Evden Eve Nakliyat Sürecinde En Çok Yapılan 10 Hata

0
642

Yeni bir eve taşınmayı planlıyorsanız ve daha önce evden eve nakliyat tecrübeniz bulunmuyor ise birçok konuda sorun yaşama ve hata yapma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Evden eve nakliyat sürecinde yapılması gerekenleri detaylı bir şekilde araştırmak ve profesyonel taşıma ekiplerinden destek almak çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yeni evinize taşınmanıza yardımcı olacaktır.

Fiyat Araştırması Yapmadan Karar Vermek

Evden eve nakliyat süreci oldukça stresli ve yorucu olduğu için Karşınıza çıkan ilk firma ile anlaşma sağlamak en çok yapılan hataların başını çekmektedir. Nakliyat firmaları ile görüşürken dikkat etmeniz gereken bazı önemli maddeler bulunmaktadır. Nakliyat firmasından fiyat almadan önce, paketleme, sigortalama, taşıma ve işçilik gibi kritik hizmetlerin detayları hakkında mutlaka bilgi alın ve bu veriler ışığında karşılaştırmalar yaparak karar verin.

Yanlış Nakliye Firması Seçimi

Evden eve nakliyat hizmetinde belki de en önemli detay nakliyat firması seçimidir. Bu hizmeti alırken, çalışacağınız nakliyat firmasının tecrübeli ve güvenilir bir nakliye firması olduğundan mutlaka emin olmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer bu detayı göz ardı ederseniz, daha uygun fiyat teklifleri ile karşılaşabilirsiniz, ancak eşyalarınızın zarar görmesi ya da kaybolması gibi olumsuz sonuçlar ile karşılaşma olasılığınız artar. Dolandırıcı nakliyat firmaları taşıma araçları dahi olmadan teklif vermekte ve müşterileri hem maddi hem de manevi olarak mağdur etmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için nakliyat firmaları araştırmalarına özen gösterin.

Koli Yerine Poşet Tercihi

Yazımızın ilk bölümünde de belirttiğimiz gibi, eşya paketleme tecrübeniz yoksa birçok sorun ile karşılaşmanız çok muhtemeldir. Özellikle kırılacak eşyaları ekstra paketleme önlemleri almadan kolilemek, çamaşır, yastık ve perde gibi eşyaları ise büyük poşetler ile taşımaya çalışmak çok büyük bir hatadır ve kesinlikle bu şekilde taşıma aracına gönderilmemelidir. Eşyalarınızın tamamını, eğer mümkünse aynı hacim ve büyüklükteki kolilerde taşımak, taşıma aracı içinde koli yerleştirme sırasında çok daha hızlı ve güvenli bir yöntem olacaktır.

Yanlış Zamanlama Yapmak

Evden eve nakliyat hizmetinde en önemli ve belirleyici faktörlerden bir tanesi de taşıma günüdür. Eğer daha önce ev taşıma işlemi gerçekleştirdiyseniz hafta sonlarının evden eve nakliyat işlemlerinin en çok yapıldığı dönemdir. Hafta sonu için çok fazla talep olması nedeni ile çalışmak istediğiniz nakliye firması ile çalışma fırsatı yakalayamayabilir ya da normalin çok üzerinde fiyatlar ile nakliyat firması ile anlaşma yapmak zorunda kalabilirsiniz. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için mümkünse hafta içi bir günü taşınma günü olarak tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Yanlış Mevsimde Taşınma

Hava şartları da evden eve nakliyat firmaları için çok büyük önem taşımaktadır. Hem yol şartları hem de havanın aşırı sıcaklığı ya da soğukluğu taşıma işlemlerini olumsuz olarak etkileyebilmektedir. Bu neden ile bahar ayları evden eve nakliyat hizmeti için en uygun mevsimlerdir. Sıcak yaz günlerinde taşınma talebi en üst seviyelere çıkmaktadır. Öte yandan kış aylarında ise havanın yağışlı ve soğuk olması taşınma işlemini zorlaştırmaktadır. Bütün bu koşullar göz önünde bulundurulduğunda bahar aylarında evden eve nakliyat hizmetlerinden faydalanmak hem daha ekonomik hem de daha hızlı ve kolaydır. Eğer imkanınız varsa mutlaka bahar aylarında taşınmayı tercih edin.

Nakliyat Firması ile Sigorta Sözleşmesi İmzalamamak

Nakliyat sürecinde eşyalarınızın güvenliğini garanti altına almak için mutlaka sigortalı hizmet almanızı öneriyoruz. Nakliyat sigortası imzalayarak taşıma aracındaki eşyalarınızın nakliye esnasında kırılması, zarar görmesi ve kaybolması gibi durumlarda oluşacak kayıpları engelleme şansınız olacaktır. Herhangi bir sigorta sözleşmesi imzalamazsanız taşıma aracının kaza yapması gibi durumlarda oluşacak hasarları telafi etme şansınız olmaz. Bu yüzden mutlaka nakliyat firması ile sigorta sözleşmesi imzalamanızı öneriyoruz.

Kolileri Sınıflandırmamak

Evden eve nakliyat işlemlerinde eşyalar paketlendikten sonra kolilere yerleştirilmektedir. Eşyalar kolilere yerleştirilirken belirli kategorilere göre yerleştirilmelidir. Bu şekilde aradığınız eşyaları çok daha kolay bir şekilde bulabilir hem taşıma görevlilerinin koli içerisindeki eşyalara göre daha özenli taşıma yapmasına yardımcı olabilirsiniz. Her bir koli üzerine bilgi notu yazmak ya da yapışkan kağıtlar ile not yapıştırmak, eşyaları açarken ve taşırken sürecinizi hızlandırır ve kolaylaştırır. Bu şekilde eşyalarınızın zarar görme olasılığını da en aza indirmiş olursunuz.

Taşınma Sürecinde Çok Yavaş Aksiyon Almak

Evden eve nakliyat işlemlerinin çok yorucu ve stresli bir süreç olduğunun altını çizmiştik. Bu neden ile çok fazla stres yapmadan, kendinize yapılacak işler listesi hazırlayabilir ve tamamladığınız işlemlerin yanına çizgi atabilirsiniz. Bu şekilde çok daha hızlı ve düzenli bir şekilde işlemlerinizi tamamlayabilir, bu süreçteki motivasyonunuzu yükseltebilirsiniz.

Çok Hızlı Karar Vermek

Evden eve nakliyat hizmeti için de çok hızlı ve ani karar vermek hata yapmak şansınızı artıracaktır. Bu yüzden taşınma işlemi süresince de çok hızlı karar vermek ve panik şeklinde hareket etmemek yaşayabileceğiniz sorunları ortadan kaldıracaktır. Taşınma süreci için düzenli ve programlı bir şekilde hareket etmeye çalışmanızı tavsiye ediyoruz.

Çocukları Bilgilendirmeme

Taşınma sürecinden psikolojik açıdan en çok etkilenenler çocuklardır. Çocuklarınızın böyle bir durum ile karşılaşmaması için mutlaka gerekli önlemleri almanızı öneriyoruz. Taşınma hazırlıklarına başlamadan önce çocuklarınıza, onların anlayacağı dilde durumu anlatmanız büyük önem taşımaktadır. Bu alışma sürecinde çocuğunuzun kendi odasını düzenleme ve yerleştirme isteğine olumlu yanıt vermek onların da bu süreci zarar görmeden aşmasına yardımcı olacaktır.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.