Uluslararası Evden Eve Nakliyat

0
716

Evden eve nakliyat ya da şehirlerarası evden eve nakliyat hizmetinin detaylarını daha önceki yazılarımızda detaylı olarak incelemiştik. Tüm bunların dışında uluslararası evden eve nakliyat hizmeti de bulunmaktadır. Ancak uluslararası evden eve nakliyat işlemlerinin hazırlık süreci ve maliyeti diğer iki evden eve nakliyat hizmetinden çok zahmetli ve yüksek maliyetlidir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Eğer uluslararası evden eve nakliyat hizmeti almayı düşünüyorsanız ilk adım olarak süreçlerin nasıl işlediği konusunda detaylı bilgi edinmenizi tavsiye ediyoruz. Bu yazımızda, uluslararası evden eve nakliyat işlemleri hakkında merak edilen tüm sorulara yanıt aradık. Eğer siz de hazırsanız, uluslararası evden eve nakliyat hizmeti ve detayları birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Nakliyat Firmasından Teklif Alma

Uluslararası evden eve nakliyat hizmetinde bir nakliyat firmasından fiyat teklifi almak için eşyalarınızın yerinde tespit edilmesi gerekir. Bu işlemin esas amacı eşyalarınızın en kadarlık bir hacim kaplayacağını belirlemektir. Ayrıca, eşyaların yerinde tespit edilmesi ile hangi eşyaların taşınacağı bir liste halinde belirlenmiş olur. Uluslararası evden eve nakliyat hizmetinde eşyaların hacmi ve gideceği ülke taşıma fiyatını belirleyen en önemli iki maddedir.

Taşınacak eşyaların yerinde tespit edilmesinin ardından eşyalarınızın hangi gün alınacağı, nasıl taşınacağı ve ne zaman yeni adresinize ulaştırılacağı konularında anlaşma sağlanır. Tüm bu anlaşmaların ardından da nakliyat firması tarafından fiyat teklifi oluşturulur ve müşteriye sunulur. Uluslararası evden eve nakliyat hizmeti için sunulan teklif üzerinde nakliyat firması ile anlaşırsanız nakliyat işlemi ücretinin tamamını ödemeniz talep edilir. Diğer evden eve nakliyat işlemlerinden farklı olarak tüm ödeme nakliyat için nakliyat firması ile anlaşmanız ile birlikte ödenir.

Uluslararası Evden Eve Nakliyat Süreçleri

Evden eve nakliyat ve şehirlerarası evden eve nakliyat işlemlerinden farklı bir işleyiş süreci olan uluslararası evden eve nakliyat hizmetinde ilk işlem taşınacak eşyaların nakliyat firması tarafından yerinde tespit edilmesidir. Bu işlemin ardından taşınacak eşya listesi oluşturulur ve bu eşyaların kaplayacağı hacim detaylı bir şekilde hesaplanır. Daha sonra ise taşınacak eşyaların güvenli ve sağlam bir şekilde paketleme işlemleri yapılır. Paketlenen eşyalar büyüklük ve ağırlıklarına uygun kolilere yerleştirilir ve düzgün bir şekilde üzeri kapatılır. Kolilerde kırılacak eşya bulunuyorsa etiketleme yapılarak bu kolilerin daha özenli bir şekilde taşınması sağlanır.

Bu işlemlerin de tamamlanmasından sonra ise eşyalar, uluslararası evden eve nakliyat firması tarafından tahsis edilen konteyner ya da kamyona yüklenir. Eşyalar taşıma sürecinin ardından çıkış limanına ya da depoya nakledilir. Eşyalar burada bekledikten sonra gümrükten çıkış ve varış noktası gümrük işlemleri tamamlanır. Bu işlemlerin de tamamlanmasının ardından eşyalarınız yeni adresinize doğru yola çıkar. Bu süreçte yeni adresiniz henüz belli değil ise eşya depolama hizmetinden de faydalanabilirsiniz. Eşyalarınız yeni evinize ulaştıktan sonra paketlerden çıkarılarak istediğiniz odalara yerleştirilir. Ek olarak, talep doğrultusunda montajlanması gereken eşyaların montajı yapılarak uluslararası evden eve nakliyat işlemleri tamamlanır.

Uluslararası evden eve nakliyat hizmeti sunan nakliyat firması varış noktasında anlaşmalı olduğu diğer nakliyat firmasından eşyalarınızın teslim edilmesi için hizmet desteği alır. Bu yüzden ülkeler arası evden eve nakliyat ile şehir içi nakliyat ve şehirlerarası nakliyat ile kıyaslanmayacak kadar zorlu bir süreçtir. Uluslararası nakliyat sürecinde paketleme ile demontaj işlemlerinin düzgün bir şekilde yapılması büyük önem taşımaktadır.

Uluslararası Evden Eve Nakliyat Süreleri

Bu noktada bilmeniz gereken en önemli madde uluslararası evden eve nakliyat işlemleri 100 metre küp eşya alan araçlar ile gerçekleştirilmektedir. Bu yüzden taşıma aracının yola çıkabilmesi için mutlaka dolması gerekir. Uluslararası nakliyat araçlarının yola çıkma süreleri birkaç günde tamamlanmaz ve herhangi bir Avrupa ülkesinden genellikle eşyalarınızın teslim edilmesi ortalama 25 günü bulabilir. Amerika Kıtası ya da Asya’dan yapılan nakliyat işlemleri daha da uzun bir süreç gerektirecektir. Avrupa ülkeleri konum olarak Türkiye’ye yakın olsa da nakliye aracının dolmasının beklenmesi ve gümrük işlemleri nedeni ile uluslararası evden eve nakliyat işlemleri süresi uzamaktadır. Bu nedenle nakliyat işlemi için eşyalarınızın geç geleceğini düşünerek hareket edebilirsiniz. Özellikle de gümrük işlemlerinde yaşanabilecek sorunlara hazırlıklı olmanızda büyük fayda var. Eğer planınızı daha geniş bir sürece yayarak yapabilirseniz, işlerinizde herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız.

Uluslararası Evden Eve Nakliyat Firmaları

Her nakliyat firması uluslararası evden eve nakliyat hizmeti sunamaz kuşkusuz. Bir nakliyat firmasının uluslararası nakliyat hizmeti verebilmesi için C3 Yetki Belgesi’ne sahip olması gerekmektedir. Bu belgeye sahip olan nakliyat firmaları uluslararası ile yurtiçi ev ve ofis eşyası taşımacılığı yapabilmektedir. Bu nedenle, uluslararası evden eve nakliyat hizmeti almayı planlıyorsanız teklif alacağınız nakliyat firmalarının C3 Yetki Belgesi’ne sahip olduğundan mutlaka emin olmanızı tavsiye ediyoruz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.