz. Prens adaları olarak da bilinen adalardan birine evinizi taşıyarak huzur dolu bir yaşamın kapılarını aralayabilirsiniz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Muhteşem doğası ve araçların bulunmadığı sokakları ile her adımında huzur kokan ada hayatı hemen hemen herkesin tatmak istediği bir duygudur. Bu yazımızda, tüm özellikleri ile büyüleyen Ada hayatının öne çıkan yönlerini detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız Ada hayatı ve Adalar evden eve nakliyat başlıklarını birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Ada Yaşamı

Kendine özgü mimarisi ve özel yapım evleri ile eski İstanbul mahallelerini anımsatan Adalar, komşuluk bağlarının da çok güçlü olduğu bir merkezdir. Eğer eski komşuluk ilişkilerine özlem duyuyorsanız Ada hayatı tam size göre diyebiliriz. Her özelliği ile nostaljik bir atmosfer yaratan Ada hayatı, komşularınız ile güçlü ilişkiler kurmanız için size benzersiz fırsatlar sunmaktadır. Ada hayatında her gün görmekten bunaldığınız otobüsler yerine deniz otobüsü ve vapurlar sesleri ile yeni güne huzurlu bir şekilde başlayabilirsiniz.

Ada hayatında küçük bir sahil kasabası ya da köyde yaşıyormuş gibi hissedebilirsiniz, çünkü kısa bir süre içinde Ada’da yaşayan herkes tanıdık hale gelecektir. Bu da özlem duyduğunuz komşuluk ilişkilerinin kısa sürede oluşmasına imkan sağlayacaktır. İstanbul’da yaşan bir kişinin gördüğü bir kişiyi tekrar görme ihtimali oldukça düşüktür. Bu nedenle Ada hayatı çok samimi ve sıcak bir ortam sunmaktadır.

Ulaşım ve Vapur Saatleri

Ada hayatının avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır doğal olarak. Ada hayatını yaşamak istediğinizde bilmeniz gereken en önemli şeylerden bir tanesi Adalar’a sadece saatte bir vapur olduğu gerçeğidir. Eğer ulaşım olanakları işe geliş gidişinize engel olmayacaksa Ada hayatı size beklentilerinizin üzerinde bir yaşan fırsatı sunacaktır. Ada hayatı demek izole bir hayat tarzı demek değildir kesinlikle. Yazımızın ilk bölümünde de vurguladığımız gibi, Ada’da saatte bir vapur seferleri düzenleniyor ve sadece tek bir vapur ile şehrin merkezine kolay ve zahmetsiz bir şekilde ulaşabilmeniz mümkün.

Tek yapmanız gereken vapur saatlerini dikkatli bir şekilde takip etmek ve vapur saatini kaçırmamak. Dakik bir insan olmanızda büyük yarar var, çünkü eğer son vapuru yakalayamazsanız Ada’ya dönüş için ertesi günü beklemek zorunda kalabilirsiniz. Ek olarak, denizin dalgalı olduğu lodoslu günlerde vapur seferlerinin iptal edilmesi ile Ada’da veya İstanbul’da zorunlu olarak kalabilirsiniz. Ada hayatının tek dezavantajının ulaşım şartları olduğunu söyleyebiliriz.

Oksijen Dolu Günler

Ada hayatının en büyük avantajlarından bir tanesi de İstanbul gibi bir metropolde bol bol oksijen depolayabileceğiniz sayılı yerlerden bir tanesi olmasıdır. Adalar’da otomobil ve özel motorlu araçların kullanılması için özel izin alınması gerekmektedir. Özel durumlar haricinde Adalar’da motorlu araç kullanımına kesinlikle izin verilmemektedir. Adalar’da çöp kamyonlarının dışında motorlu araç bulunmamaktadır. Bunun anlamı da Adalar’da araç gürültüsü ya da egzoz gazı gibi rahatsız edici etkenler yoktur.

Bu özelliğinden dolayı Adalar’ın havası İstanbul’daki diğer ilçelerin havasından çok daha temizdir. Temizlik ile birlikte araçların egzozundan kaynaklanan tozlu havayı da solumak zorunda kalmazsınız. Doğa ile iç içe yaşamak isteyenler için Adalar, İstanbul’daki en uygun seçeneklerden bir tanesidir. Ek olarak, kendine özgü mimari yapıları ile tarihi ve nostaljik ahşap binalar Ada hayatının en önemli sembollerinden bir tanesidir. Kısacası, oksijen dolu havası, muhteşem konumu ve nostaljik sokakları ile Adalar huzurlu bir yaşam arayanları davet ediyor.

Adalarda Yaz Mevsimi

Ada hayatının en yoğun olarak yaşandığı mevsim doğal olarak yaz aylarıdır. İstanbul’un en önemli turistik merkezlerinden biri olan Adalar, yaz aylarında yerli ve yabancı turistler ile dolup taşmaktadır. Özellikle hafta sonları keyifli vakit geçirmek ve dinlenmek için Adaları tercih eden turistler yaz aylarında Adalar’da aşırı yoğunluğa neden olmaktadır. Eğer Ada hayatına geçiş yapmak istiyorsanız yaz mevsiminde yaşanacak aşırı kalabalığa şimdiden kendinizi hazırlamanızı tavsiye ediyoruz.

Adalar Evden Eve Nakliyat

Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi Adalar evden eve nakliyat işlemleri İstanbul’un bir ilçesinden başka bir ilçeye ya da başka bir şehre taşınmaya hiç benzememektedir. Adalar evden eve nakliyat aracının eşya taşıması için belediyeden izin alması ve feribot sefer saatlerine uyması bir zorunluluktur. Adalar evden eve nakliyat işlemleri için feribot rezervasyonu yapıp nakliyat aracının Ada’ya ulaşması için feribot ücretini üstlenmeniz gerekmektedir. Adalar için her gün bir feribot seferi düzenlenir ve feribot sabah saatlerinde Ada’ya gider ve akşam saatlerinde kalkış yaptığı yere geri döner.

Feribot saatini kaçırmanız ya da olası bir hava muhalefeti nedeni ile Ada’da birkaç gün eşyalarınız ile beklemek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle taşınma gününü belirlerken hava durumunu mutlaka dikkate almanızı tavsiye ediyoruz. Hava şartları ve feribot saatleri dışında Adalar evden eve nakliyat işlemleri oldukça kolay ve zahmetsizdir. Ada hayatına geçiş yapmak ve ev taşımak için Octovan üzerinden fiyat teklifi alabilir ve en uygun fiyat garantisi ile en iyi hizmeti alabilirsiniz.

Fiyat teklifi alırken hangi Ada’ya taşınmak istediğinizi şehir ve ilçe seçerek belirtmeniz yeterli olacaktır. İstediğiniz diğer hizmetleri de seçerek Adalar evden eve nakliyat hizmeti için birçok nakliyat firmasından fiyat alabilir ve istediğiniz teklifi seçerek ev taşıma işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Tercihlerinizi belirterek Octovan çatısı altındaki birçok nakliyat firmasının teklifini bir arada görebilirsiniz. Firmaların sundukları fiyatları ve yorumlar bölümünü inceleyerek kendinize en uygun nakliyat firmasını kolay ve hızlı bir şekilde belirleyebilirsiniz. Unutmayın ki, Octovan taşınma süreci boyunca her zaman yanınızda olacaktır. Herhangi bir soru ya da endişeniz olması durumunda her zaman çağrı merkezimizi arayabilir ve destek alabilirsiniz.

Adalar Parça Eşya Taşıma

Adalar evden eve nakliyat hizmeti ile Adalar parça eşya taşıma hizmeti arasında büyük bir fark bulunmamaktadır. Aradaki tek fark, taşınmasını istediğiniz eşyaların bilgilerini sisteme girmek ve Octovan çatısı altındaki nakliyat firmalarından fiyat teklifi almaktır. Bu noktada dikkate almanız gereken en önemli nokta, daha uygun parça eşya taşıma fiyatları alabilmek için eşyalarınıza en uygun büyüklükteki araç tipini seçmektir. Bu noktaya gerekli özeni gösterirseniz hem daha az feribot ücreti ödersiniz hem de önemli ölçüde tasarruf yapmış olursunuz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.