Evinizi Taşıyacağınız Bölgeyi Nasıl Seçmelisiniz?

0
914

Yeni bir eve taşınmaya karar verdikten sonra, ev araştırmalarınızı çok dikkatli ve özenle yapmalısınız. Taşındığınız evden memnun kalmanız, sizi hem tekrar ev arama ve taşınma zahmetinden hem de hesapta olmayan masraftan kurtaracaktır. Bu nedenle, sizin için hazırladığımız bu yazımızda evinizi taşıyacağınız bölgeyi seçerken dikkat etmeniz gereken faktörlerden bahsettik.
ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bütçeye Uygunluk

Eğer yeni bir muhite taşınma kararı aldıysanız, olası semtlerin fiyat araştırmasını iyi yapmalısınız. Her semtin ortalama konut ve yaşam değerleri farklıdır. Araştırmanızı yaparken bütçenize uygun bir semtten ev bulmanız çok önemlidir. Bu araştırma sırasında sadece evlerin fiyatlarına değil, aynı zamanda semtin hizmet yerlerindeki fiyatlarına da bakmanız sizi ilerde çıkabilecek planlanmamış masraflar yapmaktan korur.

Ulaşım ve Konum

Özellikle büyük bir şehirde yaşamayı düşünüyorsanız; tercihinizi metro, metrobüs gibi ulaşım araçların duraklarının bulunduğu semtlerden kullanmanız hayatınızı kolaylaştıracaktır. Bu sayede en yoğun saatlerde bile trafikten kaçarak istediğiniz yere ulaşabilir ve hayat kalitenizi arttırabilirsiniz. Aynı zamanda ev taşıma işlemini gerçekleştireceğiniz yeni evinizin olduğu bölgeyi seçerken o bölgenin evinize, çocuklarınızın okuluna yakınlığına ve ulaşım seçeneklerine de dikkat etmelisiniz. Böylelikle gün içinde trafikte geçireceğiniz zamanı kendinizle veya ailenizle geçirme fırsatını yakalamış olursunuz.

Çevre ve Komşular

İlk önceliğiniz olmasa da yeni bir bölgeye taşınmadan önce; o bölgenin değer yargılarını, kültürünü, politik görüşünü de araştırmanız sonrasında çıkabilecek huzursuzlukların önüne geçer. Her ne kadar büyük şehirlerde artık çevremizle pek bağlantımız kalmasa da yaşayışınıza ve hayat görüşünüze tamamen zıt bir ortamda yaşamak zorunda kalmak evinizden soğumanıza neden olabilir. Yeni bir bölgeye taşındığınızda, sadece evinizde değil yakın çevrede de zaman geçirebiliyor olmak, yaşam kalitenizi arttıracaktır.

Bu yazımızda sizlere “Evinizi Taşıyacağınız Bölgeyi Nasıl Seçmelisiniz?” anlattık. Aklınızdaki sorular ve evden eve nakliyat fiyatları için web sitemizden ya da mobil uygulamamız üzerinden bilgi edinebilirsiniz.