Feng Shui Nedir Evinize Nasıl Uygulayabilirsiniz?

0
1239

Feng Shui kelimesini hemen hemen herkes duymuştur, ancak anlamını çok az kişi biliyor maalesef! Peki nedir bu Feng Shui? Kaynağı eski Çin’e uzanan Feng Shui öğretisi değerlerine göre, sağlıklı yaşamın anahtarı düzen ve yerleşim sanatıdır. Kelime kelime Feng Shui’nin anlamını irdelemek gerekir ise,“Feng” rüzgar, “Shui” ise su anlamına gelmektedir. Peki Feng Shui evinize nasıl uygulanır? Evde Feng Shui uygulamaya karar verirseniz toprak, metal, su, ağaç ve ateşten oluşan 5 temel element birbiri ile uyum ve denge içerisinde olmalıdır. Evinizde bu dengeyi sağlamak için eşyaların renkleri ve yerleri ile ilgili düzenlemeler yapabilirsiniz. Yapacağınız değişiklikler ile bu 5 temel element arasındaki dengeyi kurmanız durumunda da evinizde çok daha sağlıklı ve huzurlu bir yaşam ortamı oluşturabileceksiniz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Öncelikli olarak Feng Shui’nin bir öğreti olduğunu unutmamak gerekir. Feng Shui öğretisinin en temel kuralı ise evde negatif enerji oluşmasına engel olmaktır. Bu öğretiye göre, negatif enerji kaynağı olarak, dağınıklık, bozuk ve işe yaramayan eşyalar, toz ve kir gösterilebilir. Bu neden ile ilk adım olarak negatif enerji yayan eşyaları atabilir ya da bu eşyaları satmayı tercih edebilirsiniz. Daha sonra işinize yarayan ancak çalışmayan bozuk eşyalara odaklanabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz bozuk eşyaları tamir ettirerek evinizde negatif enerji oluşmasına neden olan dağınıklığı yok edebilirsiniz.

Su “Shui” Elementini Evinizde Uygulayın

Feng Shui öğretisi aslıda bir yaşam felsefesidir. Bu öğreti bir denge üzerine kurulmuştur ve hayatınızın her anında bu dengeyi kurmanızı temel hedef olarak benimsemiştir. Feng Shui felsefesinde su, zenginlik anlamına gelmektedir. Bu yüzden huzur ve sağlıklı bir yaşam için evinize Shui elementini eklemeniz gerekmektedir. Örnek olarak, eğer imkanınız var ise ev içerisine sürekli çalışır durumda olan bir çeşme yerleştirmeyi tercih edebilirsiniz. Buna ek olarak, tuvalet ile banyo kapılarını devamlı olarak kapalı tutmak, klozet kapaklarını aynı şekilde sürekli kapatmak negatif enerjinin eve yayılmasına engel olur. Son olarak, negatif enerji yayılımına engel olmak için banyo ve tuvaletinizi her zaman temiz tutmaya özen gösterin. Feng Shui öğretisinde bozuk muslukların para gelişini engellediğine inanılır. Bu yüzden zaman kaybetmeden bozuk musluklarınızı tamir ettirmelisiniz!

Düzenli ve Bereketli Bir Mutfak

Feng Shui öğretisinde mutfak çok önemli bir yere sahiptir. Öğretiye göre temiz ve düzenli bir mutfak bereketi de beraberinde getirmektedir. Evinize Feng Shui öğretisini uygulamaya karar verdiyseniz ocağınızı temiz tutmaya ve ocağın bütün bölümlerini kullanmaya özen gösterin. Ayrıca, negatif enerjiyi uzaklaştırmak için mutfakta bereketi sembolize eden çerçeve ve resimler kullanabilirsiniz. Bereketi artırmak için bakliyatları cam şişeler içine koyabilirsiniz. Ek olarak, mutfak eşyaları ve diğer ev eşyalarını seçerken yumuşak eşyalar seçmeye çalışın, mümkün olduğunca keskin eşyalardan uzak durmayı tercih edin. Buna örnek vermek gerekir ise, keskin dikdörtgen biçimli bir yemek masası tercih etmek yerine, oval veya yuvarlak bir masa kullanarak çok daha huzurlu bir ortam yaratabilirsiniz.

Evinize Feng Shui Uygulamak İçin Yapmanız Gerekenler

  • Feng Shui öğretisinde bitkiler eve refah ve huzur getiren en önemli unsurlardan biridir. Evinize, bahçenize ya da bahçeniz ve balkonunuz yoksa evinizin önüne çiçekler ve bitkiler ekin. Bunun dışında ev içerisine vazo içinde taze ve kokulu çiçekler de koyabilirsiniz. Fakat, çiçeklerin suyunu düzenli olarak değiştirmeyi unutmayın. Çünkü solmuş ve cansız çiçekler evinize negatif enerjinin yayılmasına neden olacaktır.
  • Feng Shui felsefesindeki elementlerden bir tanesi de ağaç elementidir. Yaşam alanınıza ağaç elementini eklemek için ağaçtan yapılma nesne ve eşyaları salonunuza yerleştirebilirsiniz. Örnek vermek gerekir ise ahşap süs eşyaları, kaseler, mumluk ve fotoğraf çerçeveleri evinize ağaç elementini eklemek için yeterli olacaktır.
  • Temizlik Feng Shui öğretisinin en önemli temellerinden birini temsil etmektedir. Bu nedenle evinizde Feng Shui uygulamak istiyorsanız pencere ve camlarınızı her zaman temiz tutmanızı tavsiye ediyoruz. Ek olarak, Feng Shui felsefesinde akvaryum da önemli bir yere sahiptir. Öğretiye göre akvaryum, evdeki negatif enerji yayılımını engelleyerek pozitif enerjinin açığa çıkmasına yardımcı olmaktadır. Son olarak, öğretiye göre, su ve balık parayı temsil etmektedir. Unutmayı ki, akvaryumda yaşayan bir japon balığı evdeki negatif enerji yaylımını engeller ve evinizin huzur ile dolmasını sağlar.
  • Ateş elementini evde dengelemek büyük bir önem taşımaktadır. Evde ateş elementi normalin üzerinde ise öfke ve kıskançlık çok fazladır. Ateş elementini dengelemek için su elementinin fazla olduğu eşyalar ve objeleri kullanmayı tercih edebilirsiniz.
  • Feng Shui felsefesinde turuncu renk ortamdaki enerjinin yenilenmesi anlamına gelmektedir. Öğretiye göre sarı renk ise zihinsel yetenekleri geliştirmektedir. Bu neden ile çalışma odasında sarı renk ve tonlarını, salonda ise turuncu renk ve tonlarını kullanarak denge sağlayabilirsiniz.

Feng Shui felsefesini uygulamaya karar verdiyseniz ve evden eve nakliyat ya da parça eşya taşıma gibi tüm taşımacılık işlemleriniz için Octovan her zaman yanınızda! Siz karar verin Octovan sizin yerinize yapsın!

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.