Nakliyat Firmaları Eşyalarınızı Nasıl Paketler?

0
721

Yeni bir eve taşınma işlemi hem fiziksel hem de psikolojik olarak yorucu ve yıpratıcı bir süreçtir kuşkusuz! Bu süreçte en önemli noktalardan bir tanesi de eşyalarınızın zarar görmeden yeni evinize taşınmasıdır. Eşyalarınızın herhangi bir zarara uğramadan sorunsuz bir şekilde yeni adresinize ulaşabilmesi için dikkat edilmesi gereken en önemli maddeler eşyaların paketlenmesi, taşıma aracına yüklenmesi ve yeni eve taşınmasıdır.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bu üç önemli adım için gerekli olan önlemlerin alınması durumunda eşyalarınız zarar görmeden yeni evinize ulaşacaktır. Peki evden eve nakliyat hizmetinde alınması gereken önlemler nelerdir? Bu yazımızda, üç ana başlık altında alınması gereken önlemleri detaylı bir şekilde inceledik.

Evden Eve Nakliyat Süreçleri

Evden eve nakliyat hizmetindeki en önemli üç kategoriden en önemlisi paketleme işlemleri diyebiliriz. Çünkü paketleme işlemi sadece eşyaları kolilerin içine koymak değildir. Eğer gerekli önlemleri almazsanız taşıma sürecinde eşyalarınız zarar görebilir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için eşya paketleme işleminde ilk adım olarak eşyalarınızı kategorilere ayırmanız gerekiyor. Bu yöntem ile onlarca koli içerisinden istediğiniz eşyaları kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Ek olarak, eşyalarınızı kategorilere ayırdığınız zaman eşyalarınızın güvenliğini de sağlamış olursunuz.

Örneğin, kırılacak eşyalarınızı bir koliye yerleştirdiğiniz zaman, taşıma görevlileri bu kolileri daha özenli ve dikkatli bir şekilde taşıma aracına yükleyecektir. Son olarak da koli etiketleme işlemidir. Bu detay da birçok kişi tarafından atlanmaktadır, ancak eşyalarınızın güvenliği için bu adım çok önemlidir. Örneğin kırılacak eşyalarınızı çok özenli bir şekilde koliye yerleştirmiş olabilirsiniz, fakat kolinin üzerinde “kırılacak eşya” yazısı yazan bir etiket yapıştırmazsanız eşyalarınız araca taşınırken ya da yolculuk sırasında zarar görebilir. Bu yüzden, paketleme işlemleri için alınması gereken önlemler sorunsuz bir evden eve nakliyat işlemi için kritik bir öneme sahiptir.

Nakliyat Firması Seçimi

Evden eve nakliyat hizmetinin stresi ve düşünmeniz gereken farklı birçok konu olduğunu düşünüyorsanız paketleme işlemlerini nakliyat firmaları sizin adınıza hızlı ve güvenli bir şekilde yapıyor. Bu noktada akla gelen ilk sorulardan bir tanesi de, evden eve nakliyat firmaları hangi paketleme malzemelerini kullandığıdır. Nakliyat firmalarından fiyat aldığınızda paketleme işlemlerinin de fiyata dahil olduğunu unutmayın.

Bazı nakliyat firmaları paketleme işlemlerini müşterilerin yapması durumunda fiyat üzerinde belli oranda indirim yapabiliyor. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi de doğru nakliyat firmasını seçmektir. Çünkü birçok dolandırıcı nakliyat firması çok düşük fiyatlar teklif ederek sigortasız ve yeterli güvenlik önlemleri alınmadan evden eve nakliyat hizmetini gerçekleştirmeye çalışıyor. Bu nakliyat firmaları gerekli önlemleri almadığı için de müşteriler mağdur olmaktadır. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmamak için çalışacağınız nakliyat firmasını seçerken detaylı bir araştırma yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Nakliyat sektöründe profesyonel ve tecrübeli nakliyat firmaları eşya paketleme işlemlerinde streç, balonlu naylon, nakliyat battaniyesi, askılı koli, koli, Kraft kağıt, oluklu mukavva ve ambalaj kağıdı gibi koruyucu malzemeler kullanmaktadır. Kullanılan malzemeleri değerlendirmek gerekir ise, streç, balonlu naylon, koli, ambalaj kağıdı ve askılı koliler hemen hemen bütün nakliyat firmaları tarafından kullanılmaktadır. Nakliyat firmaları evinize gelerek hazırladığınız eşyaları streç ve balonlu naylon gibi koruyucu malzemeler ile paketler. Bu paketleme işlemi eşyalarınızın taşıma aracında ve yeni eve taşıma sürecinde zarar görmesini engellemek için büyük bir titizlik ile gerçekleştirilir.

Nakliyat firması eşya paketlemek için evinize gelmeden önce sizin yapmanız gereken tek şey eşyalarınızı kategorilere ayırmaktır. Eşyalarınızı kategorilere ayırarak hem eşyalarınızı yeni evinize geçtiğinizde çok daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz hem de taşıma ekibinin paketleme ve kolileme işlemlerini çok daha hızlı bir şekilde yapmasına yardımcı olmuş olursunuz. Kolileme işlemlerinin doğru yapılmasının ardından kolilerin taşıma aracına yüklenmesi işlemi yapılmaktadır.

Kolilerin taşıma aracına yüklenmesi aşamasında ilk olarak beyaz eşyalar gibi büyük ve ağır eşyalar taşıma aracına yüklenerek sabitlenmelidir. Bu önlem ile büyük ve ağır eşyaların diğer eşyaları ezerek zarar vermesinin önüne geçilir. Eğer nakliyat firması bu şekilde bir yükleme gerçekleştirmez ise kendilerini mutlaka uyarmanızı öneriyoruz. Bu şekilde güvenli bir taşıma süreci geçirebilirsiniz.

Paketleme Malzemesi Seçimi

Burada dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi de paketleme işlemleri için kullanılacak malzemelerin yeni ya da kullanılmış malzemeler olmasıdır. Nakliyat firması ile yapılan anlaşmada çerçevesinde paketleme işlemlerinde kullanılacak malzemelerin sıfır olması talep edebilirsiniz. Paketleme malzemelerinin sıfır olması eşyalarınızın daha güvenli taşınacağı anlamına gelmektedir. Bu yüzden nakliyat firmalarından fiyat teklifi alırken paketleme malzemelerinin kullanılmış mı yoksa sıfır mı olacağını mutlaka konuşmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer nakliyat firması ile paketleme malzemeleri hakkında bir görüşme yapmazsanız genellikle nakliyat firmaları streç dışında tüm paketleme malzemelerini ikinci el olarak kullanılmayı tercih etmektedir.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.