Evden Eve Nakliyat Sırasında Bir Sorun Yaşadığınızda Ne Yapmalısınız ?

0
1408

Her ne kadar yeni bir eve taşınma fikri her zaman yüzümüzü güldürse de, daha önce ev taşımayı tecrübe etmiş olanlar taşınma işinin ne kadar zahmetli ve yorucu olduğunu bilirler. Evden eve nakliyat sırasında, başımıza hiç planlanmamış bir çok sorun çıkabilir. Bu yazımızda bu sorunların neler olabileceğinden ve bunlarla nasıl baş edebileceğinizden bahsedeceğiz. Öncelikle, evden eve nakliyat sürecinde çıkabilecek sorunları minimize etmek için taşınırken yapmanız gerekenlerle ilgili olan yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Eşyalarınıza zarar gelmesi

Evden eve nakliyat sırasında, yeni evinize götürmek istediğiniz eşyalarınızın zarar görmesi kaçınılmaz ve çok rastlanan bir durumdur. Ancak stratejik kararlar vererek ve yapılması gereken masraftan kaçınmayarak bu problemleri engellemeniz mümkündür.

Kalitesiz paketleme malzemesi kullanılması

Doğru paketleme malzemesi kullanılmaması eşyalarınızın çizilmesine, ezilmesine neden olabilir. Bu nedenle işinin ehli olan bir nakliyat şirketiyle çalışmalı ve önceden paketleme yapacakları malzeme hakkında anlaşmaya varmalısınız. Ayrıca her eşyanın özelliklerine göre paketlenmesi hem eşyaların zarar görmesini engelleyecektir hem de araca yüklenmesini kolaylaştıracaktır. Eğer araştırdığınız nakliyat şirketleri ve firmaların paketleme aşmasını beğenmiyorsanız, bütün gün boyunca problemlerle karşılaşmanız çok olasıdır.

 

Uygun büyüklükte araç ve sayıda eleman kullanılmaması

Evden eve nakliyatın en önemli konularından biri de çalışacak görevli sayısını ve gerekli araç büyüklüğünü iyi belirleyebilmektir. Taşınacak eşyalarınızın tam sayısını belirledikten sonra detayları çalışacağınız nakliyat şirketiyle eksiksiz paylaşmalısınız. Gerekenden az elemanla çalışmanız eşyalarınızın zarar görmesine, fazla görevliyle çalışmanız da boş yere masraf yapmanıza neden olacaktır. Ayrıca eşyalarınız için yeterli büyüklükte olmayan bir nakliyat aracı kullanmanız, eşyalarınızın istiflenme sırasında hasar görmesine, hatta araçtan düşerek kaybolmasına neden olabilir. Aynı şekilde, eğer gerekenden büyük bir araç kullanmak isterseniz ödemeniz gerekenden daha fazla para ödemeniz gerekecektir.

Eşyalarınızın çalınması/ kaybolması

Eşyalarınız araca indirilirken ve bindirilirken tam bir kaos ortamı olacaktır. Bu durumdan istifade edebilecek  hırsızlardan korunmak için her zaman nakliyat kamyonunun başında bir çalışan bulundurmanız gerekmektedir.

Duvar Çizikleri

Evden eve nakliyat profesyonellik gerektiren bir iştir. Daha az para ödemek için amatör bir şirketle çalışmanız sizi daha büyük bir masrafa sokar. Dar koridorlardan ve kapılardan büyük eşyalarınızı hiçbir yere zarar vermeden geçirmek için tecrübeli bir nakliyat firmasıyla çalışmanız şarttır. Yoksa siz yeni taşınacağınız evin mükemmel olmasını isterken, daha ilk günden duvarlarınızda çizikler oluşabilir.

Sürpriz Fatura Çıkması

Taşınma gününün sonunda anlaşılan ev taşıma fiyatları üzerine yeni masraflar binmesi sıkça karşılaşılan sorunlardır. Bu tür bir problemden kaçmak için her zaman konuşulan şartları yazılı bir hale getirin ve “Evden Eve Nakliyat Sözleşmesi” yapmayı ihmal etmeyin.

Bu yazımızda sizlerle evden eve nakliyat sırasında çıkabilecek sorunları ve bu sorunlarla nasıl başa çıkabileceğinizden bahsettik. Octovan ailesi olarak sizlere yardım edebilmiş olmayı umarak sorularınızı bekliyoruz.