Eşya Paketleme İşlemi İçin Gerekli Aletler

0
837

Yeni bir eve taşınmak oldukça yorucu ve stresli bir süreçtir. Ev taşıma işleminin en önemli noktalarından bir tanesi de eşya paketlemektir kuşkusuz! Taşınma işlemi sürecinde daha düzenli ve güvenli bir şekilde hareket edebilmek için doğru alet ve malzemeleri kullanmak büyük önem taşımaktadır. Çok yönlü kolay kullanılabilen aletler, daha hızlı işlemlerinizi yapmanıza ve demontaj ya da montaj gibi zorlu işleri çok daha kolay bir şekilde çözmenizi sağlar.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bu yazımızda, ev taşıma sürecinde ihtiyaç duyacağınız alet ve malzemeleri detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de evden eve nakliyat planlıyorsanız eşya paketleme işlemlerine mutlaka gerekli alet ve malzemeleri aldıktan sonra başlamanızı tavsiye ediyoruz. Eğer siz de hazırsanız eşya paketleme için gerekli aletleri birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Tornavida ve Lokma Setleri

Evden eve nakliyat hizmetinde akla gelen ilk aletlerden bir tanesi de tornavidadır şüphesiz! Hemen hemen her eşyada vida bulunmaktadır ve bu eşyaları yerinden çıkarabilmeniz için mutlaka bir tornavidaya ihtiyaç duyarsınız. Tornavida takımı ve lokma setleri, demonte edilmesi gereken dolap, gardırop, yatak odası ve masa gibi büyük ve ağır eşyaların çabuk ve kolay bir şekilde sökülüp birleştirilmesi için olmazsa olmaz bir alettir. Basit bir fonksiyonel lokma takımı ve tornavida seti ile her büyüklükteki cıvata ve vidayı zorlanmadan söküp takabilirsiniz. Ek olarak, cırcır kurmalı lokma takımları ve son zamanlarda hemen hemen herkesin elinde görebileceğiniz şarjlı tornavida setleri ile çok daha hızlı ve kolay bir şekilde işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Ucu bozulan ve boşa dönen vidaları bastırarak zorlamadan önce küçük bir lastik parça kullanarak vidanın başını tamamen bozmadan vidayı yerinden çıkarmayı deneyebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için bir parça lastiği vida ile tornavida arasına koyarak sıkıca bastırarak yavaş bir şekilde çevirmeniz yeterli olacaktır. Eğer bu yöntem de vidayı yerinden çıkarmak içi yeterli olmaz ise vida üzerine pas sökücü sıkın ve kısa bir süre bekledikten sonra aynı yöntem ile tekrar vidayı açmayı deneyin. Bu teknik ile ucu bozulan vidaları yerinden çıkarabilmeniz mümkündür.

Koli ve Poşetler

Evden eve nakliyat sürecinde porselen ve cam gibi kırılabilecek eşyaları paketlerken farklı boyutlarda koliler kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle nem emici özelliği nedeni ile karton kutular hemen hemen her türlü eşya ve malzemeyi taşımak için çok uygundur. Kırılabilecek cam eşyalar ya da kolay hasar görebilen eşyalar için oluklu mukavva kutular en ideal paketleme malzemeleridir. Çünkü darbelere en dayanıklı paketleme malzemelerinden bir tanesi oluklu mukavva kutulardır. Paketleme işlemleri sürecinde kırılacak eşyalara ekstra özen göstermek gerekiyor tahmin edeceğiniz gibi.

Kırılacak eşyaları paketlerken çok bol ambalaj kağıdı kullanın ve kolide boşluk kalmadığından emin olun. Boşluk doldurma işlemi için de ambalaj kağıtlarını tercih edebilirsiniz. Boşlukları düzgün bir şekilde doldurursanız taşıma sürecinde eşyalarınız hareket etmez ve bu sayede zarar görmeden yeni evinize ulaştırılırlar. Bunun dışında, perde, halı ve havlu gibi ev eşyalarınızı ise dayanıklı poşetlere yerleştirebilirsiniz. Bu eşyalarınızı poşetlere düzgün ve ağzı açılmayacak şekilde yerleştirirseniz eşyalarınız zarar görmeyecektir.

Koli Bandı

Ev taşıma sürecinde paketleme işlemlerini düzgün bir şekilde tamamladıktan sonra bu eşyaları kolilere yerleştirme aşamasına geçebilirsiniz. Paketlediğiniz eşyalarınızı koli içine yerleştirdikten sonra, ağzını düzgün bir şekilde kapamak için en uygun malzeme koli bandıdır kuşkusuz! Koli bandı güçlü yapıştırma özelliği ile geniş alanlı bantları, koli alt ve üstünü kapatmak ve sağlamlaştırma işlemleri için çok kullanışlıdır. Kolilerin ağzını kolay bir şekilde kapatmak ya da kolileri güçlendirmek için koli bantlama makinelerini kullanabilirsiniz. Pratik olduğu kadar uygun ücreti ile dikkat çeken koli bantlama makinelerinden taşınma öncesinde mutlaka edinmenizi öneriyoruz.

Köpük ve Naylon Malzemeler

Evden eve nakliyat sürecinde en fazla özen ve çabayı kırılacak hassas eşyaların istediğini belirtmiştik. Kırılma riski yüksek olan eşyaların içini ve dışını, darbe emici köpük ve gazete kağıdı ve ambalaj kağıdı gibi malzemeler ile sarmak çok önemlidir. Bu önlem sayesinde kırılma riski yüksek olan eşyalarınızı güvence altına almış olursunuz. Kaza ya da çok aşırı boyutta bir sarsıntı olmaması durumunda kırılacak eşyalarınız sorunsuz bir şekilde yeni adresinize ulaşacaktır. Buzdolabı, televizyon ve çamaşır makinesi gibi büyük ve ağır eşyaların paketlenmesi için ise hava kabarcıklı naylon ya da strafor süngerler en ideal malzemelerdir.

Makas ve Maket Bıçağı

Paketleme işlemi esnasında yanınızda mutlaka bulunması gereken aletlerden bir tanesi de makas ya da maket bıçağıdır. Özellikle bant keserken, poşetleme yaparken ve paketlediğiniz kolileri yeni evinizde açarken maket bıçağı ve makasa bolca ihtiyaç duyacaksınız. Bu yüzden ev taşıma sürecine girmeye hazırlanıyorsanız bu aletleri mutlaka yanınızda bulundurun.

Kaldıraç İpi ve Aparatlar

Taşınma sürecinde sizi en çok zorlayan eşyalar, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve televizyon gibi ağır ve büyük beyaz eşyalardır. Hareketli kaldıraç ipi ve aparatları sayesinde beyaz eşyalar ve elektronik eşyaları iki kişi çok kolay bir şekilde taşıma aracına yükleyebilirsiniz. Bel ve omuz desteği ile sabitlenen esnek aparatlar, ağırlık merkezini dengeli bir şekilde paylaştırdığı için, güvenli ve çok daha kolay bir taşıma fırsatı sunuyor. Ayrıca bu önlem sayesinde taşınma sırasında yaşanabilecek olası kazaların da önüne geçebilirsiniz.

Keçeli Kalem

Ev taşıma sürecinde paketleme işleminin tamamlanmasının ardından koliler taşıma aracına yüklenir. Ancak hangi kolide nelerin olduğunu bilmek için kolilerin ve poşetlerin üzerine uyarı yazıları yazmak çok önemlidir. Taşınırken yanınızda mutlaka bir keçeli kalem ve yapışkan kağıt olduğundan emin olun. Uyarı yazılarını koliler üzerine yazmazsanız taşıma görevlileri gelişi güzel bir şekilde eşyalarınızı taşıyacaktır. Bu durumda özellikle hassas eşyalarınız büyük ölçüde zarar görme riski ile karşılaşabilir.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.