İzmir Evden Eve Nakliyat Önerileri

0
757

Türkiye’nin en büyük 3 şehrinden biri olan İzmir, doğal güzelliklerinin yanı sıra tatil merkezleri, eğitim olanakları ve öne çıkan birçok özelliği ile tam bir cazibe merkezi! Bu yüzden, İzmir evden eve nakliyat hizmeti de en çok talep gören taşımacılık hizmetlerinden bir tanesidir. Sizlerin de tahmin edebileceği gibi İzmir evden eve nakliyat sektörü de büyük bir rekabetin yaşandığı şehirlerin başında geliyor. Evden eve nakliyat İzmir başlığı altında çok sayıda nakliyat firması bulunmaktadır, ancak bu firmaların birçoğu dolandırıcı firmalardır. Bu yüzden taşımacılık işlemlerinizde en önemli nokta nakliyat firması seçimidir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

İzmir evden eve nakliyat hizmeti artık çok daha modern ve çok daha kolay! Eski dönemlerde bir kamyon bularak, eşyalar bu kamyona yüklenir ve taşınma işlemi çok zor şartlar altında yapılırdı. Fakat günümüzde İzmir evden eve nakliyat hizmeti verdiğini iddia eden yüzlerce nakliyat firması bulunuyor. Peki bu kadar çok nakliyat firması varken en doğru seçimi nasıl yapacaksınız?

Bu soruyu detaylı bir şekilde yanıtlamak gerekir ise, İzmir evden eve nakliyat hizmeti için tercih edebileceğiniz 3 farklı yöntem var. Daha önce evden eve nakliyat hizmeti aldıysanız ve firma ile aldığınız hizmetten memnun kaldıysanız yeniden bu firma ile çalışmayı tercih edebilirsiniz. Eğer daha önce böyle bir deneyim yaşamadıysanız ancak çevrenizdeki yakınlarınız evden eve nakliyat hizmeti aldı ise onlara danışarak firma seçimi yapabilirsiniz. Son seçenek olarak da internet üzerinden araştırma yaparak İzmir evden eve nakliyat hizmeti için firma tercihi yapabilirsiniz. Sizi de bu yazımızı okuduğunuza göre, internet üzerinden İzmir evden eve nakliyat firmaları için bir araştırma yaptığınız anlamına geliyor. Bu noktada güven ve tecrübenin adresi Octovan karşınıza çıkıyor.

Evden eve nakliyat işlemleri sürekli gelişen bir hizmet türü olmasından dolayı nüfusu fazla olan şehirlerde çok daha hızlı ve kontrolsüz bir şekilde artış göstermektedir. İzmir de nakliyat firması seçeneklerinin çok olduğu ve büyük firmaların hizmet verdiği bir şehir olarak dikkat çekiyor. Çok fazla nakliyat firmasının olması büyük problemleri de beraberinde getiriyor. Birçok dolandırıcı firma yerine getiremeyeceği vaatleri müşterileri ikna etmek için kullanmaktadır. Ancak verilen sözler dolandırıcı firmalar tarafından yerine getirilmediği zaman müşteriler mağdur oluyor. Bu ve benzeri durumlar ile karşılaşmamak için mutlaka evden eve nakliyat sözleşmesi imzalamanız gerekiyor. Size sunulan vaatleri ve sözleşme şartlarını çok iyi araştırmanızı ve bu değerlendirmeler ışığında nakliyat firması seçimi yapmanızı öneriyoruz.

Türkiye’nin en büyük 3 şehri İstanbul, Ankara ve İzmir tam anlamı ile ikizkenar üçgen oluşturacak şekilde konumlanmıştır. Mesafeler İstanbul ile Ankara arası 454, İstanbul ile İzmir arası 563 ve Ankara ile İzmir arası ise 587 km’dir. Türkiye’nin bu 3 büyük şehri arasında evden eve nakliyat hizmeti çok yoğun bir şekilde talep görmektedir. Bu 3 büyük şehir arasında arasında her gün evden eve nakliyat işlemi gerçekleşmektedir. Eğer siz de bu üçgen içerisinde yer alan bir şehirden diğerine taşınmayı planlıyorsanız şehirlerarası evden eve nakliyat işlemleriniz çok daha uygun fiyatlı olacaktır.

Nakliyat firmaları bir şehirden diğerine evden eve nakliyat işlemini gerçekleştirdikten sonra önemli bir sorun ile karşılaşıyorlar. Taşıma aracının başlangıç noktasına boş şekilde dönmesi ciddi bir maliyet olmasından dolayı firmalar dönüşte de eşya taşıyarak kar etmektedirler. Bu nedenle bir nakliyat firması size şehirlerarası evden eve nakliyat fiyatı veriyorsa mutlaka dönüşü maliyetini de fiyata yansıtacaktır. Octovan birlikte çalıştığı nakliyat firmalarına çift yönlü taşıma işlemi ayarlayarak müşterilere çok daha uygun bir fiyat sunulmasına özen göstermektedir. En iyi fiyat garantisi sunan Octovan ile çalışarak en uygun fiyatlar ile yeni evinize taşınabilirsiniz. Ek olarak, eğer taşınma günü konusunda esnek davranabilme fırsatınız var ise çok daha uygun fiyatlar ile nakliyat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yapılan araştırmalar şehirlerarası evden eve nakliyat hizmeti alan müşterilerin yaklaşık %60’ı aldığı hizmetten ve nakliyat firmasından memnun kalmamaktadır. Yaşanan mağduriyetlerin önemli bir kısmı eşyaların zarar görmesi ya da taşınma gününde yaşanan aksaklıklar olarak gözükmektedir. İzmir evden eve nakliyat işlemlerinde mağdur olmamak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Eğer siz de hazırsanız bu önemli noktaları birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Evden Eve Nakliyat Sigortası

Taşınma sürecinde en fazla istismar edilen başlıklardan bir tanesi de evden eve nakliyat sigortasıdır. Evden eve nakliyat sigortasının sadece kaza durumlarını kapsadığını hizmet alan müşterilerin büyük çoğunluğunun bilmemesi en büyük etkendir. Evden eve nakliyat sürecinde araç kaza yapmamış ve eşyalarınız yine de taşınırken zarar görmüş ise sigorta bu noktada zararınızı karşılamayacaktır. Ancak bu önemli detay müşterilerin sigorta hizmetinden vazgeçmesine neden olmamalıdır. Çünkü taşıma aracının kaza yapma ihtimali göz ardı edilmemelidir. Eşyalarınızın güvenliği için sigortanın çok büyük maliyet olmadığı bir gerçek. Bu yüzden tüm taşınma işlemlerinizde nakliyat sigortasının bir poliçesini firmanızdan mutlaka talep edin! Bazı nakliyat firmaları sigorta ve kapsamı hakkında gerçek olmayan vaatlerde bulunabiliyor. Nakliyat sigortasının kapsamını küçük bir araştırma yaparak detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Dolandırıcı nakliyat firmalarının tuzaklarına düşmemek için her zaman detaylı bir inceleme yapmanızı öneriyoruz.

İzmir Evden Eve Nakliyat Firmaları

İzmir nüfus büyüklüğü ve her yıl aldığı göçler ile Türkiye’nin e büyük üçüncü şehirdir. Bu neden ile Ege’nin incisi İzmir evden eve nakliyat firmaları için çok büyük bir pazardır ve yoğun bir rekabet yaşanmaktadır. Rekabetin yoğun bir şekilde yaşanması ve taşımacılık sektöründe yeterli düzenlemeler olmadığı için İzmir nakliyat firması seçimi yaparken detaylı bir araştırma yapmak mağdur olmamak adına büyük önem taşımaktadır. Peki İzmir nakliyat firması seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar nelerdir? Eğer siz de hazırsanız dikkat etmeniz gereken noktaları maddeler halinde detaylı bir şekilde incelemeye başlayabiliriz.

İzmir Evden Eve Nakliyat Firması Seçimi

Nakliyat firması seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan bir tanesi fiyat aldığınız nakliyat firmasının kendine ait taşıma araçlarının olduğunu öğrenmektir. Nakliyat firmasından taşıma günü gelecek taşıma aracının plakasını mutlaka isteyin. Taşınma günü bu plaka dışında başka bir araç gelmesi durumunda anlaştığınız aracın gelmesini talep edin! Çünkü taşıma aracı olmayan ve kendini nakliyat firması olarak tanıtan birçok dolandırıcı bulunmaktadır.

Nakliyat firmasının yetki belgesi ve ticari unvanı büyük önem taşımaktadır. Fiyat aldığınız nakliyat firmasından yetki belgesini whatsapp üzerinden sizinle paylaşmasını isteyin ya da internet sitesi üzerinden bu belgeleri kontrol edin!

İnternet sitesi bulunan nakliyat firmalarının iletişim sayfasında sadece cep telefonu paylaşan firmalardan varsa İzmir alan kodlu sabit numara talep edin. Eğer İzmir alan kodu ile bir sabit numara paylaşamıyorlar ise bu firmalardan mutlaka uzak durun! İnternet sitesi olmayan nakliyat firmalarının dolandırıcı olduğunu düşünürdük, ancak birçok dolandırıcı internet üzerinden müşteri kazanmak için çaba sarf etmektedir. Bu yüzden nakliyat firması seçiminde çok dikkatli olunmalıdır.

Firma seçerken yapılan fiyat teklifleri de belirleyici bir özelliğe sahiptir. Normalin çok altında fiyat veren firmalar uzak durmanız gereken firmaların başında gelmektedir. Örnek olarak, dört ya da beş farklı firmadan teklif aldınız ama içlerinden biri diğerlerinin çok çok altında ise mağdur olmamak için o nakliyat firmasını kesinlikle tercih etmeyin. Bu firmalar daha düşük fiyat verebilmek için çok daha düşük kalitede hizmet sunacaktır.

İzmir Evden Eve Nakliyat Fiyatları

Nakliyat firmalarını hangi detaylara göre seçmemiz gerektiğini detaylı bir şekilde inceledik. Bu noktada öne çıkan bir diğer önemli etken de nakliyat fiyatları konusudur. İzmir konumu itibarı ile taşımacılık hizmeti açısından bazı dezavantajlara sahiptir. İstanbul da nüfus çoğunluk olarak merkezlerde bulunmaktadır. Bu yüzden İstanbul’un en uzak iki ilçesi arasındaki mesafe en fazla 80 ile 90 kilometre arasında değişkenlik gösterirken, İzmir’de ilçeler arasındaki mesafeler 200 kilometreleri aşabiliyor.

Bu yüzden her ne kadar hizmet İzmir evden eve nakliyat olarak gözükse de uzun mesafeler nedeni ile şehirlerarası evden eve nakliyat hizmetine eşit olmaktadır. Bu kriterleri göz önünde bulundurarak, eğer taşınacağınız iki ilçe arasındaki mesafe fazla ise bu mesafeyi iki ile çarpın, çünkü bu nakliyat fiyatınıza yansıyacak farkı gösterecektir. Örnek vermek gerekir ise, Çeşme ile Bergama arası 210 kilometredir. Bu durumda nakliyat firması sadece mesafe için fiyata ekstra ücret eklemesi yapacaktır. Çünkü gidilecek mesafe İzmir evden eve nakliyat hizmeti standartları dışında kalmaktadır.

Eğer bu sorunlar ile uğraşmak istemiyorsanız tek yapmanız gereken şey Octovan’ı tercih etmek. Taşınma işlemleriniz en iyi fiyat garantisi ile en hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşirken, siz de sadece yeni evinize odaklanabilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.